Szépség

Beszélő színek

7756

Milyen színű a körömlakkod, amit most viselsz? Nem, nem a szín nevére gondoltunk, hanem a körömlakkod színének a nevére. Merthogy a vörös már régóta nem csak egyszerűen vörös, hanem dögös „Kulcs a karmához” árnyalatú, vagy harsogó „Nagy Vörös Alma” színű. Jó, nyilván ezek a nevek angolul azért sokkal jobban hangzanak, hiszen sokat közülük nem is lehet lefordítani igazán. De nem is kell, hiszen ezek a frappáns, jól csengő nevek néha hatalmas löketet adnak a vásárlóerőnek. Egy tetszetős szín egy őrült jó névvel néha sokkal vonzóbb, mint egy gyönyörű szín, amelynek csak egy száma van. A szám mögött ugyanis kevés a gondolat – kivételt talán csak a 69-es képez –, de egy név olyan többletet adhat, amivel azonosulni tudunk. De mióta van a körömlakkoknak nevük, nem pedig számuk?

Az ötlet Essie Weingartentől, az Essie körömlakkmárka tulajdonosától származik. (A képen az Essie Brazilian nevű árnyalata látható.) Ez volt az első brand, amelyik a szokásos és meglehetősen unalmas számok helyett neveket kezdett használni harminc évvel ezelőtt. Nem sokkal ezelőttig maga a tulajdonos volt az, aki a piacra dobott árnyalatokat egytől-egyig elnevezte. Bevallása szerint azért vannak kreatív segítői, akiknek vannak jó ötleteik, de végül ő bólint rá a névre, amelynek egyszerre kell viccesnek és szellemesnek lennie. Hogy miért kezdtek el neveket használni? A válasz egyszerű. Egy névnek személyisége van, és elég meggyőző tud lenni, ha a nőkről van szó. Essie Weingarten azt is elárulta, hogy a névnek emlékezetesnek kell lennie. Amikor kitalálja, valami olyan dologra gondol, ami inspiráló, például a nyaralásra. Néha pedig csak játszik a szavakkal, vicces történeteket gondol a nevek köré.

Ma már szinte minden gyártó ezt a módszert követi, nem véletlenül, hiszen ettől sokkal közelibbnek érezzük a körömlakkot. Annyira közelinek, hogy magunkkal akarjuk vinni ugye, tehát megvesszük. Egyszerű, de forradalmi trükk.

Forrás: Fashionista.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások