Divat

Luxust a strandra!

7859

Vannak olyan fürdőruhák, amelyek nem arra valók, hogy a Körös melletti Szanazugban vagy a Tisza-parti Gergelyiugornyán heverésszünk a hordalékos homokon vagy tegyük hínárszagúvá a vízben. Ezek a darabok arra hivatottak, hogy elegánsan billegjünk egy hatalmas kalap árnyékában, vagy színes koktéllal a kezünkben hagyjuk, hogy a nap végigcsókolja a testünket. Ilyen darabok tervezésére adta a fejét az alkalmi és menyasszonyi ruháiról ismert Léber Barbara, akiről a családias hangulatú sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy rajong a fürdőruhákért, illetve miért nem haute couture igazából a Beach Couture névvel illetett kollekciója.

Ezek a fürdőruhák nem napozásra vagy úszásra való darabok, hanem olyan nőknek készültek, akiknek a vízparton is fontos a stílusos megjelenés – tudtuk meg a tervezőnőtől a belváros szívében található szalonban, ahol az első Beach Couture fürdőruha-bemutató előtt látták vendégül a sajtó képviselőit. Léber Barbara maga is fürdőruhamániás, de mivel nem szereti, ha szembe jön magával a strandon, mindig igyekezett exkluzív, egyedi darabokat találni. Ilyenből nem nagy a felhozatal az országban, így amikor végre rábukkant a tökéletesre, akkor sem tudott neki önfeledten örülni, mert attól rettegett, hogy valakinek szintén az tetszett meg. Szinte adta magát az ötlet, hogy vágjon bele az egyedi, kisszériás, exkluzív fürdőruhák tervezésébe, amelynek elkészítését külön modellezőcsapat segíti egy műhelyben, hiszen ezekhez a darabokhoz külön szakemberek és géppark kell.

Barbara elmesélte, hogy régen volt olyan munka, amelyik ennyi örömet okozott neki. Bár a fürdőruhák egész széles skálát lefednek a dögös, elegáns feketétől a csíkos, sokpántos, vidámabb darabokig, egy dolog azonos bennük: egytől egyig pasizós darabokról van szó. A kollekció egyébként 25 alapdarabból áll, amelyből nyolcat a sajtótájékoztatón meg is nézhettünk, de nem találtuk a koncepciót a felvonult, egymástól sokban különböző darabok mögött. A tervezőnő végül kérdésünkre elmondta, hogy nem is egy bizonyos koncepció mentén gondolkozott, amikor tervezett. Amikor dolgozik, általában az a döntő, hogy olyat tervezzen, ami tetszik neki, és nem szeret egy-egy irányvonal mentén gondolkodni. „Ezek a fürdőruhák mind én vagyok. Bármelyiket viselném.” – tette hozzá.

Bár a Léber Barbara cégcsoport új brandje a Beach Couture nevet kapta, aki ismeri az haute couture fogalmát, tudhatja, hogy a név elsősorban a marketing része. A fürdőruhák ugyanis nem készülhetnek például kézzel. Abban viszont valóban exkluzívak, hogy csupán egyetlen méretsor készül minden modellből, prémium kategóriás darabok, különlegesen díszítettek és kidolgozottak. Éppen ezért az áruk is magasabb, mint a több ezer példányban gyártott daraboké: 25 és 65 ezer forint között mozog. Aki pedig ennél is különlegesebb darabra vágyik, annak igényei szerint a tervezőnő szívesen átalakítja a már meglévő modellek bármelyikét.

Léber Barbara azt is elmondta, hogy elsősorban a külföldi piacra készülnek, egy-egy nagyváros egy-egy exkluzív üzletében kaphatók majd, de természetesen Magyarországon is hozzá lehet majd jutni. Addig pedig egy exkluzív és nyitott bemutatón bárki megtekintheti a kollekciót.

A bemutatóra két jegyet mi is kisorsolunk azok között, akik helyesen válaszolnak a Facebook-oldalunkon feltett két kérdésre és a válaszokat e-mailben elküldik az info@cotcot.hu e-mail címre. A levél tárgya legyen: Léber Barbara divatbemutató. (Sorsolás 2011. június 1. szerda 12:00. A nyerteseket e-mailben értesítjük, amelyben megkapják a belépőjegy sorszámát.)

 

Léber Barbara Beach Couture divatbemutató

Időpont: 2011. június 2. (csütörtök). Kapunyitás: 20:00.

Helyszín: Boscolo Luxury Hotel Budapest, VII. ker. Erzsébet körút 9-11.

Jegyvásárlás: leberbarbara.hu, jegymester.hu

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások