Közösség

Olvasóból bombanő

7631

Ha már elkezdtük, nem hagyjuk abba – ezt ígértük néhány héttel ezelőtt, amikor meghirdettük a Cotcot Restyling második felvonását. Több mint kétszázan jelentkeztetek a játékra. A sorsoláson Csatlós Reni nevét dobta ki a Random.org, aki egy Szeged melletti kis faluból érkezett a múlt vasárnapi fotózásra. Az átalakítást végző Soulist Team megmutatta nyertesünknek, mennyi különböző arca van és milyen belevaló csajt lehet kihozni belőle. Reni az új külsőn túl a fotózás alatt kitartásával, gyönyörű mozgásával és lelkesedésével teljesen lenyűgözött mindenkit. Íme, az eredmény!

A Cotcot Restyling #2 nyertese nap mint nap Szegedre jár be főiskolára, ahol első éves védőnő-hallgató. Bemutatkozó leveléből kiderült, hogy az átalakító csapatnak vagány, sportos lánnyal lesz dolga, aki nem mond nemet a nőcis ruhákra, szereti a színes darabokat, az élénk és feltűnő sminket. Reninek amúgy eszébe sem jutott volna, hogy jelentkezzen, a barátja biztatta, aki a fotózásra is elkísérte. "Már el is felejtettem, hogy játszottam, amikor megkaptam az e-maileteket. Először le sem esett, hogy mihez gratuláltok” – mesélte Reni, aki végül határozott elképzeléseket szállított a stábnak. „Amit igazán ki szeretnék próbálni, csak még nem mertem bevállalni, az egy vagány és extra haj, erős sminkkel. Amit még nagyon szívesen átélnék, az egy igazi modellfotózás, ez vonz a leginkább.”

Fotó: Stefler Márton. Haj: Klotz Melinda. Smink: Székely Éva Andrea. Styling: D. Horváth Blanka.

Nézd meg az összes képet itt!

A Soulist csapat bemutatkozásából kiderült, hogy egy fodrász is van közöttük, így nyertesünk először Klotz Melinda kezei közé került. „Reni valami változást szeretett volna, de úgy, hogy a haj hosszát megtartsuk. Arra gondoltam, hogy sötétebb satírt kap a szőke hajába, és vágunk neki egy tömöttebb frufrut is.” Ez utóbbi egyébként már az átváltoztatás elején meggyőzően hatott mindenkire, ugyanis a frufru kiemelte Reni gyönyörű, zöldes-sárgás-barnás szemeit, a haja frissebb, a színe pedig természetesebb lett.

D. Horváth Blanka, a csapat stylistja három szettet álmodott a nyertesre. A bemutatkozó levél és a küldött fotó alapján úgy gondolta, hogy nagyon extra dizájner ruhát nem bírna el Reni személyisége. Mivel írta, hogy szereti a színes ruhákat és a sminket, ezért a stylist is színekben gondolkozott – egy türkiz és egy sötétkék ruha mellett döntött, amelyek mellé izgalmas kiegészítőket választott. „A fénykép alapján úgy tűnt, hogy Reni kicsit fiúsan öltözködik, ezért olyan ruhákat kerestem, amivel megmutathatom neki a nőiességét.” A választott ruhák dekoltázsa a mellre, a szabásvonalak a derékra fektetik a hangsúlyt. A derékon lévő öv kiemeli a csípőt és nőiesebbé varázsolja azt, de a magas sarkú cipők is nőcisebbé teszik viselőjüket. „Mivel még nem találkoztam Renivel, nem ismerem a karakterét, ezért hoztam romantikusabb, de karakteresebb kiegészítőket is. Ilyen esetekben mindig van egy előzetes elképzelés, de csak élőben látjuk, hogy mit tudunk kihozni belőle.”

Nézegess werkfotókat ebben a galériában!

„Reni szeme és haja meleg tónusú, a bőre viszont rózsaszínes, hideg színű, így nem is lehet besorolni egyik színtípusba sem egyértelműen” – magyarázza Székely Évi, miközben Reni beül a sminkszékbe. Egyrészt nehéz neki megtalálni a tökéletes árnyalatokat, másrészt viszont sokkal több szín áll neki jól, mint azoknak, akik egy bizonyos, meghatározott típusba tartoznak, csak megfelelően kell ezeket adagolnia és kevernie. Ő is, mint a legtöbb, sminkes kezei közé kerülő nő, az erős sminket és a műszempillát szerette volna kipróbálni. Évi az első sminket szájhangsúlyosnak tervezte, a másodiknál füstös szemet festett Reninek meleg barna és kék színnel, a harmadik szettnél pedig tincses műszempillákat ragasztott neki.

Azután több óra előkészület, három átöltözés és több óra fotózás után a végére Reni is úgy viselkedett, mint egy profi modell, és megszülettek azok a képek, amelyekért érdemes végigcsinálni az átalakítást. „Nekem ez a fotózás egy életre szóló élményt nyújtott. A modellkedés nagyon tetszett, bár az elején elég távolinak éreztem magamtól. A csapattól sokat tanulhattam, például felhívták a figyelmemet a szemem színére, hogy minden smink más színt hangsúlyoz ki, például a cseresznyevörös száj mellett a szemem zöldje kerül előtérbe, de a füstös, sötétebb szemfestéktől sokkal melegebb, barnább lesz a tekintetem. Melinda hosszú frufrut vágott nekem, ez az "Én kicsi pónim" stílus sokkal kedvesebbé varázsolta az arcom” – összegezte Reni az élményeit, majd hozzátette: „A csapatról csak csupa jót tudok elmondani. Örülök, hogy ilyen értékes, odaadó embereket ismertem meg a személyükben, mindenkinek tiszta szívemből ajánlom őket.”

Köszönjük a segítséget a Soulist Teamnek: Stefler Márton fotográfusnak, Klotz Melinda hajszobrásznak, Magosányi Krisztina kozmetikusmesternek, Székely Éva Andrea sminkmesternek és D. Horváth Blanka stylistnak!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások