Lélek

Az allergia lelki háttere

7761

Kinyílt a természet, a fák zöldellnek, a virágok szirmot bontanak… Míg az emberek többsége a természet megannyi csodájával szembesül ilyenkor, addig valakinek rémálommá válik a tavasztól őszig tartó időszak: kiütés, tüsszögés, orrfolyás és szemviszketés… Ismerősek az allergia testi tünetei? Szakértőnk segítségével most a lelki tényezőket is megvizsgáljuk és választ keresünk arra, vajon mi állhat a betegség hátterében.

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyekre normális körülmények között a szervezet egyáltalán nem reagál. A betegség hátterében azonban jóval komolyabb dolgok, különböző lelki konfliktusok húzódnak meg.
„Valójában minden betegségnek nevezett testi tünet mögött egy azt előidéző pszichés ok áll. Az allergia egy olyan fizikális tünet, amit a számtalan kiváltó oknak köszönhetően nyitottabban merünk vizsgálni a lélek oldaláról is. Létének alapvető formulája, az önmagunk elfogadásának és felvállalásának kérdése, amit a különböző konfliktushelyzetek alól való meneküléseink jelenítenek meg” – árulja el a téma kapcsán szakértőnk, Pókos Christian.

Milyen lelki tényezőkre kell itt gondolnunk?

Bármilyen tartósan fennálló, nem kezelt problémás élethelyzetünk lehet tükre és így oka annak, hogy a saját bátortalanságunkat a külvilágra kivetítsük. Másokat (embereket, virágokat, állatokat, stb.) bűnbaknak kikiáltani sokkalta könnyebb, mint szembenézni azzal, hogy voltaképp mi is az, amit annyira nem merünk elfogadni önmagunkban. Fel kell tenni a kérdést és őszintén megválaszolnunk, hogy kik, ill. milyen élethelyzeteink azok, amik leginkább zavarnak. Mik azok a negatív dolgok, amiket a legszívesebben kitörölnénk általuk az életünkből.

Olvasd el a cikk folytatását a Donna.hu-n!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
máj
03
spadri írta:
Nem olvasok donnát. De ha ez igaz, akkor ha megszüntetjük a zavaró élethelyzetet, elmúlik az allergia???? Ennek biztos örülni fognak az allergiások. Már csak el kell velük hitetni.
13:10
2
máj
03
ismeretlen írta:
Én csak az olyan emberekre vagyok allergiás, aki hülyének próbálja nézni a másikat. :-S
13:19
3
máj
03
ismeretlen válaszaspadri írására:
Sok betegségnek pszichés háttere van.Teljesen el tudom hinni,hogy az életunt,céltalan ember kvázi bebeszéli magának,hogy ő beteg,mert akkor végre figyelnek rá,foglalkoznak vele,és értelmet nyer az élete.Viszont azt gondolom,hogy ez nem húzható rá mindenkire,nyilván vannak olyanok,akiknek valamilyen szervi elváltozásuk van,nem termelnek/túltermelnek x hormont,vagy éppen tényleg allergiások.Allergia esetén nekem mondjuk a lelki betegség helyett sokkal hihetőbb az a verzió,hogy a sok mesterséges anyaggal túltelítjük a szervezetünket,és egy idő után,már azt se tudja,hogy fiú-e vagy lány,illetve hogy mire kell neki reagálni és mire nem...
Jah és nem olvastam végig,mer nem kattintok a donnára.Köszi.
13:58
4
máj
03
ismeretlen írta:
Egyébként érdemes átgondolni azt is,hogy a nátrium-lauryth-szulfát,ami nálunk a különösen toxikus anyag szekrényben van tárolva,belekerül majdnem minden szappanba,samponba,tusfürdőbe,fogkrémbe,azok ugyanis ettől habzanak.Sok kicsi sokra megy.Simán okozhat allergiát,hajhullást,hormonzavart...És láss csodát,amint leáll róla az ember,a probléma megszűnik.Csak baromira nehéz olyan dolgot venni,amiben nincsen.
14:03
5
máj
03
desecrator írta:
Olyan betegségeknél, mint a migrén, a rák, vagy a különböző börbetegségek könnyen elképzelhető, hogy a kialakulássuknak lelki okai vannak, mert ezek a betegségek látszólag "maguktól" jelennek meg. Viszont az allergia esetén az allergia kiváltó oka egyértelműen valamilyen külső dolog. Ha nem lenne parlagfű, akkor senki sem lenne allergiás rá. Esetleg a lelki okok csak az érzékenységet alakítják ki? Ha valaki nem létező növényre lesz allergiás, akkor a betegsége tünetmentes lesz?
16:54
6
máj
03
pipitanc írta:
ez a cikk most tenyleg csak ennyi?
19:40
7
máj
05
cseresznyemag írta:
Ráadásul donna..
16:32