Divat

Kate, a divatkatalizátor

7805

A hetedhét országra szóló menyegzőről már mindent megírtak a bulvár- és divatlapok, amit csak lehetett, az esküvői torta milliméterre pontos magasságától kezdve a boldog ara cipőjének díszítésén át a jövőbeli nászút pontos állomásáig. Egy dologra azonban még több mint egy héttel az esküvő után is érdemes figyelni. Kate Middleton, illetve most már Katalin hercegné ugyanis elképesztő anyagi sikert hoz minden olyan márkának, amelyről kiderül, hogy valaha is egy pillanatig viselte. Ha pedig még le is fényképezték egy adott márka adott darabjában, akkor nincs az a divatbirodalom, amely képes lenne annyi hasonló ruhát, cipőt, táskát utángyártani, amennyit el ne kapkodnának a fanatikus rajongók. Na, de melyek azok a márkák, amelyek a mennyben érezhetik magukat a menyegző után?

Alexander McQueen

Jó, mondjuk ez teljesen nyilvánvaló volt, hogy az addig talán csak Lady Gaga miatt ismert McQueen divatház vagy Sarah Burton nevét még azok is megtanulják, akiket amúgy nem igazán érdekel a divat vagy az egész esküvői felhajtás. A körülbelül 250.000 fontot érő menyasszonyi ruha másolata alig hat órával az esküvő után elkészült, és azóta is sorra születnek a különböző másolatok.  Azok viszont, akik egyszerre Kate-rajongók és kellően divatsznobok, valamint van elég pénzük, biztosan nem érik be holmi replikával. Ők inkább egy eredeti McQueen-ruhát választanak majd, mondjuk egy ilyet, természetesen a Kate által is viselt cipővel.

 

 

Illuminum

Az esküvő napján Kate az Illuminum parfümmárka White Gardenia Petals („Fehér Gardénia Szirmok”) nevű illatát viselte, amit egy brit parfümőr, Michael Boadi kreált. A tiszta, friss illat, amelyből először a kókusz, majd a fehér virágok – gyöngyvirág, ylang-ylang és jázmin – illata érezhető, 70 fontba (kicsivel több, mint 20.000 forint) kerül. Egészen pontosan került, hiszen abban a pillanatban, hogy kiderült az illat eredete,  az 50 milliliteres kiszereléseket azonnal felvásárolták a rajongók, és állítólag a 100 milliliteres változatból sem maradt sok.

 

 

Robinson Pelham

Hasonló sikereket könyvelhetne el magának a 15 évvel ezelőtt alapított Robinson Pelham cég is, ha egynél többet gyártanák le a menyasszony által viselt, gyémántokkal kirakott fülbevalóból, amelyet Kate a szüleitől kapott az esküvőre. A cég képviselője viszont kijelentette, hogy nem áll szándékukban sorozatgyártásba fogni a rengeteg megkeresés ellenére sem. Hát, lehet, hogy nekik van igazuk. A rajongók többnyire beérik a menyasszony fülbevalójához hasonló darabokkal is.

 

 

 

LK Bennett

Az esküvő másnapján Kate és Vilmos rövid pihenőre indult, hogy kipihenjék a felhajtást. Kate egy kék Zara ruhában, fekete blézerben és egy 150 fontos LK Bennett fekete, telitalpú cipőben jelent meg. A házaspárról készült képek percek alatt bejárták a sajtót, és nem sokkal később már azt is tudni lehetett, mit viselt a fiatalasszony. Mondanunk sem kell,  a rajongók pillanatok alatt megostromolták az LK Bennett webshopot. Nem csoda, hogy az áruházlánc úgy döntött, júniusban újból piacra dobja a cipőt, de a Greta helyett – ami eddig a modell neve volt – "the Kate"-re keresztelik. Talán senkit sem lep meg, hogy várólistára kell iratkozni akkor, ha valaki szeretné a lábán tudni Kate topánját.

 

És mi a legdurvább? Az összes említett márka brit, mégsem az angolok, hanem a sokkal nagyobb létszámmal és vásárlókapacitással (na meg vásárolhatnékkal) bíró amerikaiak azok, akik rá vannak kattanva az egész hercegi mesére. És az őrület még el sem kezdődött igazán. Kíváncsian várjuk, mi lesz, amikor Cambridge hercege és hercegnéja júliusban körutat tesznek az Egyesült Államokban. Azt hiszem, el sem tudjuk képzelni, mekkora profitra tesz majd szert az a márka, amelynek darabjait Kate a turné alatt viseli.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások