Lélek

Passzoltok az ágyban?

8065

Szeretitek egymást, jól megvagytok, de az ágyban nem stimmel valami? Több párt érint ez a probléma, mint hinnéd, és rengeteg kapcsolatot ás alá, ha a felek nem passzolnak az ágyban. Az emberi szexualitás nagyon sokszínű: ami az egyik embernek természetes, azt a másik már a perverzió kategóriájába sorolja, így nem kell csodálkozni, hogy gyakran nagyon különböző igények kerülnek szembe egymással a hálószobában. A két leggyakoribb problémaforrás, ha nagyon különbözik a libidó, a másik pedig az, ha az egyik fél kevésbé bevállalós. Annak ellenére, hogy rengeteg párt érintenek ezek a problémák, nincs ok pánikra, ugyanis igazán forró pillanatokat tölthettek együtt, mindössze egy kis őszinteség, tolerancia és türelem kell hozzá.

Mennyi az annyi?

Hetente egyszer? Naponta többször? Esetleg csak ünnepnapokon? Nagyon nem mindegy, hogy ki milyen gyakran igényli a szexet. A szexuális vágy mértéke nagyon különböző lehet, és gyakran előfordul, hogy olyan emberek kerülnek össze, akik nincsenek összhangban ilyen téren. Nem kell mondanom, hogy ez komoly feszültségforrás lehet a kapcsolatban, hiszen a forróvérűbb fél úgy érezheti, hogy párja nem kívánja őt eléggé, míg a szerényebb libidóval rendelkező fél állandó bűntudattal küzd, mert nem tudja maradéktalanul kielégíteni partnere vágyait. És ha már kialakult a probléma, nem marad a hálószoba falain belül, a kapcsolat egyébként jól működő területeire is kihat.

Mennyire vagy bevállalós?

Van, aki ragaszkodik a misszionárius pózhoz, másoknak pedig az is normálisnak számít, hogy odabilincselik partnerüket az ágyhoz. Az emberi szexualitás hihetetlenül változatos, ezért nagyon nagyok az egyéni különbségek. Épp ezért komoly esély van rá, hogy te és a párod egészen mást értetek izgalmas szex alatt. Nem nehéz belátni, hogy ez a helyzet is komoly feszültségforrást jelent, hiszen a bevállalósabb fél hamar elkezd unatkozni, és ha nem tudja bevonni partnerét a számára izgalmas szexuális játékokba, olyan frusztrációt él át, ami megkeseríti a mindennapjait. Persze, a visszafogottabb fél számára sem megfelelő ez a helyzet, hiszen folyamatos kudarcélményt él át, úgy érzi, nem tud megfelelni partnere elvárásainak, és ez finoman szólva sem tesz jót az önbecsülésének.

Az őszinteség fél siker!

Bevalljuk vagy sem, a szex nagyon fontos az életünkben és rendkívül sérülékenyek vagyunk, ha a szexuális teljesítményünkről van szó. Ha nincs rendben valami ezen a téren, ha nem érezzük magunkat kívánatosnak és izgalmas szeretőnek, az az életünk minden területére kihat. Épp ezért, ha úgy érzed, nem úgy működik köztetek a szex, ahogy kellene, minél előbb foglalkozni kell a problémával, mert könnyen a kapcsolat végét jelentheti, ha nincs összhang a hálószobában.

Az első lépés, hogy őszinte legyél magaddal és a pároddal is. Gyakran ez jelenti a legnagyobb nehézséget, ugyanis annak ellenére, hogy leplezetlenül jelen van az erotika a mindennapjainkban, sokan képtelenek beszélni a szexről. Inkább a szőnyeg alá söprik a problémát, nem néznek szembe vele és még véletlen sem hozzák szóba. Ezzel azonban önmaguknak és a kapcsolatuknak ártanak. Rendkívül fontos ugyanis beszélni az igényekről, arról, ha zavar valami, ugyanis ha őszintén megfogalmazódnak a problémák, sokkal könnyebb kompromisszumos megoldást találni. Persze, nem elég pusztán megfogalmazni, a kommunikáció stílusára is nagyon kell figyelni: ilyen helyzetben nincs helye a vádaskodásnak és a sértődésnek. Az a leginkább célravezető, ha higgadtan megfogalmazod, hogy miként éled meg a helyzetet, milyen érzéseket vált ki belőled és számodra mi lenne az ideális, majd a párod is ugyanezt teszi. Ha ismeritek egymás álláspontját, sokkal könnyebb olyan megoldást találni, ami mindkettőtöknek megfelelő.

Kísérletezz!

Az őszinteség fél siker, a másik fele pedig az, ha elkezdtek kísérletezni. Ennek a nyitottság és a fokozatosság az alapja. Nem kell rögtön a szado-mazóval vagy az édes hármassal kezdeni, sőt eljutni sem kell idáig, ha nem ez a legfőbb vágyatok, a misszionárius póztól azonban ajánlatos elvonatkoztatni. Próbáljatok ki más pózokat, más helyszíneket, fedezzétek fel egymást lépésről lépésre! Rengeteg féleképpen lehet örömet okozni egymásnak, és ha elég türelmesek, kitartóak és legfőképpen kíváncsiak vagytok, előbb-utóbb megtaláljátok azokat a módszereket, amikkel igazán forró élményeket élhettek át.  Ami beválik, mert mindkettőtök számára örömet okoz, azt építsétek be a szexuális repertoárotokba, és időről-időre térjetek vissza hozzá. Erőltetni azonban nem szabad semmit: csak azért, hogy megfelelj a partnerednek, nem vállalj be olyan dolgokat, amik nem okoznak örömet, és te se várj el tőle ilyesmit.

Csábítsd el!

Vagy hagyd, hogy elcsábítson! Főleg akkor működik ez a módszer, ha az egyik fél ritkábban igényli az együttlétet: finoman, szinte észrevétlenül ugyanis be lehet vonni erotikus helyzetekbe és felszítani a vágyát. Erőltetni persze itt sem érdemes semmit, lehet, hogy csak egy-egy ölelkezés vagy összebújás lesz a próbálkozásból, de az intimitás minden szintje és megnyilvánulása jót tesz a kapcsolatnak, ráadásul nem nyomasztják az elvárások, ha nem mindig együttlét a próbálkozás eredménye.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások