Test

Tökéletes nyári külső

7973

Az egészséges, vonzó nyári külső rásegítés nélkül sajnos sokunknak nem adatik meg. Pár alapkellék, betartható jótanács és gondtalanul élvezhetjük a nyarat- ép bőrrel.


Lábunk elképesztő terhelésnek van kitéve egész évben. Egészen májusig a zárt cipők fogságában pácolódik, majd a rövid meleg időszakot leszámítva, ősztől ismét zokniba préselődésre ítéltetik. A mezítlábas időszakban viszont a futóművek szabadsága egyenes arányosságban nő az őket veszélyeztető kellemetlenségekével. Mindannyiunk rettegett ellensége a nyáron a lábgomba, így ezekben a hónapokban mindig viseljünk a strandokon, a közös zuhanyzókban gumipapucsot, így tutira megmenekülünk a fertőzésektől. Orvostól hallottuk az alábbi tanácsot: ha már megvan a baj, érdemes hetente párszor húszszázalékos ecetes lábfürdőt venni, ezt a módszer megelőzésképpen is alkalmazhatjuk. Próbálkozhatunk a patikában vény nélkül kapható szerekkel is, bár tapasztalat szerint ezek nem érnek túl sokat, így ha 1-2 hét alatt nem múlik a nyavalya, érdemes orvoshoz fordulni.

Júniustól augusztusig az intim higiénia is fokozott odafigyelést igényel, a napi többszöri mosakodás, fehérneműváltás hasznos lehet. Az intim törlőkendők, lemosók gyors segítőtársaink lehet például utazás közben, de nőgyógyászok véleménye szerint kerülni kell mindennapos használatukat, mert felborítják a természetes hüvelyflórát. Egy semleges bioszappannal nem hibázhatunk. Nyáron súlyos centikkel rövidül meg a női alsóruházat hossza, egészen apró minikben korzóznak a lányok a flaszteren. Jártunkban-keltünkben gondoljunk arra is, hogy napközben biztosan leülünk majd buszon, munkahelyen, kávézóban... jobb félni, mint megijedni, az apró ruhadarabok viselésekor hordjunk egy könnyű pamutsálat magunktól, amit- ha leülünk- magunk alá teríthetünk.

Hiába minden, ha az összes óvó és tiltó kampány ellenére leégtünk (legalább azokban a napokban, mikor először megyünk napra, kenjük be magunkat megfelelő faktorszámokkal), a jéghideg tejfölös vagy joghurtos pakolás enyhíthetik a tüneteinket. Patikapártiak zsonglőrködhetnek a Fenistillel, de sokkal többre nem képes, mint a házi megoldások. A hámlást nem úszhatjuk meg, és még csak véletlenül se siettessük a bőrcserét radírokkal vagy más hámlasztókkal. A napégésre biztos gyógyulási módszer nincsen, a bőr öngyógyító folyamatait legfeljebb csak sürgethetjük, de egyik napról a másikra ne várjunk csodákat. Ráadásul, ahogy mondani szokták, a bőr nem felejt, és az életünk során begyűjtött leégések száma “összeadódik”.

A hajunk ugyan nem okoz egészségügyi problémát, ha nincs éppen kirobbanó formában, viszont egy rossz állapotban lévő frizura az egész külsőnket hazavághatja, mert ez az egyik leglátványosabb külsődleges jegyünk. A nyaralás után a száraz hajvégeket mindenképpen érdemes levágatni, a nedvességtartalmából még annak a szerencsésnek a haja is veszít, akinek a sérója egyébként nem hajlamos a kiszáradásra. Házi pakolásokkal, szilikonos kencékkel javíthatunk a sörényünk állapotán, ha pedig radikális, erőteljes regenerálásra van szükségünk, válasszuk a fodrászoknál igénybe vehető szuperhatékony, ám nem túl olcsó keratinos kezeléseket. Az elvárt eredmény garantált.

 

 

Nektek milyen praktikáitok vannak a nyárra?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások