Közösség

Mitől leszel kívánatos?

8119

Magabiztos vonulás, lefegyverző kisugárzás, bókok és elismerések szabályos időközönként – mindezt azért, mert tudatosan vagy véletlenül maximumon pörög a csábítás faktor. Hogy ez a titokzatos faktor pontosan mit takar, arról megoszlanak a vélemények, de a végeredmény mindig ugyanaz: a fent vázolt állapot. Egy új kutatásban ezt az összetevőt igyekeztek megfejteni, és megkérdezték a legilletékesebbeket, a nőket, hogy mitől érzik magukat kívánatosnak. Összesen kétezer fő válaszolt a kérdésekre, és meglepően nagy volt az egyetértés. Az eredmények ismeretében megkértünk néhány pasit, hogy véleményezze azokat, hiszen ők legalább olyan érintettek ebben a kérdésben.

A megkérdezettek több mint fele ugyanarra voksolt: a kedvenc parfümére. Úgy vélekedtek ugyanis, hogy ha ebből a matériából pöttyintenek magukra egy keveset, máris fényévekkel csábítóbbak. A lista következő helyét az új frizura foglalja el, különösen, ami az új hajszínt illeti – a válaszadók több mint egyharmada ugyanis erre szavazott. A bronzérmet egy kevésbé kézzelfogható tétel nyerte el: a harmadik helyen a boldog mosoly végzett. A középmezőnyben jelölték még a forró fürdőt, a jól ápolt, formás láb közszemlére tételét és a push up melltartót. Ez utóbbiról egybehangzóan állították a szavazók, hogy bevetése azonnal és látványosan emeli a csábítás faktort. Mindezeken túl szóba került még a napbarnított bőr, a kivasalt vagy épp begöndörített haj, a sportos test, a dögös felső, a miniszoknya és az ékszerek. A közvélemény-kutatás azt is feltárta, hogy a készülődésre szánt idő egyenes arányban áll azzal, hogy a megkérdezettek mennyire érzik magukat kívánatosnak a folyamat végén. Mindezeken túl még arra is fényt derült, hogy az átlagos nő hetente egyszer érzi magát igazán ellenállhatatlannak, rendszerint szombat este.

„Ez a szavazás rámutatott arra, hogy a nők pontosan tudják, mit kell tenniük azért, hogy szexinek és kívánatosnak érezzék magukat, de nyilvánvaló, hogy nem csinálják elég gyakran.” – mondta Sara Wolverson, a kutatást megrendelő drogéria képviseletében. Véleménye szerint az, hogy a nők mindössze hetente egyszer érzik maximumon a csábítás faktort, és ez rendszerint szombat este következik be, az időhiánnyal magyarázható: „Kiderült továbbá az is, hogy a szép, ápolt külső időigényes dolog, a legtöbb elfoglalt nő pedig épp az időnek van híján.”

A nők tehát pontosan tudják, hogy mitől érzik magukat kívánatosnak, de legalább ilyen izgalmas kérdés, hogy a férfiak vajon mit gondolnak erről. Valóban a parfümtől, az új frizurától vagy a boldog mosolytól éreznek ellenállhatatlannak egy nőt? A kérdés sok esetben fogasnak bizonyult, de sikerült találni néhány férfiembert, akik megosztották velünk véleményüket. „Nem tudnám megmondani, hogy mitől kívánatos egy nő, vagyis inkább azt nem tudom megmondani, hogy mitől a leginkább kívánatos.” – mondja az első alany, aki igencsak belebonyolódott a probléma boncolgatásába, de hősiesen folytatta. „Nem tudok egy dolgot kiemelni, inkább az összhatást nézem. Ha, úgymond, egyben van egy nő, minden stimmel rajta és jó ránézni, jó vele lenni, akkor kívánatos. De hogy ezt a hatást pontosan mivel érik el, azt nem tudom. Lehet, hogy kémia az egész.” – mondja, majd összeráncolt homlokkal távozik. Majdnem biztos vagyok benne, hogy néhány nap múlva jelentkezik a titkos összetevő képletével. Ha így lesz, ígérem, beszámolunk róla.

Az erősebbik nem következő képviselője már nem ilyen határozatlan, sőt markáns véleménye van a kérdésről, amit nem is rejt véka alá: „Szerintem a nők csak azt hiszik, hogy az általuk elvégzett »karbantartástól« csinosak és kívánatosak, és sokszor az az érzésem, hogy a férfiak véleményére nem is kíváncsiak vagy oda se figyelnek rá – pedig elméletileg nekünk akarnak tetszeni. Pedig a férfiakat elsősorban a formás alak hozza lázba. Persze sokat segít a helyzeten, ha mindezt ki is emelik, mondjuk testre feszülő nadrággal, felsővel, miniszoknyával. Sokan itt rontják el, mert azt hiszik, hogy a szexi ruhadarabokon múlik minden, és olyan alakra is felhúzzák, amin épp az ellenkező hatást váltja ki. Lehet, hogy csak nekem fontos, de a vékony, ápolt és formás lábfej is nagyon vonzó, és sok nő azzal rontja el az egyébként pozitív összhatást, hogy nem fordít kellő figyelmet a lábára. Az arc is nagyon fontos. Abban egyetértek a kutatással, hogy a mosoly hiánya nagyon lelombozó tud lenni, egy szomorú, megkeseredett arcú nő egyáltalán nem vonzó. Én odavagyok a beszélgetés közben sejtelmesen megrebegtetett szempillákért, szerintem az nagyon szexi, rögtön beindul a tesztoszterontermelés, ha ilyet látok. És ha már beszélgetés: szerintem azon is nagyon sok múlik. Számomra csak akkor vonzó egy nő, ha tudok vele értelmesen, jóízűen beszélgetni. Én nagyon érzékeny vagyok az illatokra, így egyetértek azzal is, hogy a parfüm fontos, de nem mindegy, hogy milyen az a parfüm, mert a harsány, tolakodó illat kifejezetten kellemetlen.” Ehhez nagyon nincs is mit hozzátenni, de azért tovább kérdezősködöm, hátha valaki újabb meglátásokkal gazdagítja a korpuszt.

A következő alanynak is sikerült komoly fejtörést okozni, de hosszas megfontolás után igazán szellemes választ adott: „A kérdésekre adott válaszok közül mindössze a hajfestés – bár az sem egyértelmű -, a push up melltartó és a miniszoknya vonatkozik arra, hogy nőként mitől érzi magát valaki vonzónak. Az összes többi a férfiakra is igaz, mi is úgy gondoljuk, hogy ilyesmiktől jobban bejövünk a nőknek. Szerintem – bár ebből a szempontból nem tartozom a nagy férfi átlaghoz – a kisugárzása miatt lesz egy nő igazán vonzó. Ha azonban van a kisugárzásnak képlete, akkor abban biztosan szerepel az ápoltság és a boldogság. Ha ezektől a szertartásoktól boldogok a nők, akkor ámen, csinálják, én csak azt látom, hogy – adott esetben – ragyognak tőle.”

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások