Közösség

Követtük a divatot

7845

Még a futó nyári vihar sem tudta elriasztani azokat a divatszerető embereket, akik szombat délután a Gödörnél töltötték az időt a Follow Me!-n, amelyet számos program után egy hatalmas divatbemutató zárt. A Kiscelli Múzeum által életre hívott Street Fashion Budapest oldal online szereplői most offline is megmutathatták magukat, és több száz ember előtt felvonulhattak a város kifutójának is nevezett Gödör lépcsőjén. Képes beszámoló.

Bár az esemény csak délután 17 órakor kezdődött, a Cotcot és a Soulist Team már kora délután azon volt, hogy feledhetetlenné tegye a Cotcot Restyling nyertesének délutánját. A sorsolás Debreczeni Zsuzsannának, a 18 éves Kisképzősnek kedvezett, aki vállalta, hogy sok száz ember szeme láttára alakul át egyszerű diáklányból fotómodellé. A Soulist Team főhadiszállásán Zsuzsi haját Benke Éva mesterfodrász vágta le, majd a Gödör felé vettük az irányt.

A kipakolás után lazítottunk egy kicsit, majd amikor mindenki összeszedte magát, belevágtunk az átalakítás további részeibe. Miközben Zsuzsit Székely Éva sminkes és D. Horváth Blanka vette kezelésbe, belekukkantottunk a két kerekasztal-beszélgetésbe.

Az elsőn a street fashion fotózásról volt szó, ahol a műfaj magyarországi képviselői beszélték meg tapasztalataikat. A street fashion fotózásról szóló kerekasztal-beszélgetés mellett a divat iránt érdeklődők belehallgathattak a trendekről szóló vitába, láthatták, hogyan működnek az intelligens textilek, illetve részt vehettek a Hg.hu által szervezett stylist villámtalálkán is.

Közben a Soulist csapata is elkészült a sminkkel és a hajjal, Zsuzsi pedig halált megvető bátorsággal kapaszkodott fel a tízcentis sarkú cipőben az egyik emelvényre, hogy ott is profi modelleket megszégyenítő módon pózoljon.

Az eső végül megkegyelmezett, és mire minden program véget ért és mi is befejeztük az átalakítást és a fotózást, száraz időben vonulhatott fel az a száz, stílusos Street Fashion Budapest felhasználó, akiket a bloggerekből álló zsűri előzetesen kiválasztott. A felvonulók kitettek magukért, láttunk néhány olyan összeállítást, aminek láttán valószínűleg a profi stylistok is felsóhajtottak volna. Köszönjük nekik az élményt!

Fotók: Mengyán Eszter és Neményi Márton

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások