Szépség

Szofisztikált tehenészlányok

7625

Kalácsfrizura, koszorús frizura, tehenészlányfonat – bármelyiket is írom, ugyanarra gondolok: az egykori ukrán kormányfő, Julija Timosenko fejtetőre kanyarintott, vaskos hajfonatára. A politikusnő az utóbbi idők egyik legikonikusabb frizuráját tudhatja magáénak, amely meghódította Hollywoodot is. Az idők viszont változnak, a divatot pedig az újdonságok éltetik: Timosenko asszony azóta egyszerű kontyra cserélte a hajfonatot, a hírességek viszont tovább cifrázták a frizurát.

Jessica Alba, Mary-Kate Olsen, Peaches Geldof és még több sztárfonat a galériában!

Diane Kruger is hasonló fonatot viselt a Chanel Haute Couture 2011 tavaszi bemutatóján. Jessica Alba a BAFTA Awardson két, keskeny hajfonatra váltotta fel a Timosenko-féle egy nagyot. Mary-Kate Olsen a kócos, szabálytalan változatban tette magáévá az eredeti frizurát. Peaches Geldof pedig inkább az Erdem-féle változatot bolondította meg. Carey Mulligannél a tekerés és a fonás keverékét láttuk, ami sokkal bohémabb megoldás, mint a politikusnőé volt, de gyökereiben azért nagyon hasonló. Kate Bosworth viszont az aszimmetrikus fonat mellett döntött, de ő is a fejtetőre száműzte azt.

Az inspiráció lehetett akár az Erdem 2011-es tavaszi-nyári bemutatója is, ahol a modellek – több más tavaszi bemutatón látotthoz hasonlóan – fonott hajjal léptek a kifutóra. A bemutató vezető fodrásza francia fonatot készített úgy, hogy az fültől fülig ért, amely a fejen körbe, a hajtővel párhuzamosan fut. A hajnak először a szárítással és hajtőemelővel extra volument adott, majd a bal fülnél indítva, a jobb fül irányába készítette el a fonatot, követve a hajtő vonalát, egészen pontosan így.

Julija Timosenko ikonikus frizurája és az Erdem-féle változat

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások