Szépség

A 10 legjobb szépségtrükk

8159

Órák hosszat képesek vagyunk eltölteni a tükör előtti próbálgatásokkal, méricskélésekkel, telefonos segítséget kérni, hogy mit vegyünk föl fontos vagy sokszor teljességgel jelentéktelen eseményekre is. Felpróbáljuk a legújabb batikolt, szegecses vagy éppen rojtos darabokat, hogy végül a farmer-trikó párosításnál állapodjunk meg. Nincs ez másképpen talán a sminkelést illetően sem, bár a kicsapongás lehetősége jóval kisebb, egy-egy baki viszont hosszú időkre emlékezetes maradhat, hiszen az “arcunk a tét”. Vannak viszont olyan szépségtrendek, melyekről egyre inkább úgy tűnik, hosszú maradásra rendezkedtek be a nők repertoárjában. Az ourvanity.com összeállítását nem hagyhattuk ki, lássuk, mi a Top 10 szépségtrükk.

 

1. ‘60-as évek inspirálta szemkihúzás

 

Ez a szemfestés talán sosem megy ki a divatból. Mindössze egyetlen réteg festék szükségeltetik hozzá és máris megigézzük a régi hollywoodi glamourt. A hibátlan alapozás után húzzunk egy réteg festéket a felső szempillasor tövébe, de használhatunk előtte szemceruzát is, ha szeretnénk meghosszabbítani a hatást. Bármilyen ajakfestés passzol hozzá, a vibráló vöröstől a természetes, nude színezésig.


 

 

 

 

 

2.  Füstös szemek

Az eredetileg éjszakai viseletnek szánt füstös szemek nappal is bevethetőek. A barnák és szürkék csillogóak és elegánsak tudnak lenni ugyanúgy, mint bármilyen más árnyalat a szemeken. A lágyan füstös szemek a szezon abszolút befutói, szóval elő a lilákkal, feketékkel és fémes csillogású szürkékkel! Az intenzív színezés határait egy kis nude lágyítással, szemhéj alapozóval jelöljük ki.


 

 

 

 

 

3. Vörös ajkak

A vörös szájakat alkalmakra, különleges estékre tartogatjuk. Ha azonban megtaláljuk a tökéletes árnyalatot, nyert ügyünk van, mert a csábítás egyik alapkellékét tudhatjuk magunkénak, amit szerte a világban viselnek a nők, s mindenhol erős szexuális töltettel bíró viselet. A kifutók kezdve a vörös szőnyegig viselik sztárok és modellek, szóval nem tévedhetünk az izzó ajakfestéssel.

 

 

 

 

 

 

4. Laza hullámok

A súlyos fürtök, merev göndörségek után a ‘60-as, ‘70-es évek hozta meg a laza hajhullámok divatját. A kétezres évekre aztán még tovább lazultak a fürtök. A legegyszerűbb módja e frizura elkészítésének, ha éjszakára kontyba csavarjuk a még nedves hajunkat. Reggel aztán elég némi hajspray-vel végigfújnunk a művet, de vigyázzunk, mert ha túl sok szert használunk, könnyen odavész a természetes hatás.


 

 

 

 

5. Natúr smink


Akárhogyan is jönnek a színes hóbortok a sminktrendekben, a natúr (nude) makep nem tágít a mezőnyből. Tökéletes nappali viselet, de ne gondoljuk, hogy nem kell erőfeszítéseket tennünk az elkészítéséhez. Kis gyakorlással ez is a napi rutinunk részévé válhat, a kulcsszó és kiindulási alap a tiszta arcbőr. A lényeg, hogy a sminknek észrevehetetlennek kell látszania az arcon. Könnyű alapozás és némi korrektor után hangsúlyozhatjuk a szempillánkat és a szemöldökünket. Az ajkakra szájfény vagy színazonos árnyalat, esetleg csak némi ajakbalzsam kerüljön.


 

6. Bob


A klasszikus bobfrizurát rengeteg nő vágatta magának pár évvel ezelőtt, amikor a sztárok sorban vonultak fel hosszúra hagyott vagy éppen frufrus bobokkal. Nagyon hálás és könnyen kezelhető frizura ez, egy jó vágás hosszú időre garantálja a jó megjelenést. Ráadásul az egyik legstílusosabb hajviselet.


 

 

 

 

 

 

7. Telt ajkak


Egyértelműen Angelina Jolie színre lépésével öltött a szájnagyobbítási mánia tömeges méreteket. Nők ezrei kértek ajaknagyobbítást a plasztikai sebészeteken, de lássuk be, a végeredmény a legtöbb esetben túlzó és hivalkodó. Ha mindenáron rásegítenénk a természet alkotta méretre, a szájfény lehet a legjobb barátunk. A sötét színeket viszont ez esetben kerüljük, mert kicsinyítik az ajkat.


 

 

 

 

8. Pixie


A pixie-fazon időről időre felüti fejét a hírességek körében. Nem is olyan régen Emma Watson szabadult meg hosszú, göndör fürtjeitől, majd Ashlee Simpson gondolt merészet és szintén levágatta hátközépig érő haját pixie fazonúra, majd gyorsan hidrogénszőkére is szivatta.


 

 

 

 

 

 

9. Vörös haj


A vörös hajat Emma Stone és Christina Hendricks emelték újra a reflektorfénybe és azóta is büszkén hordják izzó hajkoronájukat. A suliban még gúnyos versekkel csúfolt lányok most a legmenőbb hajszínnel pompázhatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Ééés: a ragyogó bőr


Ez az, ami bármilyen külsőt pillanatok alatt feldob. Használhatunk bronzosítót vagy olyan termékeket, melyeket az arc megfelelő pontjaira felhordva tökéletes egységet teremthetünk. Ezek a kozmetikumok képesek újjávarázsolni a legfáradtabb arcot is.Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások