HotCot

Beindul a Szabad Európa Rádió!

7961

Egy rendkívül szimpatikus, fiatal bandát szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, valahonnan az angolszász indie és a régi, jól bevált magyar altrock határmezsgyéjéről, szerencsére eredeti hangzással és szövegekkel.

Szabad Európa Rádió zenekar 2011. június 10-én adta ki Naplopó című kislemezét. A négy húzós indie dalt tartalmazó album kedveskedés a hazai indierock közönségének: az utóbbi hónapok sikeres hangkeresésének eredményét osztják meg a hallgatókkal. A Naplopó című kislemezt a most hétfőn, a budapesti Gödör Klubban ismerheti meg mindenki, este ugyanis itt koncerteznek. A buli természetesen ingyenes lesz, akárcsak maga a kislemez – de erről később.

A zenekar tagjai a kislemez vezető dalának címével ellentétben egyáltalán nem lopják a napot, hanem összeálltak az EZ. Basic-es Szarvas Árpáddal, aki nem csak billentyűsként működött közre az új számok rögzítésénél, de ötletekkel is szolgált a zenekar számára. A Szarvas keze alatt elkészült felvétel ízelítőt kínál abból a hangzásból, amely a zenekar következő nagylemezét jellemzi majd.

Mivel a Naplopó kislemez munkálatai kicsit elhúzódtak, a zenekarnak volt ideje elkészülni öt további új dallal, amelyek várhatóan ez év szeptemberében kerülnek korongra. A nagylemezen további történeteket is megtudhatunk majd Ancsáról, sőt mi több, egyéb szereplők is színre lépnek majd a Láncdohányzol című dal folytatásaként.

A kislemez dalai már a megjelenéstől ingyen letölthetők a zenekar honlapjáról, de a koncerteken a CD is beszerezhető lesz. A számokat itt hallgathatjátok meg.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások