Divat

Hódíts fehérben!

8083

Még mindig maradt egy teljes hónap a nyárból, ami többek között azért is jó, mert bevethetjük azon ruháinkat, amelyeket a leárazásokon vásároltunk, de eddig nem volt merszünk-alkalmunk hordani őket. A fehér tipikusan ilyen választás, feltöltekezünk belőle miniruhákkal, rövidnadrágokkal, aztán juszt se kotorjuk elő egészen decemberig, amikor a szoba melegében konstatáljuk, hogy ez a szín nem nekünk való és különben is, hullafehér a lábunk. Ezt megelőzendő, a fehér megér egy misét nyáron, ha egyszer beleszerettünk, utána úgyse tudunk majd meglenni nélküle. A tisztaság színét még mindig kísérti egy csúnya előítélet, az egykori technopartik hőseinek rémképére, fluoreszkáló fénycsövekre és nadrágokon átlátszó csíktangákra asszociálhatunk róla. Az elmúlt pár szezonban a divatokosok viszont tettetek az ellenkezőjéről.

Ahogy már azt megírtuk, a sminkben a vörös rúzs helyét átvette a pink, úgy tűnik, a divatban a fehér kezdett vetekedni a fekete örök eleganciájával. A fehér ruhák csipkeberakásokkal, fodrokkal, pamutból és vászonból készülnek az idén, a tökéletesen természetközeli hatást megteremtve. Nem is illik hozzájuk semmilyen műcicoma vagy pompa: hatását leginkább egy minimálisan tupírozott, kuszán feltűzött frizura és egy finom, vékony nyaklánc jótékony kollaborációjában képes éreztetni. Ha mégis szeretnénk valamilyen extrát csempészni a megjelenésünkbe, az enyhén hullámos haj a tökéletes választás. Egy hajsütővas segítségével tincsről tincsre göndörítjük a hajunkat, hagyjuk kihűlni, majd lakkal átfújt hajkefével óvatosan átfésüljük úgy, hogy még éppen megmaradjanak a laza hullámok.

Ezzel ellentétben a sminkkel bátran játszhatunk, ez az az eset, amikor szárnyalhat a fantáziánk, mert a ruha puritánsága teret enged az erős arcfestésnek. Füstös smink minden mennyiségben jöhet, sőt, ezzel a technikával érhetjük el a legütősebb párosítást, szemlélőinek biztos táptalajt biztosíthatunk szemlegeltetéshez.  Az áttetsző tüll, a romantikus csipke, az itt-ott kibukkanó napbarnított bőr együttesen az erotikus kisugárzás biztosítékai.

Legszebben a testszínű, halványbézs cipőkkel mutat, persze előnyös a magas sarkú, még inkább a telitalp, de ha megrögzött sarupártiak vagyunk, akkor is magunkévá tehetjük a fehér trendet, mert lapos surranókkal is remekül mutat. A fehérmánia egyik kirobbantója egyébként a Dolc&Gabbana idei nyári kollekciója volt, csupa csipke, tüll, álomszép ruhakölteményekkel. Nyilván a celebvilág bőszen követi a fő csapásvonalakat, Sarah Jessica Parker földig érő verzióban és övvel, Anne Hathaway rövid, csipkés miniben pózol, akárcsak Kate Bosworth, míg Alexa Chung visszafogott és nagyon stílusos.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások