Mi ez?

Öt klip kánikulához

8046

Nem gondoltuk, hogy ekkora fába vágjuk a fejszénket, amikor úgy döntöttünk, hogy összeválogatunk pár - hangsúlyozzuk, pár! - a nyárról szóló, vagy legalábbis nyáron játszódó és ezzel együtt is minőségi videoklipet. Terápiának szántuk, hogy emlékeztessük a negyven fokban fonnyadozókat, hogy azért tartogat kellemes dolgokat is ez a klíma. Annyiban nehezítettük a saját dolgunkat, hogy kizárólag magyar zenékre vadásztunk. Egy-két óra keresgélés után azonban már azzal is beértük volna, ha legalább sikerül pár nem túl ciki videót összegyűjteni. A magyar klipfelelősöknek ugyanis a szokásos kliséken kívül nem sok minden jut eszébe a nyárról. Lehet persze, hogy ez így van rendjén, mindenesetre örültünk már annak is, ha ezeket a kliséket stílusosan és látványosan gyűjtik össze. Szerencsére ilyen videók azért akadtak. Fogyasszátok őket egészséggel és kitartás!

Animal Cannibals - Budapest nyáron

Alapmű, minden bárgyúsága ellenére. Lendületes és nagyszerűen néz ki. Külön érdekesség, hogy ez az egyik (?) első profi fényképezőgéppel forgatott videoklip, ezzel a húzással pedig egy csomó költséget és macerát megspórolt a Studio-X csapata. A videoforradalomért felelős Canon-géppel kapcsolatban sokan azóta is referenciaként emlegetik. Nekünk persze főleg azért érdekes, mert egészen használható útikönyvként is működik arra vonatkozólag, hogy hogyan lehet túlélni ezt az egészet a fővárosban - ingyen.

William Naraine - If I Could Fall

A zene nem, de a klip magyar. Annyi baj legyen. Az indiai-olasz származású angol zenész-étteremvezető-ruhaboltos slágere ugyan felejthető (hát még a house-remix, a klipet természetesen ehhez készítették), a klip jól elkapja a kora nyári életérzést. A tragikus keretes szerkezettel most ne foglalkozzunk, bár tény, hogy ettől lesz története az egésznek.

Kelemen Kabátban - Nyári dallam

Egyelőre nem tudni, egyszeri próbálkozás, vagy lesz ebből komolyan projekt, de az biztos, hogy a Facebook-színtér instant slágere lett a vicczenekar direkt rossz dalából. A kilencvenes évek legsúlyosabb pillanatait sikerrel idézi fel - bár az autotune használata miatt egy kicsit kilóg a lóláb -, a szövegnek semmi értelme, a ruhák autentikusak, a névadó szőrmekabát külön kategória, szóval remek munka. Szinte már egy kicsit túl profi is a videó.

Superhero - Az utolsó boldog nyár

Pár nagyon vagány zenészgyerek kisbuszban lemegy vidékre, zajlik az élet a raktérben, aztán négy nagyon szexi lány elkezdi lemosni a gépjárművet, majd ezzel a lendülettel el is rabolják, de a végén minden jóra fordul. Látványosnak látványos, ám ha kénytelenek vagytok hang nélkül végignézni, ne bánkódjatok.

Quimby - Autó egy szerpentinen

Régi amerikai méretű és formájú autó, bohém zenészek és a középosztály örök célpontja: Horvátország. Belefér némi Tarantino-utalás is (csomagtartó-motívum) és persze egy kis naplemente. Különösebb története nincs, maga a dal ráadásul a Quimby már elzoránosodott időszakában született, de azért mindenképpen itt a helye.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások