Divat

A stílusbarangolás legjei

7935

A Stylewalker Night-ot ma már senkinek nem kell bemutatni, aki kicsit is szereti a magyar divatot, vagy szeret kedvezményesen vásárolni, szívesen tekereg az V. kerület dizájnboltjaiban akár éjszaka is, vagy mindezt egyszerre is szívesen teszi. Idén hatodik alkalommal vehettük nyakunkba a belvárost, körbelátogatva a kedvenc helyeinket, hogy meglepetésprogramok, jó zene, pezsgő vagy pálinka kíséretében mérjük fel a terepet vagy szerezzünk be áron alul néhány ruhadarabot, kiegészítőt vagy egyéb nyalánkságot. Rutinos barangolóként néhány helyre mi is ellátogattunk. Megmutatjuk, melyek voltak utunk során a mi kedvenceink.

A legszuperebb kiegészítők

Bár az este alatt, és az öt pecsétet összegyűjtők számára még egy teljes hétig érvényben lévő 20 százalékos kedvezmény nagy ajándék a divatmánok számára, azért sokan vannak, akik így is „csak” kiegészítőkben gondolkodhatnak. Szerencsére, a magyar tervezők tisztában vannak ezzel, és a választék nagyon széles a pár ezer forintos ékszerektől kezdve, az öveken és pénztárcákon át egészen a drágább kategóriába eső cipőkig és táskákig.  Mi szeretünk ilyenkor újdonságokat is felfedezni. Az Eclectick-ben bukkantunk rá Mestyán Barbara csodaszép, nyári bőrtáskáira, amely a legújabb Seaside névre keresztelt kollekció darabjai.

Mestyán Barbara táskái (fotó: Cotcot.hu)

A Black Box Concept Store-ban is ért bennünket vizuális öröm: az Agneskovacs különleges szandáljaiba szerettünk bele. Egyetlen szívfájdalmunk a cipők merev és kemény talpa volt. Reméljük, viseléskor hamar betörnek!

Agneskovacs szandi (fotó: Cotcot.hu)

A legjobb buli és a legextrább cuccok

Utunk során megfordultunk pár üzletben: némelyikben kicsit döglött volt a hangulat és nagy volt a pangás, máshol még az utcára is kiért a parti. A legnagyobb boltbulit a Csendes nevű szórakozóhely szomszédságában lévő Retrock-ban találtuk.

Retrock (fotó: Cotcot.hu)

A jó zene és a vagány arcok mellett még mindig itt vannak a legextrább cuccokra a katonai surranótól kezdve a vagány, mintás „pizsama nadrágokon”, színes, vicces pólókon, a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évekből itt maradt egyberuhákon át a Pazar kendő -, öv – és ékszerfelhozatalig. A Retrockhoz hasonló módon a Retrock Deluxe-ban és a Black Boxban is imádtuk a hangulatot.

Retrock (fotó: Cotcot.hu)

A legnagyobb meglepetés

Nem hittük volna, hogy a legizgalmasabb felfedezés a Stylewalker Night perifériáján, keskeny Cukor utcában bukkanunk rá. Itt nyílt a múlt héten a BoglarkaVera Design Studio, ahol a két enteriőrstyliston kívül Lujzi, a barátságos beagle fogadott bennünket.

A BoglarkaVera Design Studio kívülről (fotó: Cotcot.hu)

Tóth Boglárka Vera és Sverteczki Zsuzsa többfunkciós üzlethelyiségében minden megvehető, amit csak az ember lát az evőeszközöktől kezdve a tapétákon keresztül a különleges madaras fiókfogantyúkig.

Fotó: Cotcot.hu

A bájos babaszobára emlékeztető, de csöppet sem szirupos térben öröm nézelődni és innen már csak egy lépés, hogy akarjuk is, amit a szemünk megkívánt. A lányok ebben is segítenek, hiszen lakberendezési stúdióként, sőt, kivitelezőként is működnek.

A leghangulatosabb környezet

Az üzletek között bóklászva persze az sem mindegy, hogy milyen környezetben találunk rá egy-egy dizájnszentélyre. A mi kedvencünk még mindig a Múzeum körútról nyíló, belső udvarban található Insitu. A száz éves házat, a romosan nosztalgikus belső udvart fából készült macskakövekkel kirakott átjárón lehet megközelíteni.

Fotó: Cotcot.hu

Láb elé nézni kötelező, mert néhol hiányzik egy-egy darab. Az udvaron aztán lehet felfelé is kémlelni, hiszen a romos és málló falak ellenére is hangulatos az udvar, amely az Insitun kívül több másik üzletet is rejt, szóval érdemes arra venni az irányt.

A legnagyobb csalódás

A Mono Fashion felé csak azért vettük az irányt, hogy szemügyre vegyük a hónap vendégtervezője, Tamara Barnoff tavaszi-nyári kollekcióját. A Grúziából érkező, hét éve Magyarországon élő és alkotó médiaművész csöppet sem fukarkodott a színekkel. Miért is tette volna, hiszen ez a nyár a color blockingról, az élénk, életigenlő színekről szól. A kollekció darabjai nemcsak a színük, hanem a szabásuk miatt is izgalmas. A turbán, a kék nyári ruha vagy a különleges bézs-rózsaszín szoknya még azokat is meggyőzi, akik amúgy nem repesnek a színekért. Balla Vivienne fotóin tökéletesen működnek ezek a gyönyörű darabok, amelyek közül voltak, amelyek csalódást okoztak. A ruhák nagy része lézergravírozással és varrás nélkül készül, így a szegést ne is hiányoljuk. A varrott részek viszont sok esetben technológiai hiányosságról tesznek tanúbizonyságot. Hiába szerelem első látásra, a puding próbája mégiscsak az evés.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások