Mi ez?

Kate és Vilmos kacatjai

7739

A eljegyzéstől számítva egészen a mai napig nemcsak Londonban, hanem az egész világon minden Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője körül forgott – és forog még ma is. Az esküvőről szóló bulvárcikkekhez hasonló mennyiségben tűntek fel esküvőturistákat megcélzó ingyombingyomok, csecsebecsék, szuvenírek és dresbák – ez egy vidéki szó a porfogó apróságokra. Ezek közös tulajdonságai, hogy hozzájárulnak ahhoz a 160 milliárd forintnyi bevételhez, amit a királyi esküvő körüli felhajtás termel ki. A másik, hogy az esküvő napjáig fel lehet velük vágni, az esküvő napján még menők, de mire a pár nászútra indul, többségük fölösleges kacattá válik.  Hogy miről is beszélünk pontosan? Megmutatjuk!

A Puma például hat underground művészt kért fel arra, hogy tervezzenek olyan cipőket, amelyeket a fejedelmi esemény ihlet. Van itt nekünk Kate és Vilmos arcképes medáljával díszített darab, virágba borult fátylas modell, de olyan is, amelynek nyelvét a pár hivatalos eljegyzési fotója díszíti. Kicsit úgy tűnik, mintha a művészek teljes esküvői eufóriában, önmagukból kifordulva alkották volna meg a cipőket: a legtöbbjük inkább giccses, mint kúl, de mondjuk azt a bakancsszerű modellt nem rúgnánk le a lábunkról.

Fotó: Puma. A királyi tárgyakért kattints a galériába!

Cikisség faktor: Ezeket a cipőket valószínűleg az esküvő után sem dobják jól irányzott mozdulattal a kukába, hiszen a nagy részük vállalható egy bohém szetthez vagy buliba.

Természetesen a hivatalos királyi ajándék- és emléktárgyak sem maradhatnak ki a listából. A lista kézzel készített kínai porcelán tányérokat, csészéket, csészealátétet és konyharuhát is tartalmaz. Az előbbieket 22 karátos arany és platina díszíti, nekünk mégis az utóbbi a kedvencünk.
Cikisség faktor: A száz százalék pamutból készült konyharuha teljesen befogható hétköznapi használatra is. 7,95 fontnak megfelelő összeget pedig a legtöbben költöttünk már el más hülyeségekre is.

A Donkey Products dizájnerei a legismertebb embereket fürdetik meg a teában. Pontosabban olyan teafüvet gyártanak, amelyeknek a teán kívül eső papír része híres vagy ismert embereket formáz. A királyi esküvőt persze ők sem tudták kihagyni és elkészült a KaTea & William extra "kollekció".

Fotó: Donkey Products

Cikisség faktor: Képtelenek vagyunk rosszat mondani, annyira jópofa az egész az angol teával és az angolok jelenleg legnagyobb árucikkével, a királyi esküvővel. Nem ciki, cuki!

Oké, és még mindig nincs vége. A Ted Baker London külön királyi kollekcióval rukkolt elő. A sárpöttyözöttnek tűnő, angol zászló mintájával készült táskák és sálak egészen vállalhatónak tűnnek. A körömlakkokra specializálódott Butter London No More Waity, Katie néven dobott piacra egy csillogó, levendulaszínű körömlakkot, amelyet az első szájfényük követett hasonló árnyalatban és azonos néven.
Cikisség faktor: Cikisnek nem cikis egyik sem, ha nem adagoljuk túl őket. A körömlakk és a szájfény kiötlői pedig valószínűleg a tizenévesekre gondoltak, mert ekkora csillámmennyiséget egy bizonyos kor fölött már nehéz elviselni.

A Telegraph webshopja elképesztő lelőhelye a giccsesebbnél giccsesebb kacatoknak. Van itt minden a félig kopasznak tűnő Vilmos és a tejbetök vigyorú Kate arcképével díszített párnától kezdve a gonosz tekintetű maciig. De ha olyanunk van, költhetünk az eljegyzési gyűrű mására, amelynek már a csillogása is hamis. A kedvencünk  egy egyszerű cukorszóró kanál, aminek a különlegessége abban rejlik, hogy fémjegyként a 2011-es évet tüntették fel, ami a királyi esküvő éve is. Na, bumm!

Fotó: Telegraph.co.uk. Még több kép a galériában!

Cikisség faktor: Ekkora mennyiségű esküvő ihlette ajándéktárgy láttán jutottunk el arra a szintre, hogy a királyi esküvő úgy, ahogy van egy nagy giccsparádé, és mindegyik ajándék haszontalanság.

Ha pedig tényleg felfordulna a gyomrunk a világra szóló boldogságtól, az esküvői menettől és az egész hacacárétól, akkor meleg szívvel ajánljuk Lydia Leith grafikus egyszerű és praktikus termékét: a király(i) hányózacskót.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások