Szépség

A csábítás új fegyvere

7619

Április első napján különleges parfüm debütálásának lehettünk tanúi. Magyarország egyetlen „orra”, Zólyomi Zsolt egy izgalmas parfümkollekciót mutatott be, amelyet nemcsak az érdekes illatok, de egy találó és modern történet is jellemez.

Zólyomi Zsolt Versailles-ban tanulta a mesterséget, ahol egyetlen magyarként szerezte parfümőr diplomáját. A legnagyobb nevek között tarjuk számon, aki egyedüli magyarként mozog otthonosan a híres „méregkeverők” között. Legújabb, Romano Ricci által kevert parfümkollekciójának, a Juliette Has A Gun bemutatóján illette a parfümkészítőket ezzel a kifejezéssel. És nem véletlenül, hiszen mindig is vonzódott a mesék hasonló karaktereihez, akik üvegcséket töltögettek tele bájitallal, vagy éppen halálos méregkeverékkel. Ehhez kapcsolódik az aktuális illatkollekció is, amelyet nem más, mint Nina Ricci dédunokája álmodott meg. A Juliette Has A Gun elnevezés is árulkodik arról, mi inspirálta a parfümőrt. A klasszikus szerelmi történet, a Rómeó és Júlia adott keretet az illathoz, de ennek a Júliának kicsit másképp alakul a sorsa, mint Shakespeare művében. Ez a Júlia tovább él, és egy igazi, modern nőt jelenít meg, akinek a csábítás, a csábító illat a fegyvere.

Nemcsak a körítés kivételes, mert a rockos és modern kivitelezésű üvegcsék még vonzóbb, igazán érdekes és egyedi illatokat rejtenek. Hat különböző illatban kapható Júlia csábító fegyvere. Mind közül talán az a legizgalmasabb, amelynek egész egyszerűen nincs illata. És mégis. A Not a perfume alapanyaga egy nagyon izgalmas, ámbrás illat, a cetalox. Zólyomi Zsolt úgy jellemezte ezt, mintha a ködben, hidegben haladva éreznénk valami hűvös, megfoghatatlan illatot, amely nem is illatként, sokkal inkább valamiféle csábító, láthatatlan anyagként lengi körbe viselőjét.

A többi öt illat is különleges, és mai, modern nőknek szánta a parfümtervező. Mindegyik más és más nőtípust testesít meg. A Citizen Queen az önálló városi nő illata, a Miss Charming ezzel szemben egyfajta szűzies bájt képvisel, míg a Calamity J. a harcias nőt jeleníti meg, a Lady Vengeance illat nője pedig más, démoni praktikákat is bevet, a Midnight Oud pedig titokzatos és balzsamos éjszakák keleti hercegnőjét kelti életre. Mindegyik parfüm különleges, és a hat illat között mindenki megtalálja a sajátját.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások