Szépség

A legújabb sminktrendek

8066

Bár a jelenlegi, júliusi hőgutában elképzelhetetlennek tűnik, hogy egyszer beköszönt az ősz is, főleg, hogyha vízpart helyett a négy fal szaunájában vagyunk kénytelenek aszalódni. Viszont ha már így esett, az eljövendő lombhullatást szuggerálva, meglestük a kifutók őszre várható legújabb sminktrendjeit. Íme.

Giorgio Armani precizitásáról és maximalizmusáról legendák keringenek. Állítólag majdnem minden munkafolyamatba, -fázisba beleszól, szigorúan ellenőriz és könyörtelenül észreveszi a legapróbb makulát is a termékekben. Bár az Armani-ruhák az elmúlt időkben kevéssé képesek a megújulásra, az biztos, hogy a Silk Foundation-alapozó a sminkmesterek körében az egyik legnagyobb varázsszer. A márka idei sminkkollekciója sem hazudtolja meg a korábbi évek színvonalát, a japán kaligráfia ihlette a tervezőt, aki egyúttal tisztelét is lerója a nemrégiben súlyos atomkatasztrófát átélt ország előtt. A vonalak geometrikusak, határozottak, mégis nagyon finomak és nem hivalkodóak. A narancsszín szemhéjfestéssel párosítva egzotikus, titokzatos kombinációt kaphatunk, az alul-felül kontúrvonal a szezon nagy kedvence.

Szinte általánossá vált, hogy a hidegebb idő beköszöntével megérkeznek a nesszeszerekbe a sötét, szürke árnyalatok, felváltandó a nyár vibráló tónusait. Idén ez picit módosult, ugyanis láttunk zöld, kék és piros (!) szemhéjárnyékolásokat is a kifutókon.  Persze ezek már kevéssé pigmentált árnyalatok a nyáriakhoz képest, sokkal áttetszőbbek, Chanelnél például gyöngyházas csillogású sminkek készültek. A mentazöld enyhébb, sokkal hordhatóbb verziója is az ősz kedvencének ígérkezik. A Thakoon pirosas-pinkes-narancsos álomszép szemfestéseihez mindenképpen különleges alkalom és  bevállalós személyiség kell.

Még a kétezres évek első felében is mindenki pálcikavékonyra szedte a szemöldökét, aztán valamikor 2005 körül megtört a csíkvonalak hegemóniája és töretlenül hódítanak a vastag, Brooke Shields-szerű szemöldökök, amelyek valahogyan évről évre vastagabbnak tűnnek. Idén a Chanel, a Valentino és a Versace is beszállt a trendbe.

A szezon egyértelműen kedvence lesz a bronzos-narancsos szemhéjfestés. Nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy rájöjjünk, a sárguló falevelek színei ihlették a dizájnereket az árnyalat megalkotására, méghozzá nem is kevesüket. Még mindig őrülten szexinek számít a füstös szemsmink, amit 2011 őszén- hála Roberto Cavallinak-, eltúlozva, maszatolva, extra erősen is felvihetünk, sőt, kifejezetten cél a buli-utánérzet megteremtése, persze csak a jó ízlés keretein belül.

A natúr smink is klasszikus, esetleg a pirosításra fordított extra hangsúllyal variálhatunk rajta, de bármilyen hihetetlen, a teljesen “meztelen” arc is egy a sminktrendek közül. Továbbra is hordhatjuk a piros összes árnyalatát ajkainkon, a bordó és a narancs is maradnak az idei őszi palettán, sőt az Yves Saint Laurennál sötétlila szájakat láttunk, kérdés, hogy a drogériák polcaig elér-e ez a merész irányzat.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások