Divat

Tavaszi nőcisedés

7637

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de tavasszal hatalmas erővel tör rám a nőcisedés a klasszikus értelemben. Tisztában vagyok vele, hogy a nőiesség belülről fakad, és nem a szoknya és a blúz kettőse teszi az embert nővé, de ilyenkor mégis vágyom a libbenő anyagokat, a virágmintát, a domborulatokat előnyösen hangsúlyozó darabokat. Sőt, azt is megkockáztatom, hogy a rohangálós cipőm és dorkóm mellett jóval többször szemezem a kényes bársonybalerinámmal, vagy a retró stílusú, nyitott orrú szandálommal.

Mutasd, amid van!

Mango, F&F, H&M

Én is szeretek kényelmesen elbújni bő pólók, lebernyegek, mélyülepű nadrágok mögött. Szeretem, hogy rohangálhatok az egyik helyről a másikra anélkül, hogy azon kellene aggódnom, hogy felszaladt-e a harisnyám, mekkorát léphetek a cipőben vagy a ruhában, felkapta-e a táska a szoknyámat az emberek szeme láttára. De van, amikor igenis kell a formákat kiemelő, az íveket és domborulatokat finoman megmutató ruha. Megkockáztatom, sokkal inkább "meztelennek" érzem magam egy ilyen ultranőies ruhában, mint egy dekoltázsmutogató felsőben.

A tavasz legnőcisebb cipellője

Egy fekete (Esprit), egy bézs (Mango) és egy barna (Mango)

A törpesarkú cipőben első pillantásra nem szunnyad annyi nőies elegancia, mint amennyit azután érzünk, hogy belebújtunk. Az 1950-es, 1960-as évek ihlette modellek már 2010 őszén nagy sikert arattak, de karrierjük 2011 tavaszán is felfelé ível. Ezek a cipők tökéletesen passzolnak a lábszárközépig érő tányérszoknyákhoz ugyanúgy, mint a klasszikus capri nadrágokhoz. A törpesarkú cipők sarokmagassága maximum öt centi. A törpesarkú cipők automatikusan a nőiesebb, kecsesebb formákat kívánják meg, ezért a tompán lekerekített helyett inkább a hegyesebb orrú darabok kerülnek előtérbe. Még nőiesebbé tehetik az olyan romantikus részletek, mint például egy masni, de vigyázz arra, hogy a nőcis ne csússzon át a kislányos kategóriába. Ha szeretnéd kihasználni a 21. századi változatát, de szívesen megmutatnád a vintage-oldaladat is, akkor válassz semleges színű – fekete, bézs, szürke –, minimalista stílusú cipőt!

A tökéletes farmer

Levi's Curve ID Bold Curve Modern, Demi Curve Modern és Slim Curve Modern

„Ilyen csak ötévente egyszer bukkan elő” – gondoltam sokáig, amikor visszapörgettem a kedvenc farmereim listáját. Volt egyszer egy olyan darab, amit annyira imádtam, hogy amikor leszakadt rólam, sokáig akkor sem volt szívem kidobni. A szekrényben őrizgettem, hogy egyszer majd fali dekorációs elemet csinálok belőle. Aztán valamelyik költözésem során nyoma veszett, szóval nem lett belőle sem falitakaró, sem faliújság. A tökéletes farmerre visszakanyarodva: nem egyszerű megtalálni, és az ember csak utólag tudja, hogy kettőt kellett volna venni belőle, de akkor már nem lehet kapni. 2010 augusztusában mi is írtunk arról, hogy a Levi’s bevezette a Curve ID névre keresztelt, személyre (pontosabban fenékre) szabott termékcsaládot, amelynek szabásmintáját a női formához igazították. Felpróbáltuk, működik. A látható eredmény nem véletlen: egészen pontosan 60000 nő testalkatát és véleményét vették figyelembe, amikor kialakították. A fejlesztés nem zárult le, hiszen 2011 tavaszáig további sokezer nőt kérdeztek meg a stílusbeli elvárásaikról. Tény, hogy az ára borsos, de egy próbát mindenképpen megér. Már csak viszonyításnak is.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások