Szépség

Ragyogó Cannes!

7825

Lassan egy hete minden divatmániás szeme Cannes-ra szegeződik, hiszen kevés olyan nagy lélegzetvételű esemény van, ahol ennyi híresség fordul meg a vörös szőnyegen. A káprázatos estélyi ruháknál azonban nem érdemes megállni a szemlézésben, hiszen ott vannak a kiegészítők vagy a sminkek is. Ez utóbbiért a L’Oréal Paris felel, amely 14 éve a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos sminkese. Aki követni szeretné a cannes-i sztárok diktálta trendet, az jobb, ha villámgyorsan beszerez egy eszméletlen fuksziaszín vagy sötétbordó rúzst, gondoskodik fémes csillogó szemhéjporról, de a fekete vagy sötétbarna szemceruzára és hússzínű szájfényre is szüksége lesz. Lássuk a részleteket!

Az egyik legütősebb trend, a fuksziaszín szájfény hódolói közé tartozik Rachel McAdams és Gwen Stefani is. A színésznő üde nappali sminkjét dobta fel ezzel a lényegre törő szájszínnel. Az ajkak mellett az ő esetében az orcák kaptak még hangsúlyt.

Gwen Stefani viszont bevállalós trenddiktátorként az erős szemsmink mellé választott hangsúlyos pink ajkakat. A hatás sokkal markánsabb.

A nappali eseményeken több színésznő is a füstös szemsmink és a natúrszínben csillogó ajkak mellett tette le a voksot. A füstös hatáshoz Angelina Jolie, Elizabeth Olsen és Jessica Chastain (Brad Pitt partnere az Életfa című filmben) nem fekete vagy szürke, hanem barna színű szemhéjport választottak.

Angelina Jolie

Jessica Chastain

Elizabeth Olsen

Ennél egy kicsival hangsúlyosabb, a fémes árnyalatokkal feldobott szemhéj és a natúrnál erősebb, de a még mindig természetes hatású, nedves színű, finom barna, fáradt mályva színű ajkak izgalmas átmenetet képeznek a nappali és az esti smink között. Erre szavazott Uma Thurman és Aishwarya Rai is.

Uma Thurman

Aishwarya Rai

Az esti sminkek sztárja a mélybordó, már-már barnás árnyalatokba hajló szájszín volt. Így jelent meg Cheryl Cole, akinek tekintetét a hosszú műszempillák és a sötét, füstös szemfestés tette mélyebbé, ugyanakkor a fémes komponens elevenné is varázsolta pillantását. Salma Hayek az erős szájszínhez szürke és ezüst szemhéjport választott. Rachel McAdams viszont a melegebb árnyalatok mellett döntött: az aranyszínű szemhéj mellé a melegebb árnyalatú, de még mindig erőteljes szájszín dukál.

Cheryl Cole

Salma Hayek

Rachel McAdams

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások