Divat

Stílusvadász Budapesten

8135

Pár évvel ezelőtt a Cotcot is elsők között indított  street fashion rovatot. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, számos olvasó csak emiatt járt vissza az oldalra és szépen lassan elterjedtek az utcai divattal foglalkozó blogok a magyar weben is. A Street Fashion Budapest teljesen egyedülálló módon, a világon elsőként indított street fashion archívumot, tehát az utca emberének öltözékét megörökítő gyűjtőteret. A lookbook.nu portál példájához hasonlóan bárki tölthet fel magáról fotót, az oldalra. Az ötlet Simonovics Ildikótól, a Kiscelli Múzeum divattörténésztől származik és szerencsére elsöprő fogadtatásban részesült, mai napig százával töltik fel a felhasználók képeiket.

A Street Fashion Budapest  most újabb állomáshoz érkezett, ugyanis olyan rendezvényt szervez őszre, melyre eddig nem volt példa itthon és az utcadivat-fotózás egyik mecénását is Magyarországra csábította, ami nagy dolog, tekintve, hogy ősszel a divatszakma képviselői a nemzetközi divatheteken töltik a napjaikat. Szeptember 7-én Budapestre látogat Yvan Rodic, a Facehunter blog fotósa!

A kép forrása: http://facehunter.blogspot.com/

Mit kell tudni a stílusvadászról? Yvan Svájc francia nyelvterületén született 1977-ben, a fotózáshoz való vonzalma hétköznapi módon, az első digitális gép beszerzésével kezdődött. Pillanatok alatt óriási mennyiségű fényképet gyűjtött össze, melyek akkoriban inkább még inkább portréképek voltak. Hogy megossza őket, az akkoriban éledező blogszférához fordult és a vizuális koncepcióra építő blog igazi kuriózumnak számított a szöveges változatokhoz képest. Mindez 2006-ban történt, Yvan azóta számos országban, Európa nagyvárosaiban is megfordult és immár teljes alakos képeket készít az alanyairól. Egy  évvel ezelőtt a munkásságát összefoglaló könyve is megjelent.

A szeptember 7-ei konferenciát a Kiscelli Múzeumban rendezik, és Rodic mellett a hazai divatszakmában tevékenykedők és további nemzetközi szakértők is tartanak előadást. Agnes Rocamora és Djuda Bartlett divatkutatók a London College of Fashiontől érkeznek, Maróy Krisztina, a Glamour főszerkesztője az online magazinkészítésről, Abodi Dóra a divatvideokról, Sándor Szandra Nanushka a márka online jelenlétéről beszél majd, de ott lesz még többek között Szűcs Péter, a Marie Claire vezető szerkesztője, további divatszerkesztők, bloggerek és tervezők.


A konferencia előadói:

Yvan Rodic/ FaceHunter

Agnes Rocamora /London College of Fashion

Djudja Bartlett/ London College of Fashion

Maróy Krisztina / főszerkesztő Glamour

Szűcs Péter / vezető szerkesztő Marie Claire

Steiner Kristóf

Abodi Dóra / Dora Abodi, Fashion Video Festival

Halasi Rita /Ponton Galéria, Design hét

Balla Vivienne /Vivienne Balla photography

Simonovics Ildikó /SFB


(a program még nem végleges)


Kerekasztal beszélgetések az utcai divatról, divatfotózásról, a hazai divatról: moderátor Zanin Éva divatkritikus

Maróy Krisztina/Glamour

Szűcs Péter/Marie Claire

Tóth Ali/The Room

Igor Deseatnikov/JOY

Szinte Loránd/Fashion Awards Hungary

Harmath Hedvig/MOME

Sándor Szandra/Nanushka

Bujdosó Bianka/Our Fashion

Török Noémi /mashKULTURE Juicy

Séllei Lilla/hg.hu

Henger Dóra /Our Style

Attila /HeStyle

Farkas Évi /Style&Budapest

Szemes Nóra Style&Budapest

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások