Lélek

Nem kíván a pasim, miért?

7832

A legtöbb nő azonnal a legrosszabbra gondol: ’már nem szeret, nem vagyok elég jó neki, biztos van valaki más, már nem talál elég vonzónak’ stb. A végtelenségig lehetne sorolni az esetleges okokat, ám ehelyett inkább nyugodjunk le, gondoljuk végig, milyen párunk életvitele, s higgadtan üljünk le vele beszélgetni. A probléma igenis valós, és nem biztos, hogy magától megoldódik.

Egy pasi nehezen nyílik meg, ha szexuális problémáiról faggatják. Ha nincs már szexuális kontaktus közte és női partnere között, valószínűleg támadással fog védekezni és elsőként fogja az okok közt említeni, hogy a nő a hibás. Ebben azonban lehet némi igazság is: amennyiben a nő rendszeresen elutasította a férfit, ne csodálkozzunk a befelé forduló mechanizmuson.

A lehetséges okok a következők:

  • Alacsony libidó: a nemi vágy a különböző férfiakban más és más. Míg az egyik naponta többször is megkívánja kedvesét, a másik havi egy-két alkalommal is beéri. Ennek lehet egyszerűen biológiai háttere (alacsony tesztoszteronszint) vagy lelki oka is. A biológiai probléma könnyen orvosolható egy kis hormonkezeléssel, a mentális háttér viszont alaposabb kivizsgálást igényel. Mivel a nemi vágy kialakulása szorosan összefügg az agy működésével, a potenciazavar előidézője is ott keresendő. A túl sok munka, stressz, depresszió és a megfelelési kényszer mind okozhatnak szexuális problémákat. A felmérések szerint különösen a vezető beosztásúaknál fordul elő potenciazavar.
  • Könnyen unalmassá válhat az egyhangú szex, különösen, ha a nő mozdulatlan fadarabként várja az aktus végét. Ez elveheti a férfi kedvét már a kezdeményezéstől is.
  • Nemrég kialakult nemi betegség miatt is hanyagolhatja a férfi a szexet, vagy akár egy korábbi szexuális kudarc is kedvét szegheti.
  • Egyszerű fáradtság, kimerültség vagy egy rendszeresen szedett gyógyszer mellékhatása is meghúzódhat a háttérben.
  • Természetesen a legsúlyosabb ok egy szerető, de egyes férfiaknak az sem okoz problémát, hogy naponta többször szeretkezzenek, a feleséggel és a szeretővel egyaránt.

Érdekel, mi a megoldás? Olvasd tovább a cikket a Donna.hu-n!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások