Divat

Tudósítás helyett ékszerek

7873

Máig rejtély, hogy inspirálhatta egy politikai vita Wild Judit újságírót arra, hogy tudósítás helyett inkább „összedobjon” egy nyakláncot. Az emlékezetes Medgyessy Péter és Orbán Viktor vita óta lassan kilenc év telt el. Lánc láncot követett, majd szép sorjában megszülettek a gyűrűk és a fülbevalók. Wild Judit pályát módosított, Vadjutkaként egyszemélyes manufaktúrát működtet. Állandó és legélénkebb színfoltja a Wampnak, azonkívül motorja a Design Bazárnak.

Vadjutka ékszerek

Hihetetlen kreatív kalandvágy hajtja, különleges, formákba és textíliákba önti merész elképzeléseit. Formavilága rokonságot mutat Ayala Bar izraeli ékszertervezőével, mégsem ugyanaz. Vadjutka cicomái pajkosak és tarkák (nem beszélve szolidáris kelet-európai emberbarát árairól). Kedvelt motívuma a pipacs. Egyszerűen hervadhatatlan a botanika iránti szenvedélye.

Legújabb vívmánya, a Cserevirág a Kis növényhatározó számára is rejtély. „A Cserevirág igen egyszerű lény: nem fotoszintetizál, nem kell átültetni és még öntözni sem kell gyakran. Helyette egy pattintással átváltozik hangulatnak, színeknek, esetleg időjárásnak megfelelően. Az eljárás igen egyszerű: megfogjuk a nagyobbik, lánccal ellátott virágot, és egy pattintással leszedjük a rajta épp elhelyezett kisebbiket, majd kicseréljük egy másik színűre” – mutatta be Vadjutka speciális növénykéjét.

Cserevirág

A Cserevirág kollekcióban teljesedett ki Vadjutka és Ács Ilona, a Laoni Leather Design tervezőjének közös projektje, amit az újrahasznosítás jegyében álmodtak meg. A Laoni Leather Design bőrtáskákat készít. A munkafolyamatok során felhalmozódott színes, finom tapintású, illatos, olasz bőrdarabkák új formát nyertek, „kivirágoztak” Jutka szorgos ujjai nyomán.  Először természetesen medálnak indult a projekt, de debütált már gyűrűként és karkötőként is.

Jutka most vintage kitűzőkbe lehel új életet. Anyukáink lengyelpiacról beszerzett brossai újra reflektorfénybe kerülnek. Igazi antik miliőt varázsol a nyakunkba néhány filléres bizsuból.

Olvasói cikkeket várunk az info@cotcot.hu e-mail címre. Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a Cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások