Mi ez?

A „pophercegnő” visszatért

7589

A Disney Mickey Mouse Club névre keresztelt hírességgyárában tudják, hogyan kell az egyszerű halandókból milliók által istenített bálványt kreálni. 1992 különösen fontos év volt számukra, ekkor csatlakozott ugyanis egy Mississippi államból származó kislány is a Justin Timberlake és Christina Aguilera fémjelezte csapathoz. Ártatlan tekintet, erős, tiszta hang, bájos pofi, kedves mosoly: ennyi pont elég ahhoz, hogy valakiből sztárt faragjanak.

Britney Spears 11 és 29 évesen.

17 évesen aztán maga mögé utasított mindenkit – a régieket és az újakat is –, és mindenki, aki a popra gondolt, az ő nevét skandálta, Madonna utódját látták benne.  Csak egy kislemeznyi kellett ahhoz, hogy a bulvárlapok is megszimatolják, Britney-vel minden sztorit el lehet adni, ráadásul Britney is tett rá egy lapáttal. Elsőnek ott volt a 17 évesen feltételezett mellplasztika, majd jött szépen sorban a többi: a szüzességi fogadalom, a 73 órás  Las Vegas-i villámházasság, az alig egy év különbséggel születő gyerekek, a fékezhetetlen partiállatkodás Lindsay Lohannel és Paris Hiltonnal, végül az idegösszeomlás mind tökéletesen leképezik, milyen az, amikor valaki hiába készül rá évekig, nem tudja feldolgozni a hirtelen jött hatalmas sikert.

A pop, de leginkább mégis a vélt és valós botrányok meghurcolt hercegnője most visszatért. Az énekesnő hetedik stúdióalbuma, a Femme Fatale a minap jelent meg hivatalosan, az első kislemezhez készült klipet, a Hold It Against Me-t már több mint 28 milliószor töltötték le a YouTube-on. Csak valahogy az a Madonna-faktor kopott el.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások