Közösség

Lenyűgöző átalakulás

7866

Izgulunk. Minden alkalommal. Legalább annyira, mint azok, akik szeretnék megnyerni a Cotcot Restylingot, hogy egy profi csapat vegye kezelésbe őket. Valamikor télen azért találtuk ki az egészet, hogy megmutassuk, mit is jelent a szakértő segítség és mennyi arca van a nőknek, amiről nem is sejtenek. Egészen addig mentünk, hogy úgy hirdettük az átalakítást, hogy egyből divatfotót is készítünk az alkalmi modellel, legyenek bármilyen adottságai, mert bízunk a szakemberekben, akik segítenek. Mégis izgulunk, mert minden restyling folyamatos meglepetés, mi pedig alig várjuk az ezzel járó élményt. Legutóbb Debreczeni Zsuzsannát sorsoltuk ki, akit a Street Fashion Budapest által életre hívott Follow Me! rendezvényen alakítottunk át.

Előtte-utána (Fotó: Sefler Márton)

Bár a Follow Me! szombaton 17 órakor kezdődött, mi már néhány órával korábban összegyűltünk a Soulist Team Szív utcai lakásstúdiójában, ahol találkoztunk a 18 éves, Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában végzős Zsuzsival. Itt kezdte meg az átalakítást Benke Éva mesterfodrász. Nyertesünk ugyanis előzetesen elmondta, hogy ugyan növeszti a haját, de nyugodtan bele lehet vágni. Éva szívesen kreált volna valami vagány frizurát, de végül Zsuzsi stílusa miatt maradt a kevésbé extrém megoldásnál: csak megritkította a hajat, puhította a formát, végül kivasalta a finoman hullámos tincseket. "A hajvágással arra törekedtünk, hogy Zsuzsi arca előtérbe kerüljön, hiszen nagyon szép pofija van. Illetve igyekeztünk megmutatni azt a fajta nőiességet, ami most kezd kibontakozni benne" – kommentálta a csapat a történteket. Ezután a Gödörnél folytattuk tovább a restylingot.

Az alkalmi átalakítóműhely egy része

Alkalmi pop-up stúdiónkat egy ruhákkal telepakolt sztender és egy asztal alkotta, amíg a hirtelen kerekedett nyári zápor arra nem kényszerített bennünket, hogy közvetlenül a Gödör elé, a fedett részre húzódjuk. Sminkesünk, Székely Évi először Zsuzsi körmeit lakkozta nude színűre, utána pedig kisminkelte. Egyszerű, szemhangsúlyos make-upot választott, amely csak még jobban kiemelte Zsuzsi gyönyörű, csokoládébarna szemeit. "A smink színei visszafogottak. A szürkészöld és a törtfehér tónusok a sűrű fekete szempillákkal kiegészítve puhaságot, lágyságot, ugyanakkor merészséget is tükröznek. A leheletnyi barackos arcpír a fiatalság tisztaságát szimbolizálja" – mondta sminkesünk.

Készül a smink. Werkfotók és az eredmény a galériában!

Innentől D. Horváth Blankán, a csapat stylistján volt a sor. Blanka örült, mert Zsuzsi előzetesen hosszan leírta, hogy mit szeret viselni és mitől ódzkodik. Megtudtuk, hogy nyertesünk nem próbálja magára erőltetni valamilyen szubkultúra öltözködését, azt viseli, ami tetszik neki. „Az öltözködési stílusom hasonlít a hipszterre és a 60-as évekre, illetve inkább csak tetszenek az ilyen stílusú ruhák. Nem vagyok olyan lány, aki magas sarkúval és rúzzsal jött a világra. Inkább nadrágot hordok, nem sminkelem magamat, nem hordok gyakran magas sarkút, de természetesen nem vetem el ezeket. Szeretem a puha, nagy, lógós kötött pulcsikat, a királykék és a szürke színt, az egyszerű és ötletes formákat és kényelmes dolgokat” – írta.

Készül a fotó (Fotó: Neményi Márton)

Akkor még nem is sejthette, hogy Blanka magas sarkú platform cipőkkel jelenik meg a fotózáson. Mivel Zsuzsi elég alacsony, ezért a fotózáson mindenképp nyújtani kell – ennek a legegyszerűbb módja pedig a magas sarkú cipő. A ruhák színei és a fazonok jól illettek alkalmi modellünk természetességéhez. Az egyszerű, mégis különleges szabású ruhák viszont ennél többet sejtetnek: bár Zsuzsi látszólag nagyon visszahúzódó és nem mutat magából sokat, az egész csapat egy hihetetlenül kreatív lányként ismerte meg, aki nagyon érdeklődik a filmezés iránt és nemrégiben pantomimezni is elkezdett.
A fotózásra végül az időjárás miatt a benti térben került sor.  "A fotók hangulatával igyekeztünk hangsúlyozni Zsuzsi személyiségét. A zöldes, barnás színek a természetességet, míg a modern design Zsuzsi nyitottságát jelképezik, amellyel az új kihívások elé néz" – mondta Székely Évi, a csapat egyik kreatív agya.

A végeredmény. További fotók a galériában! (Smink: Székely Éva Andrea. Styling: D. Horváth Blanka. Haj: Benke Éva. Fotó: Stefler Márton.)

Zsuzsi mesterien pózolt a kamera előtt. Nemcsak mi, hanem nyertesünk ismerősei sem hittek a szemüknek. „Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, és csomó mindenkinek leesett az álla, mert még nem láttak kivasalt hajjal. Vicces volt (jó értelemben), hogy ez velem történt meg, mert erre egyáltalán nem számítottam. Régebben nem igazán tudtam, hogy az emberek mit gondolnak rólam, vagy nem hittem el, és sokat gondolkoztam azon, hogy a profik mit csinálhatnának belőlem. Most van valami fogalmam arról, hogy nézhetek ki. Ez egy önbizalomnővelő bomba volt.”

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások