Szépség

Fesd sztárosan kékre!

7743

A 80-as évek divatja többek között a túlzó és hangsúlyos sminkekről emlékezetes, amelyek aztán a zilált, kócos frizuráktól még nevetségesebbnek tűnhetettek – legalábbis mai szemmel nézve. Ennek ellenére kezd újra népszerű lenni a kékes szemfestés. A sztárok már elkötelezett hívei a kék ezerféle árnyalatának. Tőlük lestünk néhány trükköt, hogyan legyen a kék make-up modern és trendi anélkül, hogy a 80-as években ragadt diszkókirálynő hatását keltenénk.

Ashley Tisdale, Jennifer Hudson, Stephanie Pratt, Lea Michele

A mindenféle kék trendi, ezért érdemes haj- és szemszínhez passzoló árnyalatot választani a babakéktől egészen a mély tengerészkékig terjedő palettán. Sokkal mutatósabb a kék festés, ha egy változata helyett többet is felviszünk, esetleg feketével, szürkével keverjük, árnyékoljuk. Nagyon menő a kék szemhéjtus is, aminek használatával egyszerre lehet klasszikusan cicás, de közben fiatalos és izgalmas a tekintetünk.

Lea Michele is kék-füstös sminket választotta, amely tökéletesen passzol az estélyi ruhájához. Jennifer Hudson egy nagyon intenzív és hangsúlyos, csak a felső szemhéjra kerülő megoldás mellett döntött. Az erőteljes királykék árnyalat nagyon izgalmas párosítás Jennifer bőrszínéhez. Stephanie Pratt és Ashley Tisdale sminkje jó példa arra, hogy nem kell túlzásba esni, elég egy kis kéket csempészni a szemzugba, és máris sokkal izgalmasabb, ugyanakkor mégsem túl erős sminket készíthetünk magunknak. Stephanie szőke hajához egy világos babakék árnyalatot kent magára, Ashley pedig egy vagányabb, türkiz tusvonallal emelte ki tekintetét.

A sztárok is jól példázzák, hogy lehet bátran a kékhez nyúlni. A kékeárnyalatú szemhéj púderek számtalan változata kapható, ahogy tusok terén is széles a kínálat. Lehet velük kísérletezni.

Forrás: Thefashionspot.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások