Étel+Ital

A tésztarajongók álma

8052

Nem mondom, hogy egyáltalán nem lehet elrontani, de tésztát főzni alapvetően egyszerű. Ennek megfelelően nem úgy gondolunk erre az ételféleségre, mint a főzés legmacerásabb műsorszámára. Pedig kellene, ugyanis a tészta számos problémát vet fel. Ott van mindjárt a mennyiség kérdése. Mindannyian jártunk már úgy, hogy ebéd után ott álltunk egy tisztességes adag, összeragadt, összeszottyadt tésztával, mert rosszul mértük fel a fogyasztók gyomorkapacitását. Nem nagy katasztrófa persze, de azért mégis. Aztán ott van az edényfelhasználás problémája. Ha ugyanis megkomponálunk egy komolyabb menüt, jó esély van rá, hogy többféle tésztát kell főznünk, ami ugyebár többféle edényt jelent. És akkor még nem is beszéltünk az egyéni preferenciák kérdéséről, pedig az is életszerű probléma, hogy különböző családtagjaink vagy épp barátaink különböző formájú tésztákhoz vonzódnak.

Mindezen problémákra találtunk egy szellemes megoldást, mégpedig egy több részből álló tésztafőző személyében. A 12 fontért vesztegetett alkalmatosság nem tartozik a legolcsóbb konyhaeszközök közé, de jelentősen megkönnyíti a dolgunkat. Nemcsak a fent vázolt problémákra jelent megoldást, hanem a tészta letapadását is megakadályozza, és ideális hőmérsékletet biztosít a főzéshez azáltal, hogy a fazék megfelelő pontjára pozicionálja leendő táplálékunkat.

Fotó: Incredible Things

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások