Közösség

BMX-szel a csúcson

7571

2010-ben Kun Ádám világbajnok lett a BMX Masters kölni versenyén flatland kategóriában, amelyben az indulók sík terepen mutatták be trükkjeiket. Magyar BMX-es a profik között még sosem nyert vb-n, a 24 éves Kun korábban ezüst- és bronzérmet szerzett. Ez a hét képe történetének csak az egyik fele, a másik egy másik Ádámé, Adam Temesié, aki egy laza szombat délutánon összefutott a bajnokkal, hogy egy fotósorozattal elmesélje, milyen érzés kivitelezni a trükköket. A kép technikailag is lenyűgöző, a háttér teljesen leválik a főszereplőről, aki messzinek tűnik, azzal viszont, hogy a feszült pillanatban egyedül ő van fókuszban, mégis fojtogató közelségbe kerül. A zuhanás előtti kimerevített pillanat mindent elmond, amit Kun Ádám őrületéről el lehet mondani.

Temesi gyerekként szeretett volna rocksztár lenni, végül a zenészek egyik kedvenc fotósa lett belőle. A budapesti underground és mainstream előadók is rajonganak a képeiért. Saját bevallása szerint erőssége a street-style, legyen szó extrémsport-, vagy akár divatfotókról, ha kell, filmre, ha kell, digitális géppel. A Studio-X elnevezésű független filmkészítő vállalkozás alapítója és vezető operatőre, ők készítették például a  nagyszerű Budapest nyáron című klipet, amellyel nagyjából elsőként mutatták meg, hogy lehet nulla forintból, félig-meddig rögtönözve, erőlködés nélkül látványos mozgóképet forgatni.

Állandó ügyfelei között számtalan ismert zenész és közszereplő található meg. Első kiállítása 'Escape' címmel 2010 májusában került megrendezésre. Nemrég a Pető Intézetben fotózott, az erről szóló kiállítást éppen most szervezi.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások