Szépség

Mentazöld és babakék

7636

A tavaszi színpalettán előkelő helyet foglalnak el a visszafogott, fehér és pasztellárnyalatok. Míg a szemhéjukat és szájukat élénkre színezik a sztárok, addig körmeiket inkább visszafogott színekkel festik.

Eva Mendes és Alexa Chung

Hiába vártuk a tavasz beköszöntét, a napsütést, ez még a trendeken nem igazán mutatkozik meg. A hírességek a finom átmenetre esküsznek, így egyelőre a liláknak és rózsaszíneknek csak a pasztelles árnyalataival barátkoznak. A fagyiszínek mégis visszaadnak valamicskét a tavaszból, könnyedségükkel, frissességükkel. Sőt, az ébredező természet virágba boruló fáit idézi fel a levendula- vagy hófehér színű lakk. Jó hír azoknak, akik kevésbé kedvelik a babaszobákat és esküvőket idéző színeket, hogy most a tengerészkék krémes árnyalata, vagy a mentazöld is épp annyira menő, mint a rózsaszínes festékek. A hírességek – köztük Alexa Chung – is a pasztelltrend elkötelezett hívei.

A klasszikusabb barnás, barackos árnyalatok is divatosak ebben a szezonban, így akik nem szeretnének kékes-zöldes lakkokat kenni körmeikre, ők válogathatnak a hagyományos, visszafogott púderszínek közül. Eva Mendes a hagyományos szépséget képviseli, így ő nem – az Alexa Chung által is viselt – levendulára voksolt, maradt inkább az egyszerű, de finom és szép barackrózsaszínű körömfestésnél.

A konzervatívabbaknak mindenképp ezeket a barnás, természetes színeket ajánljuk. Bevállalós lányok bátran csemegézhetnek a fagyi- és cukorkaszínek közül. A babakék, az orgonalila és a mentazöld különleges árnyalatára nehéz nemet mondani, trendkövetőknek kötelező. Akár a visszafogottabb, akár a trendi megoldás mellett döntünk, az eredmény tavaszi, friss és üde lesz. Szerencsére bármelyik kozmetikai márka polcán megtalálhatóak ezek az árnyalatok. Különösen felhívjuk a figyelmet a Maybelline Colorama kollekciójának limitált kiadású, tavaszi kollekciójára. De az Essence is tartogat néhány könnyed fagyiszínt a tavaszra.

Forrás + képek: Thefashionspot.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások