Közösség

Rivaldafényt mindenkinek! (X)

7688

Szolnok, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Kecskemét, Debrecen, vagy éppen Szeged… S hogy mi a közös ezekben a városokban? Az, hogy április 26. és május 10. között további nyolc vidéki városunkkal együtt rájuk vetődik majd a rivaldafény.

A fent említett időpontban, immár második alkalommal kerül megrendezésre a Rivalda Fesztivál, melyet 2010 előtt Vidéki Színházak Találkozója néven ismerhetett a közönség. A Thália Színház égisze alatt jegyzett programsorozat célja, hogy felhívják a figyelmet az országban működő színházak kiemelkedő tevékenységére, hiszen egy-egy évad folyamán Budapesten kívül is születnek színvonalas előadások.

A fesztiválra a Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete által képviselt teátrumok kapnak meghívást. Idén tizennégyen jelezték, hogy részt vesznek a rendezvényen, melyre minden színház három darabot jelölhetett. Ezek közül szakmai zsűri választotta ki azokat, amik valóban bemutatásra kerülnek a fővárosban is. Így alakult ki a végleges műsorrend, melynek keretében Shakespeare Lear királyától Ibsen Nórájáig, Peter Shaffer Equusán át Molnár Ferenc Üvegcipőjéig széles drámai palettáról válogathatnak az érdeklődők.

http://www.thalia.hu/

Kapcsolódó cikkek: