Divat

Bukolikus angyalok

7769

Jól sikerült az Es-tu un Ange? 2010-2011-es őszi-téli kollekciójának bemutatkozása. A sortokból, blézerekből, mosott farmerből és egy különleges ujjatlan jumpsuitból álló kollekció legtöbb darabjára nem mondtunk volna nemet. A tervező, Rideg Natali interjúnkban már akkor elmondta, hogy több szezonnal előre megvannak az ötletei. Éppen ezért örültünk meg nagyon, amikor megláttuk a tavaszi-nyári kampányképeket.

Fotó: Kálmán Ottó. Fotóasszisztens: József Enikő. Modell: Cinke Ágnes. Smink: Alács Veronika. Haj: Ternyák Kata. Location: Peko Orsi. Backstage: Rideg Balázs

A fotókon egy színesre sminkelt lány csimpaszkodik egy fán, miközben az egyik képen hófehér vászonruhát, a másikon egyedi grafikával ellátott maxiszoknyát és blézert visel. Természetesség, az egyszerűségében is bohókásság, a paraszti romantika világa jellemzi a darabokat. A Budapest Essential Looks kifutóján aztán bemutatkozott a teljes kollekció, amelyet az említett maxiruhák, maxiszoknyák és a blézer mellett lenge, bő szabású kánikulanadrágokból, húzásokkal, gumírozással alakított vagy éppen fodrokkal díszített felsők és miniruhák alkotják.

De feltűnik az előző kollekcióban megismert, valószínűleg rendkívül népszerű magas derekú sort és a koptatott farmeranyag is.

Az uralkodó fehér mellett a sötét angyalként jelen van a fekete is, ami előnyére válik a kollekciónak.

Mindegyik darab a természetességet, a kényelmet, a hordhatóságot és a játékosságot sugallja. Nem akar többet, mint azt, hogy a viselője jól érezze magát benne – és ezt maximálisan teljesíti is.

Ha úgy vesszük– talán csak a mintás darabokat kivéve –, teljesül, amit egyszer a tervező a nekünk adott interjúban elmondott. Az ő célja nem az, hogy valaki tetőtől talpig az ő dizájner ruháiban járjon, és már messziről megmondják róla, hogy Es-tu un Ange? darabokat visel. Viszont elgondolkodtató, hogy amikor a fast fashion cégek fillérekért ontják magukból a sok tekintetben hasonló darabokat, ér-e annyit a márkanév, hogy angyallá váljak? Vagy leszek inkább ördög, és kivárom a következő kollekciót, hátha akkor a mennybe megyek.

Ha angyallá akarsz válni, rajongj a márkáért a Facebookon, vagy szerezd be a darabokat az Ourstyle Boutique-ban!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások