Szépség

Aludj sminkben!

7930

Ha szökőévben egyszer előfordul, hogy egy-egy buli vagy különösen nehéz nap után éjszakára is fennmarad a smink, reggel az első dolgom pánikszerűen eltávolítani, majd az időtényezőtől függően jóféle krémmel vagy pakolással kárpótolni bőröm az elszenvedett traumáért. Abban szocializálódtam ugyanis, hogy az alvás és a smink összeegyeztethetetlen kategóriák, és aki eltöltött már legalább egy éjszakát alapozóval az arcán, az pontosan tudja, hogy nem szépségipari téveszméről van szó, hanem népi tapasztalatról. Ennek ellenére nemrég piacra dobták az éjszakai alapozót, és úgy tűnik, hiánypótló termékről van szó, ugyanis pillanatok alatt elkapkodták a 45 fontot kóstáló innovációt.

Persze nem vaktában lövöldözött a terméket kifejlesztő kozmetikai cég, jelentős piackutatás előzte meg a projektet. A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy különösen veszélyes konstelláció áll elő, ha brit tudósok brit nőket kérdeznek, majd az eredményekből következtetéseket vonnak le, de ezúttal is ez történt, és kimutatták, hogy az éjszaka is használható alapozónak bizony komoly létjogosultsága van. A megkérdezett nők kétharmada ugyanis bevallotta, hogy kellemetlenül érzi magát, ha alapozó nélkül kell mutatkoznia új partnere előtt, márpedig együtt alvás esetén ez elkerülhetetlen. 16 százalékuk pedig pasitól függetlenül is csúnyának érzi magát csupasz arccal, így legszívesebben soha nem mosná le a sminkjét. Közel egynegyedük nyilatkozott úgy, hogy hetente legalább három alkalommal éjszakára is az arcán hagyja a sminket annak ellenére, hogy tudja, ezzel árt a bőrének. 35 százalék pedig azt mondta, fennhagyná éjszakára is, ha ezzel nem károsítaná a bőrét.

Ilyen eredmények után nem kell csodálkozni, hogy tüstént beindították a laboratóriumi munkálatokat, és szorgos ténykedésük eredményeképpen megszületett az egyedülálló formula, mely könnyebb, mint egy átlagos alapozó, és különleges összetételének köszönhetően egyszerre hidratálja és fedi a bőrt.  Az összetételéről csak annyit árult el a gyártó, hogy hetvenféle ásványi anyagot tartalmaz, ami az említett hatásokon túl még intenzíven táplálja is a bőrt. Az alapozó négyféle árnyalatban kapható, és garantáltan nem hagy nyomot az ágyneműn.

Fotó: Daily Mail

A szépségszakértők lelkesen üdvözölték az újítást, és meg vannak győződve arról, hogy ez egy újabb önbizalom dózist jelent a saját vonzerejükben kételkedő nőknek.   Úgy legyen!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások