Szépség

Variációk hajfonatra

7570

Az iskoláslányok kedvenc hajviselete idén a tervezők kedvence is. A kifutókon is feltűnt ez a frizura, Viktor & Rolf és Lanvin egyaránt bevetette a laza fonatokat, amelyek már közel sem olyan kislányosak, mint az eredeti megoldás.

Ahogy a bemutatókon és a magazinok hasábjain is megjelentek a kalácsszerű frizurák, a sztárok is hamar rákaptak az új trendre. Uma Thurman legújabb filmje, a Celebrity bemutatóján bizonyította a nagyközönség előtt, hogy a hajfonatot is lehet szexisen viselni. Thurman is a lazább fazont választotta, amely enyhén hullámos tincseiből elkészítve nagyon izgalmas és remekül mutat az estélyihez is, habár inkább kelt bohém, mint komoly hatást. Nem ő az egyetlen, aki kontyolás helyett a fonás – nem sokkal bonyolultabb – technikájára voksolt. Diane Kruger is befonta a haját, de ő az oldalt fonásos megoldással, Kate Hudson pedig enyhén kócos fonatot viselt egy díjátadón. Még elegánsabb külsőt kölcsönözhet a fejtetőre tűzött hajfonat, ahogy azt Penelope Cruz esete is bizonyítja, de akár a maradhatunk a hátul összefogott copfos variációnál is.

A lehetőségek száma végtelen, talán csak a fantáziánk szabhat határt, esetleg a kézügyességünk. Ha az egyszerű fonattal nem elégednénk meg, akkor „bonyolíthatjuk” a frizurát azzal, hogy nem egyszerű három, hanem még több tincsből készítjük el. A különböző fonási technikákat elsajátítva a legkülönfélébb frizuracsodákat is megalkothatjuk, akár Alicia Keys álomfonatát is lemásolhatjuk. A fonott copf a hétköznapokon, de akár egy nagyobb és elegánsabb eseményen is tökéletes választás lehet. Sztárfrizurákért kattints a galériába!

Forrás: Style.com, Fotók: Hair.becomegorgeous.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások