Divat

Cipőre kidobott pénzek

7758

Unatkozó nép az angol, már megint felmértek valamit, ami azért érdekes annyira, hogy írjunk is róla. A cipőkről van szó ugyanis, és jól tudjuk, hogy mindegyik nő vagy cipős, vagy táskás, vagy pedig cipős és táskás egyszerre, szóval, ha jól számolunk, akkor az olvasók kétharmadát máris érdekli, hogy a jólétben élő angol nők mennyi pénzt képesek kidobni cipőre.

Victoria Beckham és Megan Fox szeretik a magaslati levegőt

Mert képesek bizony. Méghozzá nem is keveset! A felmérés szerint egy átlagos angol nőnek 20 pár topán figyel a szekrényében, és köztük 11 vágyakozva sóvárog egy olyan eseményre, amikor végre valahára teljes pompájában megmutathatja magát, de ez az esemény soha, de soha nem jön el. A brit nők ugyanis előszeretettel vásárolnak olyan cipőket, amelyek rendszerint a cipőszekrény legsötétebb szegletében végzik. A szenvedélyes cipőmánok átlagosan évi nyolc párral gazdagítják az otthoni kollekciót. Még akkor is képesek megvenni egy adott darabot, ha az egyébként gyönyörű, de már a felpróbálásnál érzik, hogy egy kicsit nyomja őket itt, egy kicsit kemény ott. Vagy teljesen tisztában vannak vele, hogy az adott darabban három lépésnél többet nem lesznek képes ek menni. Hiába az észérvek, a cipőmánia, az cipőmánia! A szépségek pedig ott lapulhatnak a sarokban.

Beyoncé, Katy Perry és Rihanna

A cipőmániának persze ezerszer magyarázott okai vannak. Egy cipő akkor is jó lesz a lábadra, ha felszedsz néhány kilót. Egy dögös darab a legegyszerűbb ruhából is vagány viseletet kreál. Egy jól megválasztott, trendi cipővel úgy követhetjük a divatot, hogy az alapruhatáron nem is kell változtatnunk. Őrület, nem igaz? A felmérés szerint a nők általában három évig hordanak egy pár cipőt, mielőtt véglegesen kiűzik a ruhatárukból. Van egy olyan sejtésem, hogy itthon átlagosan kevesebb, mint nyolc pár cipőt vesznek az emberek évente, és abban is biztos vagyok, hogy nem adunk ki annyit egy cipőért, mint például az angolok…

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások