Lélek

Szervezz piknikrandit!

7725

A legtöbb pár hosszabb együttlét, illetve együttélés után elfelejti a kapcsolat elején eltöltött meghitt randizásokat, amikor még minden varázslatos volt. Sajnos a megszokás hatalma igencsak erősen hat az emberekre minden téren, így a párkapcsolatokban is. De nem feltétlenül kell ezt annyiban hagyni. Nincs rá törvény, hogy a kapcsolatban élők ne randizhatnának egymással újra. Igenis küzdeni kell a parázsló tűz felélesztéséért.

Előkészületek a piknikrandihoz

Megfelelő ruházat

Mivel a zöld pázsiton történik az ételfogyasztás, ezért jobb, ha nem a legszebb ruhánkban jelenünk meg a találkán. Fontos, hogy kényelmi szempontból megfelelő ruházatot válasszunk, de ne a legslamposabbat kapjuk ki a szekrény mélyéről. Válasszunk egy kényelmes farmert egy hozzá illő csinos felsővel párosítva. Mivel a friss levegőn lágy szellő fogja cirógatni a bőrünket, ne feledkezzünk meg befújni magunkat csábító illatú parfümmel, amely a friss fű illatával keveredve bódító hatású lesz a mellettünk ülő kedvesünk érzékszerveire.

Pikniktípusok

Egy általános piknikmenü mártogatósokból, szendvicsekből, hideg készételekből, friss gyümölcsökből és aprósüteményekből áll. Viszont egy komolyabb menü tartalmazhat hideg leveseket, desszertet, grillételeket is. A főzőcskézni szeretők semmiképp ne hagyják ki a nagyobb készülődéssel járó piknikmenüt, ugyanis a szabad levegőn élvezhető igazán a finom ételek zamata. Ám csakis olyan ételekkel készüljünk, amelyek nem romlanak meg, vagy olvadnak szét gyorsan,  nem túl maszatolósak, ragadósak. Vegyük figyelembe azt is, hogy milyen messzire megyünk, és mennyi időre – a hűtőtáska nem hűtőszekrény, maximum 5-8 órát hagyhatjuk az ételeket benne. Éppen ezért ne készítsünk túl sok ennivalót, hiszen a maradékot muszáj lesz kidobni.

Turbó piknikételek

Mivel gyors és egyszerű az elkészítése, ideális improvizált helyszínválasztásokra, romantikus gyalog- és biciklitúrákra. Pakoljunk a kis kosarunkba egy-két töményebb mártogatós készítményt ízlés szerint, néhány szendvicset,  hideg felvágottakat, húsokat, salátákat. Desszertnek muffint, gyümölcsöt, esetleg kekszet csomagoljunk. Az italok mellé pedig vigyünk sós ropogtatnivalót.  Ne feledkezzünk meg a papírtányérokról, szalvétáról, műanyag villákról és a pokrócról.

A cikk folytatásáért kattints a Donna.hu-ra!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások