Mi ez?

A felszántott ország

7536

Nem gondoltuk volna, hogy 2011-ben, abban a biztos tudatban, hogy uralmunk alá hajtottuk a természetet, ekkora bizonytalanságban éljünk – méghozzá nem is a természet, hanem saját teremtményünk miatt. A természet már befejezte a piszkos munkát, megölt legalább tízezer embert, most az a kérdés, tönkretesz-e egy teljes országot egy kereken negyven éves építmény. Természetesen Japánról és az ő egyik atomerőművéről van szó; még most, majdnem egy héttel a rekordméretű pusztítás után sem biztos, hogy szépen elcsendesül-e vagy Csernobil-méretű fertőzést szabadít emberek millióira. De mi történt pontosan és mitől kell félniük?

Március 11-én, pénteken, magyar idő szerint hajnalban hatalmas földrengés rázta meg az óceán mélyét Japán Honshu szigetétől keletre, pár tucat kilométernyire a parttól. A rengés természetesen azonnal eljutott a szárazföldre is, megrengette a környező városokat, köztük az ijesztően közel fekvő Tokiót is. A szakemberek egy ideig vitáztak az erősségén, majd nagyjából megállapodtak: most úgy tűnik, a Richter-skála szerint kilences volt, ami a negyedik legnagyobb valaha mért rengés, az országban pedig abszolút rekord.

A későbbi epicentrum körül már napokkal előbb beindultak a rengések, nem is kicsik (6-os, 7-es erősségűek), ám egyrészt ebből nem sok jutott el a szárazföldre, ami mégis, azt fel sem vették: ha valahol, hát Japánban megszokták az ilyesmit. Arra pedig végképp nem gondolt senki, hogy ezek előrengések. Építettünk atomot, feljutottunk az űrbe, de a földrengésekkel még mindig nem tudunk mit kezdeni: a világ egyik legfejlettebb országa ugyanolyan tehetetlenül áll a hirtelen bekövetkező tragédiával szemben, mint a harmadik világ tetszőleges közössége. Utórengésekkel még valószínűleg hetekig számolni kell, erősödő-gyengülő hullámokban jönnek és egy-egy ilyen esemény is kitehet egy megtermett önálló földrengést, de Japánnak már ez a legkisebb baja.

Már ez is bőven tragédiának számított volna, az igazi iszonyat azonban csak ekkor indult egy óriási hullám képében. A rengés egy törésvonalból indult, amely hatalmas erővel indította meg az óceán vizét a Föld körül. Sokan nem értik, miért kell tartani egy hullámtól, még ha magas is, de a cunami megtévesztő és kíméletlen jelenség. A víztömeg az óceán teljes mélységében indul meg, nem egyszerű hullámról van szó tehát. A hagyományos képlet szerint sebessége a vízmélység négyzetgyöke, azaz a pénteki hullám nyolcszáz kilométer per órával haladt Japán felé, méghozzá több száz kilométer szélességben. A nyílt vízen egyébként nem is látszott, mekkora a baj, a hullám csak a parthoz közeledve kezdett el tornyosulni, míg végül elérte a tíz-tizenöt méteres magasságot, azaz évtizedek óta nem tapasztalt energiák szabadultak fel. A YouTube azonnal megtelt kártyavárként összedőlő házakkal, műanyag játékként sodródó autókkal, a pusztítást pedig bárki megszemlélheti a műholdképekből összefésült, interaktív előtte-utána-képeken.

Akárcsak a földrengés idején, megelőzésre itt sem volt semmilyen mód. Japán rendelkezik a világ legjobb cunamiriadójával, amely semmit sem ér, ha ilyen közelről indul a hullám. A rengés után felocsúdni sem volt idejük a parton lévőknek, már jött is az ár. Egyelőre háromezer halottról beszélnek, hozzátéve, hogy ebből minimum tízezer lesz, de még az optimista elemzők is meglepődnének, ha „megúsznák” ennyivel. Hogy pontosan mi történt, azt ijesztő realizmussal ábrázolja Clint Eastwood új filmje, az Azután (Hereafter) első tíz perce, amely egy hasonló cunami következményeiről szól. A tragédia trükkjeit Oscarra jelölték, a filmet pedig éppen mostanában mutatták be Japánban, most pedig le is veszik a műsorról.

Két nap után még a haiti katasztrófa is lekerült a magyar híradók vezető blokkjából, Japán azonban maradt és még marad is egy ideig. Az előrelátóbbak már közvetlenül a rengés után is megemlítették, hogy az atomerőművekkel baj lesz, és ez így is lett, szinte papírforma szerint. A hétvégén kezdődött az igazi feszültség: a Fukushima I erőmű hat reaktora egymás után mondta fel a szolgálatot. A létesítmény kifejezetten idős, kereken negyven éve indították be, és a technológia is ennek megfelelő, ám ezzel együtt is egy jól megépített, strapabíró monstrumról van szó – naná, Japánról beszélünk. Az utóbbi napok eseményei komoly kihívás elé állította a sajtót: úgy kellett elmagyarázni, mi történik, hogy közben a közönség és az újságírók 99 százalékának köze nem volt ilyen mélységben az atomenergiához. Nem is sikerült maradéktalanul teljesíteni, legalábbis, ami a hazai online médiát illeti, de külföldön szerencsére alapos infografikák és szöveges magyarázatok készültek.

Mindennek az alapja az urániummal telepumpált rúdrendszer, amely iszonyatos hőt termel. A hermetikusan zárt fémtartályban vizet eresztenek rájuk, amely azonnal gőzzé válik, az így nyert energia hajtja a turbinákat, amelyek városokat látnak el energiával. Az egészet azonban folyamatosan hűteni is kell, különben robbanhat. A harminc-negyven éves technológia ellenére a Fukushima I szó szerint atombiztos konstrukció: több rétegben védik a reaktorokat, a külső fal vasbeton köpeny, amögött pedig fémburkolat védi a hasadóanyagot. Csernobilban például megspórolták a külső burkot és finoman szólva hiányzott a japán precizitás is; a kutatók jelenleg is vitáznak azon, bekövetkezhet-e egyáltalán a 86-os orosz katasztrófához hasonló robbanás. A dolgok jelenlegi állása szerint nem, de a rengeteg vízgőz látványos robbanásokkal támadja a védőburkokat, miután maga az erőmű automatikusan, a pótgenerátorok pedig a rengés miatt álltak le. Kétségbeesett lépésként több reaktorban tengervízzel hűtik a rudakat.

A radioaktív szivárgás óráról órára súlyosabb, az erőmű hat nap alatt is okozott meglepetéseket, arról nem is beszélve, hogy fel sem képesek mérni pontosan, mekkora a kár, hiszen a radioaktivitás miatt még a katonai gépek is visszafordulnak. Ötven munkás dolgozik korszerű védőruhában, ám a későbbi komoly betegséget már most borítékolni lehet. Úgy tűnik, senki sem hibás, illetve ha igen, akkor mindenki az. Egy 9-es erejű földrengésre még a japánok sem képesek felkészíteni az épületet – tulajdonképpen becsületükre váljék, hogy idáig bírta. A japán kormány kommunikációjában egyre kevesebben bíznak: miközben folyamatosan nyugtatják a lakosságot, hogy pánikra semmi ok, nincs vészhelyzet, azért hozzáteszik, hogy jobb, ha mindenki otthon marad, nem most kezd el kertészkedni, védőmaszkot visel, az erőmű húsz kilométeres körzetét pedig evakuálták. A multik menekítik a dolgozóikat és maguk a tokióiak is menekülnek: bedugultak az utak, ellepték a pályaudvarokat.

Egyelőre várunk; jobb ötlete senkinek sincs. Amellett, hogy aki teheti, segít, felbukkantak az ellenséges hangok is, jellemzően Amerikából. Sokak szerint a cunami és az atompara Isten büntetése, méltó válasz Pearl Harborra. „Egy napi imádság 9-es földrengést okozott, öröm belegondolni, mit okoz majd negyven napi imádság” – írta egyikük a Facebookon. Egy Twitteren poénkodó színészt („Japán fejlődik, nem mennek a tengerpartra, a tengerpart megy hozzájuk”) azonnal kirúgták, a közönyös, vagy szimplán rosszindulatú poénoknak külön gyűjtőoldalak indultak. Pár gyöngyszem: azért kapták mindezt, mert bálnákat ölnek és „az állatok fején ugrálnak”, és „különben is túl sok az ázsiai”; „mi kell, hogy felszedj egy japán csajt? ásó”.

Az internet sötét oldalát tökéletesen illusztrálja az a figyelemre méltó testi és szellemi adottságokkal megáldott lány, aki YouTube-üzenetében azon méltatlankodik, hogy az egyetemét megszálló „ázsiai hordák” miatt nem tud készülni politikatudományi (!) vizsgáira. A könyvtárban ugyanis „ötpercenként… na jó, de legalább negyed óránként” muszáj valamelyiküknek felhívni a családját, hogy rendben vannak-e, méghozzá a következőképpen: „csing-csang-csüng… óóó… csing-csang-csüng”. Az intézmény vezetője visszataszítónak nevezte a videót, de ennél sokkal találóbb az az üzenet, amelyet a suli ázsiai közösségének vezetője töltött fel. A fiú arról panaszkodik, hogy képtelen a könyvtárban telefonálni, mert muszáj a fehér csajok hordáinak melleit bámulni. Mindez persze bagatell ügy a cunami következményeihez képest, mindenesetre legalább olyan erővel rávilágít, hol tart ma az emberiség úgy általában, mint maga a tragédia.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
Mar
17
XsaraPicassa írta:
elrettentésnek nem rossz a csaj, milyenek ne legyünk...de ilyen modorú embereket személyesen is ismerek, nem volt szükség benyomni ezt a dagadt macát.majd kommentelem őt a csannelján.köszi
00:47
2
Mar
17
LadyGray írta:
"Nem gondoltuk volna, hogy 2011-ben, abban a biztos tudatban, hogy uralmunk alá hajtottuk a természetet, ekkora bizonytalanságban éljünk" -Nem gondoltam volna, hogy 2011-ben bárkis azthiszi, sőt annak a biztos taudatában él, hogy uralma alá hajtotta a természetet... Ez a mondta/rész annyira fáj, hogy nem is olvasom tovább...bocs.
01:53
3
Mar
17
ismeretlen írta:
"megrengette a környező városokat, köztük az ijesztően közel fekvő Tokiót is"
ilyen hülyeséget... "ijesztően közel fekvő"!?!?!?
05:03
4
Mar
17
ismeretlen írta:
az első video elgondolkodtató...
05:19
5
Mar
17
ismeretlen válaszaXsaraPicassa írására:
:-) azért ne túl finoman ha lehet!
05:20
6
Mar
17
ismeretlen válaszaXsaraPicassa írására:
a youtube-on már nem lehet... a megjegyzések le vannak tiltva.
05:23
7
Mar
17
ismeretlen írta:
"A későbbi epicentrum körül már napokkal előbb beindultak a rengések, nem is kicsik (6-os, 7-es erősségűek), ám egyrészt ebből nem sok jutott el a szárazföldre, ami mégis, azt fel sem vették: ha valahol, hát Japánban megszokták az ilyesmit. "

komolyan hogy irhattok ekkor marhasagot????? nem is ertem minek olvastam el ezt a cikket, elore tudtam hogy lesznek benne ilyen okostojas megjegyzesek

en Ibaraki prefekturaban elek (a gugli kiadja h Fukushima prefektura deli szomszedja), ahol a renges 6os es 7es kozott volt (marmint a nagy),ami igencsak a feje tetejere allitotta a lakasomat es az ismeroseimeket. Utana - a szerinted Japanban megszokott kisebb - utorengesek aradata indult el, de ezt nem ugy kene elkepzelni hogy kellemesen ringatozunk a marmar relaxalo gyengebb foldmozgasokra hanem ugy hogy NEM ALL MEG A RENGES. Par percenkent jonnek, es ha nem is, akkor is kapkodva figyeljuk a targyakat, hogy most tenyleg mar megint csak mozog vagy az agyunk jatszik velunk. (Ez elmeletileg valami post-traumatic reakcio, kepzelhetitek mennyit aludtunk pentek ota) Az utorengesek varhatoan meg egy honapig tartanak. Es nem, ez nem a meg se kottyan nekunk kategoria. Gaaahh.
06:10
8
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
jah latom az elorengesekrol volt szo...bocs. velemenyemen nem valtoztat.
06:14
9
Mar
17
ismeretlen írta:
mellesleg a cikk cime is tavol all az igazsagtol. meg kene nezni a terkepet eloszor, es akkor kiderulne hogy szerencsere nem az egesz orszag dolt ossze. Ugyan nem hiszem hogy a cotcotot hasznalnak az emberek hirforraskent de pontosan az ilyen buta szenzaciohajhasz cimek miatt van/lesz/no a panik.
06:49
10
Mar
17
ismeretlen írta:
megmielott barki is azt hinne, hogy konnyeden veszem a dolgokat....szo sincs rola....hullamokban nyugtatjuk magunkat vagy panikolunk. Nagyon rossz hogy egyik pillanatrol a masikra kellett az otthonunkat otthagyni, hogy felborult z eletunk. 7 eve elek itt es ide kot az iskolam/munkam, a szivem, itt van az eletem. Ugyan tegnap egy panikroham soran sikerult repulojegyet szereznunk haza, remenykedek, hogy a hetvegeig sikerul az atomerumevet kontrollalni es visszautazhatok es nem kell elhagyni az orszagot.
06:56
11
Mar
17
spadri írta:
Már idegbeteg lennék. Mindig hálát adok a sorsnak, hogy jó helyen élek.
Nem nézek semmilyen videót, ami érdekel, elolvasom.
Az ötven munkás meg, aki ott dolgozik az erőműnél, felfoghatatlan veszélyt vállalnak.
07:20
12
Mar
17
donci írta:
"hogy 2011-ben, abban a biztos tudatban, hogy uralmunk alá hajtottuk a természetet,"

Ezt hàny barom gondolta igy?
07:46
13
Mar
17
donci válaszaspadri írására:
ök felàldoztàk magukat. Nem valoszinü, hogy tul fogjàk élni.
07:48
14
Mar
17
donci válasza írására:
; ) Hàt de nagyon messze sincsen...
07:49
15
Mar
17
ismeretlen válaszaLadyGray írására:
Na igen.
08:15
16
Mar
17
ismeretlen válaszadonci írására:
Kamikazék. "A japánok megszokták az ilyesmit."
08:21
17
Mar
17
ismeretlen írta:
Bemásolom ide azt, amit máshová írtam a témáról:

Távol álljon tőlem a rosszmájúság, de szerintem a cunami és a földrengés a bálnák és a tonhalak bosszúja (is lehetne). Japán az egyetlen ország, mely mind a mai napig vadássza az eltűnőben lévő óriásceteket, fittyet hányva a nemzetközi egyezményekre. Mivel ezek az állatok az egész világóceánt bejárják, hiába gyakorol egyezményes kíméletet az egész világ, egyetlen ország - jelesül: Japán - kiirthatja az egész bolygó összes bálnáját.

A kékúszójú tonhalakkal ugyanez a helyzet, hosszú évek óta a japán élelmiszerlobbi tartja vissza a CITES-t attól, hogy betiltsa ennek a végveszélyben lévő halfajnak a kereskedelmi forgalmát.

Így aztán én a magam részéről a Természet bosszújaként fogom fel az eseményeket.
08:22
18
Mar
17
donci válasza írására:
A delfinek kimaradtak.
08:42
19
Mar
17
ismeretlen válaszadonci írására:
És még sok minden.
09:39
20
Mar
17
Welmi írta:
Én távol tartom magam ettől a tragédiától, mert bele sem merek gondolni, milyen.
09:40
21
Mar
17
donci írta:
Mondjuk ez a rohadék atomerömü nem kellett volna!.....Nem volt elég a földrengés meg a cunàmi, még ez is! Nem lesz ennek jo vége.
09:46
22
Mar
17
milady írta:
Imádkozunk Japánért! Nekem ez a véleményem... szívem csücske Japán, és ez egyszerűen borzasztó... Nagyon sajnálom őket, és velük érzek!
10:32
23
Mar
17
tein írta:
azért az ízléstelenségnek és embertelenségnek is van határa. ezek a megjegyzések... annyira keveset értek az egészből, de megdöbbentő ez a tragédia. sajnálom őket, bízom benne, hogy hamarosan minden jobbul. annak az ötvennek minden tiszteletem.

marci volt, ugye, aki elkövette a cikket? mondjuk akárki is írta: lehet, hogy néhol pontatlan (én ennyire nem látok bele), de érdekes volt, informatív.
10:45
24
Mar
17
indala írta:
először is: könyvtárban nem telefonálunk, akár ázsiaiak vagyunk, akár bunkó amerikaiak.
másrészt meg én is távol tartom magam az eseményektől, iszonyatos belegondolni is, mi történt és mi történhet még ott.
harmadrészt pedig komolyan mondom, lassan elhiszem, hogy 2012-ben tényleg világvége lesz, évről évre szörnyűbb és pusztítóbb dolgok történnek a világban.
10:58
25
Mar
17
ismeretlen írta:
...és még csak március van.

Egyfelől sajnálom az ott élőket, egy ilyenre sajnos nem lehet felkészülni és felfoghatatlan mit élhettek át. A legdurvább számomra az volt, amikor az egyik hírblokkban vágóképként voltak: törmelékek közti koszos fénykép pár mosolygós tinilányról és egy másik helyen egy sáros, szétázott hello kitty plüss. Nekem ekkor ütött, hogy basszus itt emberek éltek. Öregek, fiatalok, anyukák, apukák, gyerekek.

Másfelől egyetértek Aristeus 17-es hozzászólásával is.
Meg úgy egységben, megérett az emberiség a pusztulásra. A Földet mi tettük tönkre, hát viseljük a következményeit (itt most az atomra gondolok).

Persze, mindenkinek csak addig ilyen nagy a szája, ameddig a saját szerettei nem érintettek az ügyben.

:(
11:35
26
Mar
17
hanyag írta:
"A hagyományos képlet szerint sebessége a vízmélység négyzetgyöke, azaz a pénteki hullám nyolcszáz kilométer per órával haladt Japán felé..."
Matekból nem vagyok túl jó. Akkor a víz mélysége ott 64000 km?
Icipicit soknak érzem...
11:43
27
Mar
17
hanyag írta:
Bocs, egy nulla lemaradt. 640000.
11:45
28
Mar
17
ismeretlen válaszaLadyGray írására:
like
12:58
29
Mar
17
ismeretlen írta:
"sokan nem értik, miért kell tartani egy hullámtól, még ha magas is...."

Hogy mi van? Kik nem értik? Ó te jó ég...
13:00
30
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Lehet, h az összes cet egyszerre úszott neki valami sziklának, és onnan indult. Jó, ez marhaság volt, de valamiért ez jutott eszembe.
És ha csak a cetek meg delfinek lennének...
13:05
31
Mar
17
ismeretlen válaszamilady írására:
ImádkozZunk Magyarországért! Nekem ez a véleményem... szívem csücske Magyarország, és ez egyszerűen borzasztó... Nagyon sajnálom őket, és velük érzek!

Oké, szép a Japán kultúra (mármint az ősi), de mit lehet benne imádni manapság? A használt bugyi-automatákat vagy az elmebeteg hentaikat?
13:10
32
Mar
17
ismeretlen válaszahanyag írására:
Lábvíz.
13:28
33
Mar
17
Betuka válasza írására:
Számomra pont a japán kultúra az, amit sokszor valahogy nem tudok hova tenni. Annyira mások, mint mi...
13:34
34
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Pont ezt beszéltük valamelyik nap,mást nem is fűzők hozzá.Leírtad amit gondolok.
13:48
35
Mar
17
spadri válaszaindala írására:
Ok, egy olvasóteremben nem, de amúgy???Miért nem?
14:32
36
Mar
17
szeles írta:
Segítse meg őket a JóIsten,én csak azt kívánom.
Testvérnépnek tartanak minket,jogosan,s mély tisztelői a mi ősi kulturánknak.Talán jobban,mint mi magunk.
S ha a természet szeretne "bosszút" állni,hát mossa le a föld színéről az emberiség javát.Időszerű lenne már.
15:12
37
Mar
17
laluna írta:
"a 86-os orosz katasztrófához hasonló robbanás."
Tudtommal Csernobil Ukrajnában van.
15:14
38
Mar
17
szeles válaszalaluna írására:
Akkor még szovjet tagállam volt.
15:17
39
Mar
17
laluna válasza írására:
A kettő kizárja egymást??Aki Japánért imádkozik,vagy sajnálja őket és együtt érez velük,azt már le kell fújolni?Nem kéne állandóan idekeverni Magyarországot.
Nagy érzéketlenségre vall,ha valaki a bálnák bosszújával,meg a beteg hentaiakkal jön elő ebben a helyzetben.Remélem mi soha nem tudjuk meg,mit élnek ők át ott most....
15:20
40
Mar
17
ismeretlen válaszalaluna írására:
Most attól, h szebb színben próbálja valaki őket feltünteni több lesz a segítség, vagy mi?

Akkor is gyilkolják a bálnákat, élve kínozzák a delfineket és beteg az agyuk. És most még a föld is reng alattuk.

Amúgy Japán egy "rengős hely", mivel még fiatal. Tudod, aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Nem kell odamenni és akkor nem lesz bajod. Táddddámmmmm.
15:34
41
Mar
17
hanyag válasza írására:
Ez a lábvíz kb. 35-szöröse a Föld átmérőjének.
15:48
42
Mar
17
KisFanni írta:
"uralmunk alá hajtottuk a természetet" ??? micsoda?? hogy lehet ekkora butaságot írni?! :|
15:57
43
Mar
17
ismeretlen válaszadonci írására:
Minimum 3 milliárd.
16:04
44
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Paksban valószínű leszarnák. Futna mindenki amerre lát, aztán vagy felrobban, vagy nem.
16:05
45
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
,,Így aztán én a magam részéről a Természet bosszújaként fogom fel az eseményeket."

Kivételesen egyet értünk.

Bár jobban örültem volna, ha a hullámok csak a bálnavadász flottákat borogatják bele a vízbe.

Akkor legalább ,,célt is ért volna a természet a bosszújával."
16:07
46
Mar
17
ismeretlen válaszatein írására:
,,annak az ötvennek minden tiszteletem."

Hősök.
16:08
47
Mar
17
laluna válasza írására:
Hát,mind a 6-7 milliárd ember nem élhet itt a biztonságos Kárpát medencében.Eszem ágában sincs odamenni amúgy,most meg főleg.
Én nem tüntetem fel őket szebb színben,tény,vannak ott is rémisztő dolgok és emberek(mint mindenhol!),de ettől még nem érdemelték ki ezt a pusztítást.Tudom,hogy attól,h sajnálom őket,nekik nem lesz jobb.Én sem "várnám el" fordított helyzetben,hogy bárki sajnáljon,de az együttérzés emberi tulajdonság,egyszerűen jön,mindentől függetlenül.
16:10
48
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,S ha a természet szeretne "bosszút" állni,hát mossa le a föld színéről az emberiség javát.Időszerű lenne már."

Lehet, hogy ez volt a főpróba.
16:10
49
Mar
17
KisFanni írta:
:(
http://www.youtube.com/watch?v=J3TM9GL2iLI
16:12
50
Mar
17
ismeretlen válaszalaluna írására:
,,A kettő kizárja egymást??Aki Japánért imádkozik,vagy sajnálja őket és együtt érez velük,azt már le kell fújolni?"

Sajnálod a Japántot? Hazaáruló-e vagy!...xD

,,Nem kéne állandóan idekeverni Magyarországot."

Nem kevered ide Magyarországot? Hazaáruló-e vagy!...xDXD

,,Remélem mi soha nem tudjuk meg, mit élnek ők át ott most..."

Egy szép napon majd bosszút állnak a balatoni potykák és egyéb halak a gonosz magyarokon, oszt akkora fődrengés lesz, hogy Szegedig bemos a balatoni cunami...xD

16:14
51
Mar
17
laluna válasza írására:
Annyira kíváncsi lennék,ha nálunk lennének ilyen és ehhez hasonló katasztrófák,mindenki békésen ücsörögne a fotelben és magában nyugodtan mondogatná,hogy hmm hát igen,ez a természet bosszúja,ennek így kell lennie,megérdemeljük.
Igen,LEHET,h a természet bosszúja,de ha bárki azt hiszi,mi ez alól kivételek leszünk,az nagyot téved!
16:15
52
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
,,Nem kell odamenni és akkor nem lesz bajod."

Végül is, ha mi is az ,,Urál környékén" maradunk, vagy a ,,kazah tesvírekkel", akkor mi is elkerültünk volna egy csomó olyan helyzetet, ami miatt most olyan fene nagy a nemzeti önsajnálat.

Minek is gyüttünk ide?...
16:17
53
Mar
17
szeles válasza írására:
Az a baj,hogy átéljük mi ezt.
De minket nem csak a bel és árvíz sújt,nem csak a vörösiszap,hanem azok akik a vállunkon ülnek és nyomják a gerincünket egyre lejjebb,és lejjebb.
16:17
54
Mar
17
KisFanni válasza írására:
saját magukat gondolom kevesen tartják lemosandónak, ugye?! ... ez a gond. mi mindannyian sok rosszat teszünk a természet és az állatok ellen, de a legtöbben még csak elvi szinten sem vállalják a felelősséget :/ így aztán változtatni is k**vanehéz. sajnos
16:18
55
Mar
17
ismeretlen válaszalaluna írására:
,,Annyira kíváncsi lennék,ha nálunk lennének ilyen és ehhez hasonló katasztrófák,mindenki békésen ücsörögne a fotelben és magában nyugodtan mondogatná,hogy hmm hát igen,ez a természet bosszúja,ennek így kell lennie,megérdemeljük."

Mikor pár éve kiáradt a Tisza, és a pinceajtónkig ért a víz, akkor is ugyan ezt gondoltam, csak nem a fotelban ücsörögtem, hanem egy egyszerű széken.

A természet bosszúja azért, amiért tahó módon azt hittük, hogy jobban tudjuk, merre kell folynia hazánk egyik legszentebb folyójának, ezért mindenfelé eltereltük, megcsonkítottuk, csak hogy a paraszt meg az úr az ártérbe is vethessen, a magyar oda is házat tudjon építeni...

Ilyen tekintetben egyetlen hazai gazdát sem tudok sajnálni akinek a földjét elönti a víz, vagy egyetlen olyan családot sem, akinek elmossa a házát az ár. Ezt a szart is mi kavartuk magunknak.
16:22
56
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,hanem azok akik a vállunkon ülnek és nyomják a gerincünket egyre lejjebb,és lejjebb."

Ők mióta természeti katasztrófák?

Bár beismerem: beillenének annak is.
16:23
57
Mar
17
ismeretlen válaszaKisFanni írására:
,,saját magukat gondolom kevesen tartják lemosandónak, ugye?!"

Ne haragudj, de most nem fogom vízbe ölni magamat, csak mert brühühüh, kárt teszek a természetben.

Adok neki esélyt. Ha kell neki az életem, jöjjön és vegye el.

Érdekesség képen: eddig még nem érezte szükségét az árvíz, hogy a mi házunkig is kiöntsön, szal minket lehet h lájkol a Gaia néni.
16:25
58
Mar
17
szeles válasza írására:
De kiragadni egy szövegkörnyezetből néhány szavamat,nem ér.Az úgy egyértelmű ahogy van.De való igaz beillenek azok is.
16:31
59
Mar
17
szeles válasza írására:
Erre,és az 52-es válaszodra is:Nem véletlenül vagyunk Mi,a Kárpátok ölében.
És nem jöttünk sehonnan,innen indultunk.
16:34
60
Mar
17
indala válaszaspadri írására:
amiért a múzeumban sem. mert nem illik.
16:45
61
Mar
17
ismeretlen válaszahanyag írására:
Tudom, de én jó nagy lábra gondoltam.
16:56
62
Mar
17
ismeretlen válaszalaluna írására:
Légy szíves, ne hasonlítsd egy csőlátó hungarista indokát ahhoz, amit én írtam. Inkább MOST legyél állatvédő, ne akkor, amikor koszlott macskákról van szó. A japánok leszarják a nemzetközi egyezményeket, és kiirtanak mindent, amire kedvük szottyan. Annyi agyuk nincs, hogy felfogják: saját magukat is megfosztják mindattól, amit kiirtanak. Ha valaki, akkor ők megérdemelték ezt a leckét.
16:59
63
Mar
17
ismeretlen válaszaBetuka írására:
Ők sem tudják hová tenni. Sőt, nincs is már kultúrájuk. '45-ben agymosásban részesültek.
17:00
64
Mar
17
ismeretlen válaszalaluna írására:
Nálunk, embereknél picit magasabb erők döntöttek úgy, hogy megérdemelték.
17:02
65
Mar
17
ismeretlen válaszalaluna írására:
Mi, magyarok, nem irtunk végveszélyben lévő állatfajokat hagyományból. Mit bosszulna meg rajtunk a természet? Gondolkodj picit, és ne mosd össze Japánt velünk. Nekik ilyen szempontból sok van a rovásukon, nekünk semmi.
17:04
66
Mar
17
ismeretlen válaszaKisFanni írására:
"mi mindannyian sok rosszat teszünk a természet és az állatok ellen"

A magad nevében beszélj. Én nem teszek rosszat, sőt, hathatós segítséget nyújtok a hazai természetvédelemnek.
17:06
67
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Így van, egyetértünk. A folyószabályozás valóban a mi sarunk, illetve XIX. századi őseink hibája. Ha lenne csepp eszünk, visszarendeznénk úgy, ahogy volt.
17:07
68
Mar
17
Lunabunny válasza írására:
Az biztos!
17:20
69
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
,,Ha lenne csepp eszünk, visszarendeznénk úgy, ahogy volt."

Kár, hogy erre már sok helyen nincs esély.
17:34
70
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
Tudod, a vicces az, hogy Magyarország ilyen jógaország. Mi ülünk a saját vállunkon.
17:35
71
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Nagy meló lenne, az biztos.
17:37
72
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Nem véletlenül vagyunk Mi,a Kárpátok ölében."

Bizonyos tekintetben egyet értek veled. A magyarság már a kezdetektől fogva kifinomult tehetséggel rendelkezett az ügyben, hogy megtalálja azokat a biliket, ahol egész biztosan le leszünk szarva.

,,És nem jöttünk sehonnan,innen indultunk."

Ne bántásból kérdezem, de Kendnek beleszart a turulmadár a történelem könyvébe?
17:38
73
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Nem vagyok hungarista, elmondom ismét. Tudod mi az a hungarizmus? Ha nem, szólj, és felvilágosítalak.
17:38
74
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Nekem mondod? Faterom szép lassan, de biztosan belehülyül. Meg én is. Pedig én csak segédkezek neki.
17:39
75
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
,,A japánok leszarják a nemzetközi egyezményeket, és kiirtanak mindent, amire kedvük szottyan. Annyi agyuk nincs, hogy felfogják: saját magukat is megfosztják mindattól, amit kiirtanak. Ha valaki, akkor ők megérdemelték ezt a leckét."

Mit azt te is tudod, alapvetően kedvelem a japánokat, ám ezen népszokásukat, kultúrájuknak ezen szerves részét, a cetfélék fogyasztását ugyan-úgy elítélem, mint anno az araboknál a kövezést...szal helye közzel ebben egy platformon vagyunk.
17:41
76
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
,,Nem vagyok hungarista, elmondom ismét."

A félreértések elkerülése végett akkor javaslom ne is hajtogasd a faszságaikat. pláne ne azzal az attitűddel, ami őket jellemzi.
17:42
77
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Hol mondtam én olyat, amit Szálasi és társai? Mutass egyet!
17:43
78
Mar
17
szeles válasza írására:
Elkerülöm a történelemkönyveket,tanult emberektől tanultam,nem hazug sógoroktól.S ha te is ismernéd a saját történelmed,valós történelmed,nem mondanál ilyet.
17:43
79
Mar
17
hanyag válasza írására:
Jó nagy hülyeséget írtál.
17:43
80
Mar
17
szeles válasza írására:
Mennyire tud fájni az igazság,ha az ember szemébe mondják,csak kapálózni tud ,meg "faszságot"tud írni.
17:44
81
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
Nagyon kevés ember ismeri a valós történelmet, hála a manipulált iskolai rendszernek. Meg úgy a komplett rendszernek.
17:46
82
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Érdekes. Ez az az ország, amely olyan természeti adottságokkal rendelkezik, h simán önellátó lehetne. De ez neked nem jelentős dolog. Érdekes vagy, mit nem ondjak...
17:48
83
Mar
17
szeles válasza írására:
Hála annak,hogy vannak akik lerótták ezt,és van miből tanulni,annak aki ki tudja kerülni a rendszer butítását.
17:54
84
Mar
17
szeles válasza írására:
Ezért fáj rá mindenkinek a foga.
17:55
85
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Tudom, írtad. Nem is neked szólt, hanem Lalunának.
17:55
86
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Tudom, mi az, és nekem kifejezetten annak tűnsz.
17:55
87
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Minek? Állítólag te kívülről fújod, mi a hungarizmus.
17:56
88
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Nem csak önellátó, egész Európát elláthatnánk, mint ahogy el is láttuk régen.

Snitzl tudja ezt nagyon jól, ő maga is az ellátók között van. :-)
17:58
89
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
Elmeséled nekünk is?
17:59
90
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,ha te is ismernéd a saját történelmed,valós történelmed,nem mondanál ilyet."

Látom, a te józanságodat is felfalta már vadmagyar ideológia csorgó nyálú démona...
17:59
91
Mar
17
szeles válasza írására:
Hogy kik azok akiknek köszönhetjük ,hogy még meg tudunk szólalni saját anyanyelvünkön?
18:01
92
Mar
17
szeles válasza írására:
Messze túl vagyok már ettől a szinttől.Tudod az ember mindig csiszolódik és tanul.
18:02
93
Mar
17
ismeretlen válaszahanyag írására:
Frászkarikát...

Nézd csak meg: ebből a hajóból is mindenki külföldre menekül.
18:03
94
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Nos, Szálasi szerint jó a kereszténység. Én visszaküldeném oda az összes vallást, ahonnan jött.

Alapvetően aszemita, én nem csak egy népet látok itt feleslegesnek.

Szerinte a magyar nép nem felsőbbrendű, szerintem bármelyik népnél többet ér.

Szerinte a nacionalizmusoknak együtt kéne működnie. Szerintem meg nagyon nem.

Én az ősmagyarságban látom az igazságot, amikor a magyar MAGYAR volt, amikor a táltos gyógyított, amikor a dobszó és a kürtszó felhívás volt, amikor az emberek fegyvert fogtak és gyilkos nyílzáport zúdítottak arra, aki ujjat húzott velünk, amikor a napforduló ünnep volt, amikor jurtában laktak az emberek...................
18:06
95
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Csak az, aki nem lát túl az anyagiakon.
18:10
96
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Mennyire tud fájni az igazság,ha az ember szemébe mondják,csak kapálózni tud ,meg "faszságot"tud írni."

Bla-bla-bal...kettőnk közül nem én vagyok az, aki mindenféle rothadó ideológiák mentőöveibe kapaszkodik, nem én zsidózok-cigányozok, nem én gyártom futószalagon a bűnbakokat és ellenségképeket, az illúziókat amik ellen nyugodtan lehet hadakozni ahelyett, hogy a valódi problémákkal foglalkoznánk...és nem én vagyok az, akinek cicik a saját ősei, származása és ezért mindenféle fellengzős, idealizált és ideologizált ,,őstörténeti legendákat" kerget...
18:12
97
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Nem csak az. Meglepődnél, hogy sokan miért mennek ki...
18:13
98
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
,,Nagyon kevés ember ismeri a valós történelmet, hála a manipulált iskolai rendszernek."

Nekem az íjászmesterem mondta el egy jurtában, sok-sok éve.

Inkább neki hiszek, mint néhány ex-kurucinfós kádernek vagy önsajnálatba fulladt hősmagyar történészutánzatnak.
18:15
99
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Én meg Bíró András Zsoltnak és a DNS teszteknek hiszek, illetve Grandperre Attila kutatásainak.

Egy nóném íjászmesternek majd akkor, ha bizonyítani is tudja.
18:18
100
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Látom, korlátolt vagy. Legalábbis nem nyílt még ki a szemed. Ha megismered az IGAZSÁGOT, majd fellélegzel. Most hülyének tartasz, de majd egyszer megérted. Semmivel se összehasonlítható érzés. Az igazság szabaddá tesz.
18:19
101
Mar
17
szeles válasza írására:
Erre csak annyit tudok mondani,hogy az én szemem már nyitott,te pedig csak küszködsz.
18:23
102
Mar
17
szeles válasza írására:
Beelőztél,és közös a gondolkodásunk.
18:24
103
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
"Az igazság szabaddá tesz."

Az a munka, nem?
18:25
104
Mar
17
ismeretlen írta:
http://www.youtube.com/watch?v=R85XJG3-gac
18:26
105
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Ez az ország kizárólag mezőgazdasági szempontból, illetve a hozzá kapcsolódó könnyűipari ágazatok tekintetében lehetne önellátó/önálló.

Lásd: cukorgyár. Ja, nem láthatod, mert már bezárták őket. Szívás.

Esetleg még a szolgáltató szektorunk lehetne nagyon erős, ha a lakosság hajlandó lenne nyelvet tanulni.

Továbbá, simán lehetnénk digitális, kibertéri nagyhatalom, hisz a magyar programozóknak ha nem is legendás, de meglehetősen jó hírneve van külföldön. A Blizzard, Ubisoft és más nagy játékgyártó cégek is keresik őket. Konkrétan az Ubisoft új játékát a magyar Blackhole-csapat fejleszti, és nagyon úgy néz ki, ez lesz a széria eddigi legjobb része.
Nem is szólva a filmes digitális trükkökről.

Minden másból sajnos behozatalra szorulunk, mivel se feneketlen olaj- és szénmezőink, se vasbányáink, se szilikonvölgyünk (na jó, ott van Annácska, de ő ilyen tekintetből nem számít), és még sok más dolgunk nincsen.

De ezeket is beszerezhetnénk ügyes diplomáciával, azonban...

...mi persze nem a jelenlegi lehetőségeinkkel foglalkozunk, fontosabb a Trianonozás, mint a használható, baráti diplomáciai kapcsolatok kiépítése, nem a valódi gondot jelentő társadalmi szakadékok felszámolása a fontos, hanem hogy cigányozzunk, zsidózzunk, verjük a turulfaszt, tépjük egymás torkát, hogy ki honnan származik és kinek hova kéne hazamennie, kié legyen 4 év múlva a kétharmad, gárdázunk, riogatjuk a 70 éves cigány asszonyokat a falu szélén, stb...tényleg, ezek sokkal fontosabb dolgok...

Csodálatos.
18:26
106
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Ez mind szép és igaz dolog, de azért nem kell feltétlenül intellektuális szinten is visszamenni Krisztus előttre.
18:28
107
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Bár ott lennénk. Azt a mértékű tudást, ami akkor a magyarok kezébe volt, ma ép ésszel fel se tudnánk fogni.
18:30
108
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Van alattunk gáz, szén, víz.
Arany is, de az nem kell az élethez.
Igazából szén se.
De gáz se.
Ha víz és élelem van, akkor minden van.
De ez már nagyon le van sarkítva.

MINDEN van, csak nem tudsz róla, illetve mások kezében van.
18:31
109
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Na, a holokacsa hogy jön ide?
18:33
110
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
,,Én az ősmagyarságban látom az igazságot,"

Akkor nem mondj olyat, hogy ,,én nem csak egy népet látok itt feleslegesnek." Mert ennek semmi köze az ősmagyar igazsághoz.

,,amikor a magyar MAGYAR volt,"

A magyar mindig is egy kevert nép volt, Ha nem hiszed, kérdezd meg a kedves DNS-ező tudósodat:)

,,amikor a táltos gyógyított,"

Annak is ugyan-úgy kellett hálapénzt adni...mellesleg ma is az gyógyít. Úgy hívják: körzeti orvos.

,,amikor a dobszó és a kürtszó felhívás volt,"

Javaslom Ugandát. Ott ma is az.

,,amikor az emberek fegyvert fogtak és gyilkos nyílzáport zúdítottak arra, aki ujjat húzott velünk,"

Szerencsére már nem a sötét középkor világában élünk. Bár megértem, hogy neked, aki oly sokáig nyomott fekve, hiányzik ,,barbária".

,,amikor a napforduló ünnep volt,"

Ma is az. Szabadon megünnepelheted, nem fog elvinni az inkvizíció.

,,amikor jurtában laktak az emberek..."

Én ismertem párat, aki ma is abban lakik. Ha gondolod szívesen megadom neked egy jurtakészítő mester címét is. Könnyebb, mint a cementes zsák:)

Viszont elárulom neked: télen ő is téglaházban lakik, mert a jurtában lefagy a töke.
18:37
111
Mar
17
szeles válasza írására:
De akik így vélekednek,mint mi,azok meg vannak bélyegezve ,le vannak nézve.Mi vagyunk az idióták.
18:40
112
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
A gázunkat csak nagymértékű természetkárosítás ellenében lehetne kitermeli, akkor inkább importáljuk. A szenünk többségében alacsony fűtőértékű fos lignit, amit szintén csak a természet széttúrása árán bányászhatnánk ki. Inkább hagyjuk ott.

A víz az igaz. Abból valóban van elég:) Csak nem értünk hozzá.

Ám való igaz: álmaid bronz vagy vaskori szintjén tényleg csodálatosan el tudnánk éldegélni idehaza.

De én ennél egy kicsit többre vágyom.
18:41
113
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Mi vagyunk az idióták."

Örülhetsz. Első alkalom, hogy igazat adok neked:)
18:41
114
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
A DNS-tesztről csak annyit: akiktől vették, azok is vándoroltak ám annak idején. Az sem 100%.


És továbbra is: inkább egy ,,nóném" íjjászmester, mint néhány ideológiailag elhülyített ,,turulprofesszor"...
18:43
115
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
,,Látom, korlátolt vagy."

Jé. Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.

,,Legalábbis nem nyílt még ki a szemed."

A tied meg gondolom annyira kinyílt, hogy ki is esett az üregéből.

Továbbá: lehet akármennyire kinyitva a te szemed, te csak nézed, ami neked tetszik, amit te látni akarsz.

Bekötött szemmel is többet látok, mint akármelyik vadmagyar, mert engem nem vakít el semmilyen ideológia...
18:46
116
Mar
17
szeles válasza írására:
A vita viszi előre a gondolkodást is.Talán egyszer te is átlátsz majd azokon akik teletömték a fejed áltudománnyal.
18:48
117
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Erre csak annyit tudok mondani,hogy az én szemem már nyitott,te pedig csak küszködsz."

Nem baj. Aki küszködik az küzd. Aki küzd, az juthat is valamire.

Ti meg csak nézzek azzal a szép nagy kinyílt szemeitekkel, bámuljátok a megideologizált illúzióitokat, mint bornyú az új kaput.
18:48
118
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,A vita viszi előre a gondolkodást is."

Ehhez képes izomgázzal vagytok lükvercben...

,,Talán egyszer te is átlátsz majd azokon akik teletömték a fejed áltudománnyal."

Én már átlátok:) Ezért van az, hogy tudom, hülyeségeket beszéltek:)
18:50
119
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Vicces ilyet pont tőlük, egy beteg ideológia rabszolgáitól hallani, nemde?
18:52
120
Mar
17
ismeretlen írta:
"a kutatók jelenleg is vitáznak azon, bekövetkezhet-e egyáltalán a 86-os orosz katasztrófához hasonló robbanás. " Ukrán. Csernobil Ukrajnában van.
18:53
121
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Sehogy, amíg ide nem hozod.
18:53
122
Mar
17
szeles válasza írására:
Sajnos elbeszélünk egymás mellett.
18:57
123
Mar
17
donci válasza írására:
",,amikor a táltos gyógyított,"

Annak is ugyan-úgy kellett hálapénzt adni...mellesleg ma is az gyógyít. Úgy hívják: körzeti orvos."

;DDDDDD

19:00
124
Mar
17
ismeretlen válasza írására:
Á, semmi, csak asszociáció.
19:03
125
Mar
17
donci írta:
na most ki kivel van? ;D
19:06
126
Mar
17
szeles írta:
Megoszt minket a különböző tudás.
Azért remélem,összetartani képes még a magyar,nem csak cívódni.
19:13
127
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
Vagyis próbálod ezt elhitetni a közösséggel, meg talán magaddal is:)
19:16
128
Mar
17
ismeretlen válaszadonci írására:
Mé? Talán nem?

Csupán a szertartási kellékei változtak. Sámándob helyett sztetoszkóp, kántálás helyett kimondhatatlan gyógyszernevek, Egek Urának áldása helyett recept, vagy beutaló....
19:18
129
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Azért remélem,összetartani képes még a magyar,nem csak cívódni."

Amíg megy a hazaárulózás, cigányozás, zsidózás, szegény-ellenes felszólalások, törvénytervezetek, a társadalmi ellentétekből és szakadékokból való politikai tőkekovácsolás, addig ne is álmodj róla...
19:20
130
Mar
17
szeles írta:
Magammal már tisztában vagyok,de beismerem csak néhány éve.
Én a közösséggel nem akarok semmit elhitetni,mert mindeki abban hisz amiben akar.De ki lehet nyitni előttük olyan ajtókat,amik talán új dolgokat is megmutatnak a világból,olyanokat amit eddig nem tudott.
Tudni kell határt szabni,de nyitottnak kell lenni mindenre.
19:20
131
Mar
17
szeles válasza írására:
Merőben más világ ez,mint amit élhetőnek mondhatunk.
Megmondtam már,túl vagyok ezen a szinten.Van akinek nem ebbe a földbe kellene belehalnia.
19:24
132
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Én a közösséggel nem akarok semmit elhitetni,mert mindenki abban hisz amiben akar.De ki lehet nyitni előttük olyan ajtókat,amik talán új dolgokat is megmutatnak a világból,olyanokat amit eddig nem tudott."

Ez igaz. Azonban nem mindegy, hogy ész nélkül magába szívja a kedves közönség, amit az ajtó mögött talál, vagy gondolkodó ember módjára áll hozzá. Ezért vagyok én itt. Hogy az érme másik oldala is látszódjon, hisz csak így tudni, mennyit ér valójában. Nem?

,,Tudni kell határt szabni,de nyitottnak kell lenni mindenre."

,,A nyitott elme olyan, mint egy őrök nélküli erőd, melynek kapui tárva-nyitva állnak!" - Codex Astartes

A határszabásban az is benne van, hogy megszabja magának az ember, mire nyitott, és mire nem.

Én jómagam nem vagyok nyitott a felsőbbrendűsködésre, bűnbakgyártásra, a történelem ideológiai szempontok szerinti elferdítésére, és még sok más, ezekhez és a ,,szélsőjobbhoz" köthető dologra.

Sok dologra viszont igen. Hátha szóba kerülnek majd azok is, és hátha lesz majd egyetértés...
19:31
133
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Merőben más világ ez,mint amit élhetőnek mondhatunk."

És persze nektek elengedhetetlenül fontos, hogy kikiáltsatok néhány népcsoportot bűnbaknak, akiknek a seggén le lehet verni kicsinyes életetek minden gondját, igaz?

,,Megmondtam már,túl vagyok ezen a szinten."

Csak?

,,Van akinek nem ebbe a földbe kellene belehalnia."

És van, akinek soha.
19:35
134
Mar
17
szeles válasza írására:
Az egyik adódik a másikból,s viszont.

Soha nem mondtam hogy a magyar felsőbbrendű.
Nem vagyok szélsőséges,viszont mindig törekedem a jobbra,és nem politikailag,mert abból kivonom magam.
Viszont nagy igazság,ami mindig megingathatatlan alapot képez,hogy a magyar tudásához nem ér fel egyik nép tudása sem.
A világ legegyszerűbb,és legnagyszerűbb tudása ez.
Amint te is megismered majd ezt egyszer,nem vonsz majd többé kétségbe semmit ami őseidhez lesz hű.
19:56
135
Mar
17
szeles válasza írására:
Az már csak a saját gondom lenne,mennyire gyötröm mgam azok miatt,akik az anyaföldünket akarják.Bízom az Isteni gondviselésben.Ezért az életem gondjai leszűkülnek a gyerek dackorszakára,szentelhetem minden időm hogy egészséges értékrendű gyermeket neveljek.
20:00
136
Mar
17
DaneekaDoki válasza írására:
Idiótaság. A magyarok nem irtották ki a barna medvét hazánkból? És minden bizonnyal más állatfajokat is. Vagy az nem számít?
21:23
137
Mar
17
LadyGray válasza írására:
Olyan mintha ezt a cikket egy 6éves forma tudatlan kiskölyök írta volna...nem!?
22:57
138
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Soha nem mondtam hogy a magyar felsőbbrendű."

Nem a lóherét...2 sorral lentebb már írod is a baromságot:

,,Viszont nagy igazság,ami mindig megingathatatlan alapot képez,hogy a magyar tudásához nem ér fel egyik nép tudása sem.
A világ legegyszerűbb,és legnagyszerűbb tudása ez."

Már ezzel a kijelentéseddel közvetetten alsóbbrendűnek bélyegzel minden más népet, kultúrát, stb-t. Ez pedig egy különösen primitív, öntelt attitűd.

Tudod, a magyar tudása kizárólag csak az EGYIK nagyszerű tudás, ami nem mellesleg jó néhány, a miénkével egyenértékű, vagy akár sokkal nagyszerűbb, ősibb tudásból táplálkozik.

Nem mi szarjuk a spanyol viaszt...

,,Amint te is megismered majd ezt egyszer,nem vonsz majd többé kétségbe semmit ami őseidhez lesz hű."

Ez tisztára ilyen Hubbardos-szcientológista buzidumára hasonlít: ,,Majd megismered a nagy Ufószentek végső igazságát, és megvilágosodol!"

Hol kell befizetni a 60$-árt?
23:41
139
Mar
17
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Az már csak a saját gondom lenne,mennyire gyötröm mgam azok miatt,akik az anyaföldünket akarják."

Tudod, ha el is bírják venni, talán meg is érdemlik.

Minden fellengzős nacionalizmus fölött álló örök igazság, hogy:

,,A föld azé, aki megműveli."

,,Bízom az Isteni gondviselésben."

Csak nehogy meglepődj az ítéletén.
23:44
140
Mar
17
ismeretlen válaszaDaneekaDoki írására:
Dehogynem. Szopjuk is érte a jó kis természeti katasztrófákat:)
23:45
141
Mar
18
spadri válaszaindala írására:
A múzeumban általában halotti csönd van, egy olvasóteremben is. De többnyire van kölcsönző tér, szabadpolc, sőt jobb helyeken kis kuckók olvasáshoz, számítógépes terem, ahol nincs kitéve, hogy tiltják, ott miért ne. Persze ne teljes hangerővel.
06:01
142
Mar
18
DaneekaDoki válasza írására:
Vagy előfordulhat, hogy az állatok megállapodást kötöttek a természettel, valami hatalmas pángalaktikus paktum, és sorban haladnak, nem csak úgy össze-vissza. Bár az automata sebváltóért és a hűtőszekrényért kaphattunk volna pluszpontot .. nem értem. :-)
08:36
143
Mar
18
ismeretlen válaszaDaneekaDoki írására:
,,Bár az automata sebváltóért és a hűtőszekrényért kaphattunk volna pluszpontot .. nem értem. :-)"

Ugyan már. Az is mind a természet ellen vétkező bűnös dolog.

A hűtőszekrényben a természet lemészárolt gyermekeit tartjuk, minimum egy jégkorszakot fogunk érte kapni...xD

Az ótómata sebváltó meg csak még több, az úton átbotorkáló ártatlan süni életét oltja ki, szal azért is kapunk majd a pofánkra...xD
10:19
144
Mar
18
szeles válasza írására:
Nem látod a fától az erdőt.
És kicsit sem meglepő az Isteni gondviselés.Ami nemcsak a jóban nyilatkozik.
Lásd:igencsak szelektál a természet.
Sokkal egyszerűbb dolog ez,amiről beszélek,mint ahogy te összekuszálod a saját írományodat is:D
11:27
145
Mar
18
Lunabunny válasza írására:
Meg nyuszikét is! :( Főleg Angliában. Csak nehogy a nyulak összefogjanak a bálnákkal és az angolok is kapjanak egy cunamit. :D
13:48
146
Mar
18
DaneekaDoki válasza írására:
Jajj, igen, pluszpont címén fekete pontra gondoltam, csak nem azt sikerült leírni. :-)
14:27
147
Mar
18
KisFanni válasza írására:
Semmi? A hódok, vidrák, farkasok stb. ki lettek pusztítva nálunk is, ha nem tudnád. Ja és a régi erdők 8-10 százaléka maradt meg, a többit kivágták... Minden országnak van sara, nem csak a japánoknak. Az mondjuk más kérdés, hogy nem nagyon kéne 15 atomerőművet építeni törésvonal fölé.
15:19
148
Mar
18
KisFanni válasza írására:
Hogyne tennél már rosszat?! Nem autózol, nem netezel, nem eszel húst, nem termelsz szemetet stb-stb? Már megint az önkritika teljes hiánya...
15:21
149
Mar
18
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Nem látod a fától az erdőt."

Ahol most te vagy, ott nincs egyetlen fa sem, amit látnom kéne, csak vadmagyar tuskók. Azokra meg nem vagyok annyira kíváncsi.

,,És kicsit sem meglepő az Isteni gondviselés.Ami nemcsak a jóban nyilatkozik.
Lásd:igencsak szelektál a természet."

De ha éppen minket szelektál, akkor miért kell hőbörögni?

,,Sokkal egyszerűbb dolog ez,amiről beszélek,"

Egyszerű emberek egyszerű dolgokban hisznek, és a saját kis világukban is igyekeznek mindent minél jobban leegyszerűsíteni, nehogy összezavarodjanak, vagy többet kelljen gondolkodniuk, mint amire képesek.
20:02
150
Mar
18
ismeretlen válaszaLunabunny írására:
Meg az őzikéket se hagyjuk ki!

A nyulak meg nem csinálnak cunamit, maximum letarolják a répaföldeket.
20:02
151
Mar
18
ismeretlen válaszaDaneekaDoki írására:
Áhhhháááá...
20:02
152
Mar
18
ismeretlen válaszaKisFanni írására:
,,Az mondjuk más kérdés, hogy nem nagyon kéne 15 atomerőművet építeni törésvonal fölé."

Nem volt más lehetőségük. Amerika a 2. világháború alatt- és után minden más energiahordozótól hosszú időre elvágta Japánt, így, hogy megőrizze a függetlenségét az energialelátás terén, atomerőművek építésébe kellett fognia, mivel akkor a megújuló energiaforrások kiaknázásának módjai még csak gyerekcipőben jártak.
20:10
153
Mar
18
szeles válasza írására:
Annyira tiltakozol mindez ellen,hogy az már rettenet.

"Egyszerű emberek egyszerű dolgokban hisznek, és a saját kis világukban is igyekeznek mindent minél jobban leegyszerűsíteni, nehogy összezavarodjanak, vagy többet kelljen gondolkodniuk, mint amire képesek."

Amint valaki túl van a nehezén,nem ugrik újra fejest a szarba.Hanem az egyszerűség kedvéér kikerüli.
Mielőtt egy ismeretlennek ilyet irnál,ne komplikáld túl.

Vadmagyar tuskó pedig igaz van sok,de elhiheted,mindnek a fejére koppintanék.Kikerülöm mindúgy a bolsevik-finnugristát,mint azt is aki válltig állítja,"sumirok vagyunk" vagy hogy Jézus is magyar volt.
Ez annyira sok,hogy hogy már bántó.

Nem tartozom ezek közé,hiába forgatod a szavaimat.
21:48
154
Mar
19
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Annyira tiltakozol mindez ellen,hogy az már rettenet."

A turánista-turulista-hungarista beütésektől szenvedő illúziótörténelemtől, mely a valóság helyett csupán a fékevesztett ,,nemzeti" önteltségünket és jól körülhatárolható álhazafi érdekcsoportok szavazóbázisának gyarapítását szolgálja? Ja. Az ellen tiltakozok. Ha ettől megrettennek páran, annak meg kifejezetten örülök.

,,Amint valaki túl van a nehezén,nem ugrik újra fejest a szarba.Hanem az egyszerűség kedvéér kikerüli.
Mielőtt egy ismeretlennek ilyet irnál,ne komplikáld túl."

Tudod, szar se csak egy fajta van, tehát ilyen téren se éri meg ,,elegyszerűsködni" a dolgot, mert könnyen beleléphetsz valami olyanba, amit ,,egyszerűen" nem lehet előre látni:) Már ha érted, hogy értem:)

Igaz, te okosan és egyszerűen kikerülted a ,,bolsevik-finnugor szart", de az egyszerűség nevében ugyan ezzel a lendülettel fejest ugrottál a ,,a magyar tudásához nem ér fel egyik nép tudása sem"-típusú ,,vadmagyar" szarba. Ráadásul azt hiszed, hogy számodra Az a megvilágosodás. Bár ki tudja, lehet, hogy NEKED tényleg az.

Én viszont nem érem be azzal, hogy a nekem nem tetsző és gyanúsan ideológiailag fertőzött ,,bolsi-finnugor"-hazugság véglete elől belemenekülök a szintén ideológiailag fertőzött ,,a magyar tudásához nem ér fel egyik nép tudása sem"-típusú turulszaros végletbe. Egyszerűen nem menekülök egyik végletből a másikba. Mert a végletekben sosincs sok igazság. Legfeljebb egy-két morzsája. Ez ilyen egyszerű:)

,,Vadmagyar tuskó pedig igaz van sok,de elhiheted,mindnek a fejére koppintanék.Kikerülöm mindúgy a bolsevik-finnugristát,mint azt is aki válltig állítja,"sumirok vagyunk" vagy hogy Jézus is magyar volt.
Ez annyira sok,hogy hogy már bántó."

Ez kifejezetten dicséretes. Azonban--->

,,Nem tartozom ezek közé,hiába forgatod a szavaimat."

Ha nem tartozol közéjük, akkor ne írj ilyen baromságokat, mint amilyen ez:

,,Viszont nagy igazság,ami mindig megingathatatlan alapot képez,hogy a magyar tudásához nem ér fel egyik nép tudása sem.
A világ legegyszerűbb,és legnagyszerűbb tudása ez."

meg ez:

,,Elkerülöm a történelemkönyveket,tanult emberektől tanultam,nem hazug sógoroktól.S ha te is ismernéd a saját történelmed,valós történelmed,nem mondanál ilyet."

meg ez:

,,Talán egyszer te is átlátsz majd azokon akik teletömték a fejed áltudománnyal."

mert ez az Ő tipikus attitűdjük és sablonszövegeik, amiket te is ismételgetsz, csak te legfeljebb egy kis ,,tejszínhabbal". Vagy akkor koppints a saját fejedre is.
00:17
155
Mar
19
ismeretlen válaszaKisFanni írására:
Ez nem kifejezetten magyar sajátosság, hanem civilizációs ártalom, mindenhol így megy. A bálnák irtása viszont már kizárólag Japán sara.
01:05
156
Mar
19
ismeretlen válaszaKisFanni írására:
Egyébként farkasok megint vannak, a vidra pedig sosem volt kipusztítva, sőt, nagyot nőtt az állományuk az elmúlt időszakban.
01:06
157
Mar
19
ismeretlen válaszaKisFanni írására:
A húsevés mióta káros a természetre? Természetes dolog.
01:07
158
Mar
19
ismeretlen válaszaDaneekaDoki írására:
"A magyarok nem irtották ki a barna medvét hazánkból?"

Nem. A barnamedve számára nem maradt megfelelő élőhely hazánkban, így ezek az állatok visszahúzódtak Szlovákia és Románia felé.

A magyarok semmilyen állatfajt nem irtottak és jelenleg sem irtanak ki A VILÁGBÓL, mint ahogyan a japánok teszik éppen most. Pedig több olyan őshonos vadállatunk van, ami kizárólag a mi országunkra jellemző, mint Japánnak.
01:20
159
Mar
19
szeles válasza írására:
Igen,értelek,megértem a földhözragadottságod.
Nem írok baromságokat,legfeljebb te tartod annak.
Nem fellengzés amit népem /ami a te néped is/ tudásáról írok,hanem egyszerű tény,amit évezredekkel ezelőtt is áhítattal néztek,s próbáltak eltanulni.
Írva vagyon,csak nincs köztudatban,hisz nem érdeke az új világrendnek,hogy az ember embernek érezze magát.
És a legszebb az egészben,hogy a legtöbb bölcs írástudó,aki mindezt megörökítette hosszú évszázadokkal,évezredekkel ezelőtt nem magyar,hanem a külhoni aki látta a magyart,vagy náluk vendégeskedett.
Vagy ők is az ujjukból szopták?
Ma már túl sok a valós,eredeti bizonyíték ami erre ad tanúságot.Erre az egyszerű tudásra.
Amit te még mindig nem tudsz,mit is tartalmaz.S addig amíg ennyire távol tartod magadtól őseid hagyományát,addig nem is fogod megtudni.

És ne vedd egyik szavam se sértésnek,nem térítő vagyok hogy mindenképp hinned kell magyarságodban,csak leírom a tapasztalatom,s a véleményem.A saját véleményem.
Tehát véletlenül sem sablonszöveg.

Mivel fény nem derül,hovatartozásodra,megkérdem hát:konkrétan magyarellenes vagy?

11:35
160
Mar
19
Lunabunny válasza írására:
Hát de mondom szövetkeznek a BÁLNÁKKAL! :D
13:48
161
Mar
19
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Igen,értelek,megértem a földhözragadottságod."

Már megint a ,,Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű..."

Kettőnk közül te vagy az, aki ,,földhöz ragadt", vagy inkább ,,ideológiához ragadt".

,,Nem írok baromságokat,legfeljebb te tartod annak."

Sztem ha előadnád a kis mondókádat a Zürichi Magyar Történelmi Egyesületnek, még ott is kiröhögnének.

,,Nem fellengzés amit népem /ami a te néped is/ tudásáról írok,hanem egyszerű tény,amit évezredekkel ezelőtt is áhítattal néztek,s próbáltak eltanulni."

Már ne haragudj, de továbbra is tartom a véleményemet, hogy olyat állítani, mint ,,Viszont nagy igazság,ami mindig megingathatatlan alapot képez,hogy a magyar tudásához nem ér fel egyik nép tudása sem.
A világ legegyszerűbb,és legnagyszerűbb tudása ez." eget verő ordas baromság és orcátlan fellengzés.

Kb ugyan az a marhaság azt állítani, hogy a magyar tudása ,,a legősibb mindent vivő etalon, amit minden nép akar" mint mikor a zsidók hülyébbik része magának követeli a világot, mondván, hogy ,,ők Isten kiválasztott népe"...meg a lófaszt...

Tudod, van az a valódi tudomány, hogy ANTROPOLÓGIA. Ennek a tudománynak az első számú alaptörvénye, hogy nincs olyan, hogy egy nép tudása, kultúrája felsőbbrendűbb vagy értékesebb lenne egy másik nép kultúrájánál (nem hogy minden népénél...pfujj..tiszta nácizmus), ugyan is minden nép kultúrájában van valami, ami a másik nép kultúrájában nincs, ami értéket képez, ami megőrzése, ápolásra méltó.
Ennél fogva az, hogy ,,hogy a magyar tudásához nem ér fel egyik nép tudása sem. A világ legegyszerűbb,és legnagyszerűbb tudása ez." minden, csak nem igaz. Legalábbis ebben a formában.

Éppen ezért, egy a szakmájában jártas, hiteles történész, néperedet-kutató nem tesz olyan kijelentéseket, hogy ,,hogy a magyar tudásához nem ér fel egyik nép tudása sem. A világ legegyszerűbb,és legnagyszerűbb tudása ez." Ha mégis megteszi, onnantól nem szavahihető kutató, hanem egy ostoba kókler.
18:01
162
Mar
19
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Írva vagyon,csak nincs köztudatban,hisz nem érdeke az új világrendnek,hogy az ember embernek érezze magát."

Tudod, én nem attól érzem magam magyarnak és embernek, ha néhány vadmagyar ,,néperedet-kutató" ,,visszaeredeztet" minket Kazahsztánba, Kirgizisztánba, vagy tudja a fene, hogy hova.

,,És a legszebb az egészben,hogy a legtöbb bölcs írástudó,aki mindezt megörökítette hosszú évszázadokkal,évezredekkel ezelőtt nem magyar,hanem a külhoni aki látta a magyart,vagy náluk vendégeskedett.
Vagy ők is az ujjukból szopták?"

Oké. Ez eddig rendben is van. De akkor gondolom, azok a német-római, bizánci meg más népekhez tartozó bölcs írástudók, akik meg mondjuk nem éppen szép dolgokat írtak a magyarokról, mert teszem azt, a kalandozó magyar seregek kifosztották és felgyújtották a városukat, akkor ők mind hazugok? Sztem ők sem az ujjukból szopták.
Ugyan olyan hiteles források, mint azok, akik a magyarok erényeit, tudását, vitézségét magasztalják. Ha pedig tényleg az igazságra vagy kíváncsi, ne csak a magasztaló írásokat vedd alapul, hanem az elmarasztalóakat is, gyúrd össze, átlagold a kettőt, és akkor megkapod azt, ami a legközelebb áll az igazsághoz.

,,Ma már túl sok a valós,eredeti bizonyíték ami erre ad tanúságot.Erre az egyszerű tudásra."

Mint ahogyan arra is, milyen sok hiányossággal, kedvezőtlen tulajdonsággal rendelkezett az akkori magyarság.
Kitűnő lovasok voltunk, ugyanakkor jószerével fingunk se volt az abban az időben modernnek számító földművelésről.
Verhetetlenek voltunk a könnyűlovas harcmodorunkkal a rajtaütésekben, fosztogató hadjáratokban, ártereken, sík vidékeken való összecsapásokban, ugyanakkor Augsburgnál és Merseburgnál ronggyá vertek minket a német nehézlovasok és a szervezett gyalogságuk, mert azok ellen nem értünk túrót se. És még sorolhatnám...

Messze nem volt tökéletes a magyar soha sem.

A DNS-vizsgálatokról, meg a többiről csak annyit: A NG-kutatásai során kiderült, hogy a legközelebbi genetikai rokonaink a japánok. Ezek szerint mi szittya-szamurájok lennénk?

És még egy gondolat:

Lehet, hogy sok bölcs írástudó sok jót írt rólunk x ezer éve, de ha előveszel néhány hitelesebb könyvet, lexikont látni fogod, hogy főként azon nemzetek, királyságok, fejedelemségek írástudói írtak rólunk sok jót, akik fizetett zsoldosseregként alkalmazták a kalandozó magyar csapatokat. Ugyanakkor ugyanezen bölcs írástudók pár évvel később kelt irományaiban keményen ostorozzák a magyart. Miért? Mert a magyar akkor éppen ellenük lett felfogadva:) Szóval csak óvatosan a bölcs írástudókkal:)
18:24
163
Mar
19
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Amit te még mindig nem tudsz,mit is tartalmaz."

Most ugyan azt a marhaságot követted el te magad, mint amivel alaptalanul engem vádolgatsz.

Pontosan tudom, mit tartalmaz az általad majmolt ,,egyszerű tökéletesség". Azért is undorodom tőle ennyire.

,,S addig amíg ennyire távol tartod magadtól őseid hagyományát,addig nem is fogod megtudni."

Ezt pedig engedelmeddel, ki kérem magamnak. Ebből is látszik, hogy úgy osztod az ,,eszed", hogy semmit sem tudsz rólam, vagy arról, milyen tudással rendelkezek.

De akkor informállak magamat illetően:

Immár 7-8 éve foglalkozok az ősmagyar hagyományőrző íjászattal, melyet 3 évig versenyszerűen is űztem. Eddigi legjobb helyezésemet, mely egy 3. hely ifi kategóriában, 2005-ben szereztem, Miskolcon a Csanyik-völgyben megrendezett hagyományőrző terepíjász versenyen. Ezen felül többször különdíjas is voltam, hazai mesterektől megtanultam a hagyományos magyar visszacsapó íj- és nyílkészítés tudományát.
Tiszaújvárosban a Mol-napokon több alkalommal is oktattam az íjászatot. Iskoláimban szaktanári felkérésre előadásokat tartottam a honfoglalás kori magyarság fegyverzetéről, hadviseléséről, hitvilágáról, mindennapi életéről.

Több tucat, a témát érintő könyvet, tudományos értekezést, eszét olvastam.

Néhány kedvencem:
Fodor István, Diószegi György, Legeza László - Őseink Nyomában
Jókai Mór - A magyar nemzet története
Lengyel Dénes - Régi magyar mondák

Ezen felül büszke gondviselője vagyok egy nagyjából 300 egyedet számláló magyar szürke szarvasmarha gulyának, továbbá önkéntes közhasznú munka keretein belül segítem a Tiszatáj Közlapítvány munkáját, melynek célja a Tisza-vidék -különös tekintettel a Borsodi Mezőségre- élővilágának, tájainak rehabilitálása, megőrzése.

Továbbá a Szabadtűzi lovagrend egyik lovagjának nem hivatalos tanítványaként több éve foglalkozom szürke szarvasmarha és mangalica disznó húsából készült biohús-készítmények, elsősorban különböző kolbászfélék előállításával, valamint ehhez kapcsolódóan, az egyedülálló ízvilággal rendelkező Csabai kolbász elkészítésének, receptjének elsajátításával és megőrzésével.

Nos, félre értés ne essék, nem dicsekedni, vagy arcoskodni akarok, de úgy vélem ezek alapján bátran kijelenthetem, hogy a legkevésbé sem vagyok magyarellenes, csupán tisztában vagyok annak a nemzetnek a tökéletlenségeivel is, aminek a tagja vagyok, ezért ennél fogva még az ez irányú kérdésedet, hogy magyarellenes lennék, sértésnek találom.

Csak azért, mert nem hiszem vakon, hogy a magyar egy ,,Istentől való rejtett abszolút mindentudás birtokosa és a világ jogos ura, aki ellen mindenki non-stop áskálódik", még nem vagyok magyarellenes.

Az én hazaszeretetem NEM a saját népem mások fölé helyezéséből fakad (nem vagyok olyan frusztrált, kisebbségi komplexusban szenvedő, pukkancs turulbuzi, hogy szükségem legyen ilyesmire), vagy a történelmünk minél dicsőségesebbé való hamisításából, és pláne NEM az alpári cigányozásban, zsidózásban, szegény-ellenességben, társadalmi szakadékok politikai érdekből való továbbmélyítésében, óvodások módjára katonásdit játszó ,,gárdistázásban" nyilvánul meg, hanem ALKOTÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN, HAGYOMÁNYŐZÉSBEN, TUDÁSFELHALMOZÁSBAN, más kultúrák elfogadásában.
19:04
164
Mar
19
ismeretlen válasza írására:
*esszét
19:05
165
Mar
20
szeles válasza írására:
Köszönöm a terjedelmes választ,s Isten bocsáss,de szándékosan provokatívan írtam,a magyarellenes kifejezést.
Ezek után jópofán nem kérdeztem volna rólad.
Ezért elnézést kívánok!!
Szép és hosszú lajstrom,csak gratatulálni tudok hozzá,cseppet sem tartom arcoskodásnak.
Örülök,hogy felhoztad az antropológiát,volt szerencsém tanulni,S alapul képezni,összefonni népművészeti,művészettörténeti,textilviseleti tanulmányaimmal.Emelett azt sem kell bemutatni,miből áll a magyar paraszti élet minden rezzenése.

"Pontosan tudom, mit tartalmaz az általad majmolt ,,egyszerű tökéletesség". Azért is undorodom tőle ennyire."

Hol van a szavaim között a tökéletes kifejezés?
Nem állítottam ilyet.


S undorodsz tőle?Kérlek mondd el,mi az amitől undorodsz?
Biztos vagyok benne,nem egyről beszélünk.

"hanem ALKOTÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN, HAGYOMÁNYŐZÉSBEN, TUDÁSFELHALMOZÁSBAN"
Hát egy cipőben járunk.
Én emellett /ami neked a tejszínhab/ Tiszta szívemből hiszem,hogy
Él a Magyarok Istene!!
Ebből következtess úgy ahogy akarsz,nyakatekerd meg,nem bánom,szívesen várom a válaszod.
Nagyon sok könyvet olvastam már,innen is onnan is,mert nem csak egy oldalról lehet tanulmányozni,bármi is legyen az,de amit én is ajánlok:

Homonnay Ottó:A rideg valóság

HujHujHajrá!!
Ha ijászkodsz biztos ismeretes:D
16:13
166
Mar
20
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Köszönöm a terjedelmes választ,s Isten bocsáss,de szándékosan provokatívan írtam,a magyarellenes kifejezést.
Ezek után jópofán nem kérdeztem volna rólad."

Ezt mondjuk lehetett sejteni:)

,,Ezért elnézést kívánok!!"

Azt kérni szokták.

,,Örülök,hogy felhoztad az antropológiát,volt szerencsém tanulni"

Ezek szerint, ne haragudj, nem eléggé. Mert pont az alapelveire hánysz fittyet.

,,Hol van a szavaim között a tökéletes kifejezés?
Nem állítottam ilyet."

Több helyen is.

Csak egy példa, MEGINT:

,,,,Viszont nagy igazság,ami mindig megingathatatlan alapot képez,hogy a magyar tudásához nem ér fel egyik nép tudása sem.
A világ legegyszerűbb,és legnagyszerűbb tudása ez."

Attól, hogy nem írod le szó szerint, hogy ,,tökéletes", még ugyan-úgy, több formában is utalsz rá.
17:49
167
Mar
20
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,S undorodsz tőle?Kérlek mondd el,mi az amitől undorodsz?"

Mitől is? Nézzük csak:

1.
Utálom, mikor nemzetünk egyes tagjai elfelejtik, hogy pusztán CSAK EGY nép vagyunk a sok közül. Megvannak a magunk erényei, de a hibáink is. Nem lehet csak az erényeinkkel vagy csak a hibáinkkal tisztában lenni, mindkettővel tisztában kell lennünk.
Igen, tudunk olyat, amit senki más nem tud, de rettentően sok dologról halvány lila seggédfogalmunk sincs, még is nemzetünk egyes idióta tagjai úgy csinálnak, egyes magyarok úgy állítják be a saját népünket, mintha valami ,,übermeinsch világura nép" lenne, mintha mi szarnánk a spanyol viaszt immár 3000 éve. Pedig messze nem így van.
Bőven lenne hova fejlődnünk még, de ez a ,,nemzeti szellemű" önámítás, a valódi történelmünk minél dicsőségesebbre hamisítása csak akadályozza a fejlődést.

2.
Amit éppen most említettem: a magyarság történelmi múltjának minél dicsőségesebbre hamisítása.
A bolsi-finnugorizáció is egy fos, mert ott meg lehúztak minket, de keményen. De könyörgöm, ne essünk már át a másik végletbe, hogy akkor most addig nem megyünk, meg addig csináljuk a DNS-teszteket, míg el nem hitetjük magunkkal is, meg a világgal is, hogy az egész magyarság egy ,,sztyeppei árja faj", akitől reszket az egész világ, és pont ezért az életére tör minden más nép a világon, nehogy érvényesülni tudjon, és meghódítsa a Tejút-rendszert...nevetséges.

A szar jelenünkre az nem megoldás, ha a magyar nép kollektíve ,,Pimp my Ride"-olja a saját történelmét, és belemenekül nosztalgiázni, mint egy lepukkant, fogatlan country-zenész.

3.
Kifejezetten undorodom attól, amikor a minél dicsőségesebbre festett múltunkra hivatkozva fikázunk le más népeket, embereket, csinálunk belőlük bűnbakot, helyezzük magunkat mindenki fölé, csak azért, hogy még véletlenül se kelljen magunkba néznünk, és kimondani az igazat: ,,OMG! Az összes szarról ami velünk történt és történik, leginkább mi tehetünk!"...

Elismerem, lélektanilag a sok gyenge nyomoréknak sokkal könnyebb a zsidóra, cigányra, kapitalistára, kommunistára, meg még a jó ég tudja kire rákenni a nemzet minden létező baját, DE ETTŐL NEM LESZ JOBB! Csak rosszabb.

4.
Továbbá undorodom nemzetem azon tagjaitól is, akik ezekben a felsorolt dolgokban nem csak hogy részt vesznek, de mindemellett az országban, a magyar népben tátongó szakadékok továbbmélyítéséből, az emberek reménytelenségén és elkeseredettségén dögkeselyű módjára élősködve, a magyar nép tartás, büszkeség utáni kétségbeesett vágyakozását kihasználva neohungarista marhaságaikat ,,nemzetinek" álcázva hülyítik a népet, hogy öszekovácsolgasság a maguk kis politikai tőkéjét.

Hogy eközben lassan 7-8 felé szakad a magyar társadalom, belefullad az ország a rasszista gyűlöletbe, a szegényellenes nézetek terjedése miatt magyar állampolgárok százezreit fenyegeti az iskolázatlanná, munkanélkülivé, kirekesztetté válás, hogy a szélsőségesen nacionalista és hungarista buziságaik miatt lenullázódik az összes szomszédos országgal fenntartott diplomáciai és külpolitikai tőkénk, aminek az az 5 millió külhoni magyar issza meg a levét, akikre ők oly nagy képmutatással hivatkoznak, az persze senkit nem érdekel...

Tudnám még folytatni, de nem teszem, egyenlőre, mert még megint leszólnak, hogy litániázok:)
17:55
168
Mar
20
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Én emellett /ami neked a tejszínhab/ Tiszta szívemből hiszem,hogy
Él a Magyarok Istene!!"

Hidd, ha attól neked jobb. Engem a legkevésbé sem érdekel. Ha egy nemzetnek halott az esze, hiába él az Istene...márpedig eléggé egy agyhalott nemzet az, ahol 60 éve bukott eszmék hülyeségei után nyáladzik a fél ország...

,,Ebből következtess úgy ahogy akarsz,nyakatekerd meg,nem bánom,szívesen várom a válaszod."

Eddig se ,,nyakatekertem" semmidet sem. Csak a legtöbb embernek itt túl összetett vagyok...vagy csak nem bírják, ha nincs igazuk, és elmondják ezt a sablondumát:)

,,Nagyon sok könyvet olvastam már,innen is onnan is,mert nem csak egy oldalról lehet tanulmányozni,bármi is legyen az,de amit én is ajánlok:"

Ennek igazán örülök. Ezek után pláne nem értem, miért kell elcsúfítani az amúgy jó gondolataidat, szándékaidat is mindenféle szélsőjobbos és hungarista ordasságokkal.

,,Homonnay Ottó:A rideg valóság"

Megvolt. De ez a könyv sem ,,Biblia":)

,,Ha ijászkodsz biztos ismeretes:D"

Mármint a ,,Hujhuj"-ozás?:)
18:06
169
Mar
21
szeles válasza írására:
De kívánok,mert annak ereje van.
Nagyon sok /gondolom szerinted ez is mende-monda/
hagyományunk őrzi a kívánság mibenlétét.
Múltunk magyarja nem egy szófosó nép,akkor beszél ,ha kell,s azt nagyon megválogatja.Mert tudja a szónak ereje van.Ezért is nagy SZÓ a kívánság,amit a másikért teszünk.
Ehhez is volt szerencsém,hogy a nyelvészet oldaláról is megközelíthettem a témát.
Nagyon jól ismerem az embert,embertanilag-antropológiailag.Belülről anatómiailag./nem boncoltam,csak rajzoltam:D/
Végig vándorol egy koponyaféle ,egy génállomány,egy olyan úton,ami a mi utunk,ami innen kezdődik,és ide tér vissza,hazánkba.CSontozatunk,testfelépítésünk mind mind arra utal,mit mikor hogyan tettünk.Hogyan feljődött a kultúra,hogyan volt halász az ősünk,és "hogyan lovagol vissza" a földművelő életmódig.
Szimpla embertan.
Ami nem elegendő,arra hogy megismerj egy népet.
Mert szokásait,vallását,mind meg kell ismerni,hogy véleményt tudj alkotni.
Ismerd meg hogyan ismerte meg a magyar a lovat,és mikor,hogyan lett a legjobb barátja a magyarnak.Olyan mély gyökerű hagyományaink vannak,amit nem lehet belőlünk kiírtani,akárki akármennyire is próbálja.
És ezek a hagyományok,szokások,a mi erkölcsünk alapja is.
A legtöbben fittyet hánynak mind erre.Nem köti őket semmi sehova,de ha mégis megelégelik az állapotot,akkor odahúznak a "nemzeti oldalhoz".
Ezeket nem szereted hát,és én sem.
Mert bennük nagyobb a gyűlölet,a bosszúvágy.Radikális dolgokba kapaszkodnak,mert úgy talán gyorsabbnak gondolják a lezajlását a rossznak.
Nekem a remény ad erőt,Az hogy pozitivan állok minden elé,engem hajt a tudásszomj,szeretek tanulni.Mert érdekel,az agyam,mit bír.
Segítség ehhez az agykontroll.Nagyon elmés tan!!
A legnagyobb erőmet a kislányom adja,akiben látom azt a vérmérsékletet,azt a megfontoltságot,azt a tekintetet,ami biztossá tesz abban,hogy amit tanítok neki,nem lesz hasztalan,pedig még csak 3 éves.

Miatta kicsit megkopott a szókincsem,mert más egy gyerek mint egy felnőtt.
De el tudom még így is mondani.
Nem mondtam,hogy tökéletes a magyar,de a tudása mérhetetlen.
Nem fogod többet felidézni,mert ha ez neked elfogadhatatlan,akkor el vagyunk ásva!!
A magyar tudása az Igazság ismerete.
Mint mondtam a szónak ereje van,de most nem boncolom fel.
De ha végig gondolod te is ráismersz,az igazára.
Ez baromi bonyolult,mint mondottad te is.
De ha csak ezt veszed alapul,már szebb az életed.

Nem 60,de az elmúlt ezer évre visszatekintve,nincs igazság ezen a földön,az anyaföldünkön.
A Magyarok Istene pedig itt tud megnyílvánulni teljességében,a tiszta magyar szívben,ami ebbe a földbe akar belehalni,egy olyan tartalmas élet után ami végigmenőleg követi azt a ősi tudást amit Édesanyánk adott először a szánkba.Gondoljunk az anyatejre,az anyanyelvre,és legédesebb feltétel nélküli szeretetére.

Most eltértem egy nőies oldalra,mivel az vagyok,de minden szavam ebből a tudásból származik.Lehet,hogy ezért is térünk el egymástól,de a nő mellé férfi kell,így a kettő együtt érvényesül valójában.

Az elméletem ami alapján az életem élem,nem sablonduma.
Nem vagyok szélsőséges,modtam már,de mindíg a jobb felé fogok húzni,nem politikailag,ezt is mondtam már.
Nem vagyok hungarista,mert nem értek egyet a kereszténységével,de Neki is vannak olyan gondolatai,ami megfogadható.

Nem a riged valóság nem biblia,de egy remek összegzés.

Hujhujozás!!huj-huj-hajrá!!
nem ismerős?
09:59
170
Mar
21
szeles írta:
Csak úgy érdekességképpen!
Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke
10:16
171
Mar
21
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,De kívánok,mert annak ereje van."

Jó. Ha te ennyire hiszel ebben, akkor még meg is köszönöm. Ez végül is ártani nem árt senkinek:)

,,Nagyon sok /gondolom szerinted ez is mende-monda/
hagyományunk őrzi a kívánság mibenlétét."

Én inkább azt mondanám, afféle babona, hiedelem, a kultúránkat színesítő-gazdagító elem, ami régen szélesebb körben is fontos szerepet játszott a magyar társadalom életében.
Most már kevésbé, hiszen egy olyan világban, ahol a biztonság kedvéért nem árt minden szarról szerződés, igazolás, elismervény 3 példányban, nem sokat ér már a szó, nincs már akkora ereje sem. Bár, ez attól is függ, ki szájából szól a az a szó:) A tiedből még jól is cseng.

,,Múltunk magyarja nem egy szófosó nép,akkor beszél ,ha kell,s azt nagyon megválogatja.Mert tudja a szónak ereje van.Ezért is nagy SZÓ a kívánság,amit a másikért teszünk."

Kár, hogy ez tényleg már csak múlt idő...

,,Végig vándorol egy koponyaféle ,egy génállomány,egy olyan úton,ami a mi utunk,ami innen kezdődik,és ide tér vissza,hazánkba.CSontozatunk,testfelépítésünk mind mind arra utal,mit mikor hogyan tettünk.Hogyan feljődött a kultúra,hogyan volt halász az ősünk,és "hogyan lovagol vissza" a földművelő életmódig.
Szimpla embertan."

Hát, e felől is vannak bizonyos kétségeim, ugyanis mi egy ,,turmixnép" vagyunk. Minden van bennünk. Annyi ,,koponyafélét", ,,csontozatot", ,,génállományt" szedtünk össze innen-onnan a folyamatos vándorlásaink alatt, és ez által annyi nép genetikai múltját építettük bele a sajátunkba, hogy ezek alapján sem lehet egyértelműen dolgokat kijelenteni, ami a múltunkat illeti.
Szerintem alapvetően ez a magyar nép igazi ,,hungarikuma", ha tetszik, különlegessége: hogy a legtöbb népnek, így a ,,németektől keletre" a rokonai vagyunk.

,,Ismerd meg hogyan ismerte meg a magyar a lovat,és mikor,hogyan lett a legjobb barátja a magyarnak."

Az már elég régen megtörtént. Nagy bánatomra, én sosem tudtam megtanulni lovagolni:S

,,Olyan mély gyökerű hagyományaink vannak,amit nem lehet belőlünk kiírtani,akárki akármennyire is próbálja."

Ezzel sajnos vitatkoznom kell. Ha kiirtani nem is lehet teljesen, de el lehet ferdíteni, meg lehet nyomorítani, mint ahogyan az ma is zajlik, és ahogyan régebben is zajlott. Ennek isszuk most a levét.

,,És ezek a hagyományok,szokások,a mi erkölcsünk alapja is."

Én inkább úgy mondanám, hogy sok magyar hagyomány RÉGEN az alapvető emberi értékekre, erkölcsökre építkezett, és így a hagyomány tovább adásával az erkölcsök is továbbadásra kerültek, egy könnyebben elsajátítható, ,,hagyományos" csomagolásban. Ami nekem ma nem tetszik, és ha jól értelmezem a szavaidat, neked sem, hogy egyesek ezekbe a régi hagyományokba próbálnak olyan dolgokat becsomagolni, és beadni a népnek, ami dolgoknak a legkevesebb köze sincs az alapvető emberi értékekhez, erkölcsökhöz. Gondolok itt a szegény-ellenességre, xenofóbiára, bűnbakgyártásra, ideológiai demagógiára.

,,Ezeket nem szereted hát,és én sem."

A végén még eljön a nagy egymásra találás...xD

,,Mert bennük nagyobb a gyűlölet,a bosszúvágy."

Tudod, én úgy vélem, hogy a Valódi Hazaszeretet nem a gyűlöletből fakad, és nem is abban nyilvánul meg. Mert a gyűlölet, a gyűlölködés egy negatív, pusztító érzelem, mely frusztráltságból, félelemből, irigységből, önteltségből fakad.
A Valódi Hazaszeretet más kultúrák elfogadásában, megértésében, a saját kultúránk nem mások rovására történő ápolásában-hagyományőrzésben, és alkotó, építő, megőrző tevékenységben nyilvánul meg.

,,Nekem a remény ad erőt,Az hogy pozitivan állok minden elé,engem hajt a tudásszomj,szeretek tanulni."

Nem akarlak lelombozni, de:
,,A remény ez első lépés a csalódottság felé vezető úton!" - Codex Astartes

,,pedig még csak 3 éves."

Egy háromévesről még korai ilyesmiket kijelenteni, és nem is kell még őt mindenfélével traktálni. Hagyd, hagy legyen gyerek. Majd ha óvodás lesz, és ő is szeretné, írasd be egy néptánc-szakkörre, vagy valami ilyesmibe...

,,Nem mondtam,hogy tökéletes a magyar,de a tudása mérhetetlen."

Minden nép tudása mérhetetlen, egyrészt mert folyamatosan gyarapszik, másrészt mert nem létezik ,,kultúraközi mérce", ami alapján mérni és összehasonlítani lehetne egyes kultúrák tudását.
Ennél fogva nem lehet olyat deklarálni, kijelenteni, hogy ,,Ez a kultúra többet ér ennél a kultúránál", vagy hogy ,,Ez a kultúra magasabb rendű, mint a másik..." Ez is egy antropológiai alaptörvény:) Ha kívánod, egy példán keresztül bővebben is kifejtem, mire gondolok konkrétan.
12:41
172
Mar
21
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,A magyar tudása az Igazság ismerete."

Ez így, ebben a formában nem igaz.

A Magyar tudása CSUPÁN az Igazság EGY RÉSZÉNEK az ismerete. A teljes Igazságot soha nem ismerheti, soha nem tudhatja, birtokolhatja egyetlen nép sem, mivel minden nép emberekből áll, az Ember pedig, mint értelmes lény, képtelen az Igazság teljes ismeretére, mivel nem képes teljesen levetkőzni a szubjektivitást, nem képes 100%-ig szabadulni a saját szemszögétől.

Az Ember valóságérzékelése korlátozott és attitűdjei, szubjektivitása által árnyalt.
Az a dolog, amit az emberek Igazságnak hívnak, abban a formában, amiben használják ezt a kifejezést, nem is létezik.

Az ember, vagy az adott nép szubjektíven érzékeli a valóságot, leszelektálja belőle mindazon dolgokat ami az ő magabiztosságukat, önmagukba vetett hitüket, önigazolásukat, nemzeti- és egyéni lelki egyensúlyukat megerősítő, és ezáltal a TÚLÉLÉSÜKET segítő, világnézetükkel egyező dolgokat, majd összefoglalja, összesűríti, és túlélésük érdekében elnevezi ,,Igazságnak". Minden embernek, népnek megvan a saját nagybetűs Igazsága egyénenként és közösségként is, amibe kapaszkodhat, mint Józsi bácsi a metrón a fogantyúba, hogy pofára ne essen.

A ,,Magyarok Igazsága" nekem csak egy kis igazság a sok közül, nem tekintem etalonnak, mert ha annak tekinteném, csak szemellenzővé válna. E helyett inkább folyamatosan nyitott vagyok más népek ,,Igazságára" is, igyekszem, megérteni azokat, mert ez által lehet valódi, sokrétű, változatos tudásra szert tenni, és EZ AZ a befogadó- és elfogadó magatartás, amivel igazán gyarapítani, gazdagítani lehet a magyart.

Csak egy példa: sokan hőbörögnek, hogy ,,Idegyün a holland gazda és megveszi a magyar fődet!", meg hogy ,,A magyar főd nem eladó!"...

Én pont ennek az ellenkezőjét gondolom: jöjjön csak ide bátran a holland meg a dán gazda, mert egy olyan agrártechnológiai tudással, mentalitással rendelkezik -gondolok itt a dán népfőiskolák rendszerére, az ott megszerzett kollektív gazdálkodói tudásra és mentalitásra, nem is szólva a környezetbarát és környezettudatos gazdálkodási módszerek ismeretéről- amit ha a magyar átvenne, asszimilálna, ,,hollandgazdástól-mindenestől", ötvözné a saját tudásával, akkor még jó esélyünk lenne újra naggyá tenni a magyar agrár-szektort.

De hát látod, hogy e helyett mi megy? Szánalom...
13:16
173
Mar
21
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Nem 60,de az elmúlt ezer évre visszatekintve,nincs igazság ezen a földön,az anyaföldünkön."

A fent elmondottak alapján inkább úgy mondanám: Volt igazság, csak NEM a MIÉNK...

,,A Magyarok Istene pedig itt tud megnyílvánulni teljességében"

Talán még nem mondtam, de nem vagyok valami nagy hívő :) Viszont asszem a ,,tiszta magyar szív" többé-kevésbé megvan.

,,Az elméletem ami alapján az életem élem,nem sablonduma."

De sajnos van benne az is. Ami alapvetően nem is lenne baj, mert vannak ,,jó sablonok is", de te sajnos véletlenül vagy direkt, de kifogtad az egyik legrosszabb és legveszélyesebb sablont, a saját kultúránk minden más kultúránál többre értékelését.
Még ezzel se lenne baj, hiszen természetes, hogy egy hazáját szerető ember számára a saját kultúrája a legértékesebb, de akkor se tegyen olyan kijelentéseket, akkor se hangoztasson olyan sablonokat, amikben más kultúrákat leértékel, másodrendűnek deklarál a sajátjához képest. Te sajnos elkövetted ezt a hibát, a már általam sokszor idézett általad írt szövegrészben...

,,Nem vagyok szélsőséges,modtam már,de mindíg a jobb felé fogok húzni,nem politikailag,ezt is mondtam már."

Sok sikert hozzá. Remélem téged nem kebelez be a ,,vadmagyar" csőcselék.

,,Nem vagyok hungarista,mert nem értek egyet a kereszténységével,de Neki is vannak olyan gondolatai,ami megfogadható."

Neki? Kinek? Vagy ,,Nekik" akart az lenni, csak lemaradt egy ,,k"?

Mindenesetre úgy gondolom, minden épp eszű magyar távol tartja magát a hungarizmus, meg hasonlók ideológiák legcsekélyebb árnyékától is, továbbá ha teheti, akadályozza, hogy ezen ideológiák kisajátítsák maguknak és bemocskolják a magyarság kulturális örökségét.

Értem ez alatt például az árpádsávos zászló kálváriáját. Ami hajdan őseink jelképe volt, mára viszont hála ezeknek a vadmagyar tulkoknak, a legtöbb magyar szemében nem több, mint a hungarizmus, a nyilas-nácizmus, a gyűlölködés, erőszak, gyalázkodás jelképénél...

,,Nem a riged valóság nem biblia,de egy remek összegzés."

Határeset. Mindössze az ő Igazságának remek összegzése. Vannak benn érdekes és értékes dolgok, de nem csak az van benne...

,,nem ismerős?"

Túl rég hallottam és kiáltottam már ahhoz, hogy igazán emlékezzek rá. Pedig nem vagyok valami vén csont...xD
13:38
174
Mar
21
ismeretlen válaszaszeles írására:
Egyéb iránt, hová valósi vagy?

Csak azért kérdem, mert ha nem laksz túl messze Tiszaújvárostól, akkor meghívnálak egy, a közeljövőben megrendezésre kerülő rendezvényünkre, ami szinte biztos, hogy tetszene neked.
13:40
175
Mar
21
szeles válasza írására:
Nem múlt idő,mert él,remélem nem csak bennem.
Hiába vagyunk "turmixnép"
ez egy csúnya szó!,
hiába keveredtünk,megőriztük végig szinte minden tulajdonságunkat.
Szívóssága miatt,nem keveredtünk el,nem veszett el az idők alatt,ezáltal jóval erősebb génállomány ,mint azoké akikkel "keveredtünk".
S a sok rokon nép,azért van mert keveredtünk velük.
/De megjegyzem,tudatosan került ki néhány népcsoportot a magyar./
Ezért is van még mindig életben sok-sok hagyományunk,mert hozzánk a létünkhöz tartoznak.Elferdítik,nyomorítják,ahogy mondod,de ez csak kapálódzás a részükről.
E mellé kitalálnak ilyen-olyan újkeletű szart amit próbálnak szokássá tenni.Ünnepséget rendeznek annak,félrevezetik az embert.
A buta ember meg megy is bégetni.
Nemtudom hogyan lehetne kimosni a fejükből a szemetet.

"Én inkább úgy mondanám, hogy sok magyar hagyomány RÉGEN az alapvető emberi értékekre, erkölcsökre építkezett, és így a hagyomány tovább adásával az erkölcsök is továbbadásra kerültek, egy könnyebben elsajátítható, ,,hagyományos" csomagolásban. "

Ennek a helyére kellene állnia,és könnyebben menne a szekér.

Nem ítélek én más kúltúrákat,van amelyik tiszteletre méltó,s van melytől el kell hogy határoljam az életem,különben saját magam hazudtolnám meg.S ha egy kultúra át lépi a határt,és ráérőszakolja magát egy másikra,és mindent elkövet ,hogy az vesszen,azt nem tűröm.
És annak akinek számít a hazája,az valamilyen módon,tudásához mérten ellen fog állni.
Én nem fogom bántani ezeket az embereket,nem velük van a probléma.
Hanem a belső bomlasztással,a rosszindulattal,a rothadással amit az életünkbe ültettek.

Nem kell nekünk holland gazda.Megvan a magunk esze a föld megműveléséhez.
A magyar igát vesz a nyakába ha kell,ezt megcáfolni nem lehet.
Az a szánalmas,inkább szomorú,hogy el van lehetetlenítve a gazda.
Szerinted miért van a parlagfű írtás kötelezővé tétele?
Egy a sok közül.

Az az igazság amit a régi magyar ismert,és ahogy tudott,egészen idáig örökített,számomra,nagyon sokat jelent.Sokkal többet,bármelyik nép igazságtudatánál.Ez mind az életünk része volt.
Például nem ismerek még egy olyan népet,amelyik az asszonyait ily módon megbecsülte volna.Sokat elárul ez rólunk.
S ha csak arra gondolok,hogy a saját népem kultúrája felé állítsak egy másikat,a gyomrom összerándul.
Ez nem szemellenző,meglátok e-mellett minden mást is,de nekem elég amit a saját kultúrám nyújt,mert az is meglehetősen "sokszínű",mégis az oszthatalan
egy-ség az alapja mindnek.
Majd ha lesz egy másik olyan kultúra ahol annak képvielőjében ugyanezt fel tudom fedezni,akkor majd megmásítom azt a bizonyos szövegrészletet.
Legyen az bár hiba más szemében,nem fogom megcsalni saját népem.
Ismerem a "vadmagyar csőcseléket",van közöttük mohás tufa,de sokuk inkább csiszolatlan gyémánt.
Nem bántani kell őket,hanem megfelelően irányítani.
Erre várnak ők is.Nem látod?

Szálasira gondoltam.

"Értem ez alatt például az árpádsávos zászló kálváriáját. Ami hajdan őseink jelképe volt, mára viszont hála ezeknek a vadmagyar tulkoknak, a legtöbb magyar szemében nem több, mint a hungarizmus, a nyilas-nácizmus, a gyűlölködés, erőszak, gyalázkodás jelképénél..."

Ezt nem a magyar teszi az örökségével,hanem a belső bomlasztó erő.
Az a bomlasztó erő minden,csak nem magyar.

A kedvesem közel áll ahhoz amit te nagy ívben elkerülsz,rendkívül jóindulatú,s nagyon is ép eszű férfiember,mégsem látom rajta a mocskot,az akadályképzést,nem él árnyékban,tiszteli hazáját,kultúráját,
s nem vadmagyar tulok,különben nem szülök neki gyermeket.

A te rossz tulajdonságod az általánosítás,és csak tipp,de hogy talán nem nézel rendesen az emberbe,s nem látod meg valós célját,amit talán nem tud rendesen kifejezni,mert az túltesz rajta.
Sajnos a mai magyar elég nyomorultul érzi már magát ahhoz,hogy ezt ki tudja igazából mutatni.
Ezért sem kell bántani.

A gyermeknek a korához illően adagolom a tudnivalókat,emiatt ne aggódj.
Gyerek a javából,de mégis több.
A néptáncot ajánlom majd neki,én is roptam 6-7 évig.


Nos ,akkor lesz alkalmunk egymás szemébe nézni,A meghívást elfogadom.
Sajószögedi vagyok.Talán ismerjük is egymást.
15:44
176
Mar
21
szeles írta:
Mármint nem ő kell vezetőnek,csak neki vannak olyan gondolatai amiket megfogadok.
15:49
177
Mar
21
Lunabunny válasza írására:
"Tiszaújvárosban a Mol-napokon több alkalommal is oktattam az íjászatot."

Akkor nem véletlenül van az az érzésem, hogy te nagyon jó tanár lennél. :)
20:34
178
Mar
21
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,hiába keveredtünk,megőriztük végig szinte minden tulajdonságunkat."

Ez, hál Istennek ( a magyarokénak, természetesen:D) nem igaz. Sok kellemetlen, előnytelen tulajdonságunkat szerencsére nem sikerült megőriznünk, azonban emellett sajnos elveszett, vagy megkopott néhány igen fontos kedvező tulajdonságunk is.

Nagyon sok kedvező tulajdonságunkat egyenesen a keveredés útján szereztük be. Például -bár nem tulajdonság- egy számomra fontos dolgot, a kolbászkészítés tudományát is ,,keveredés" útján szereztük:)

,,Szívóssága miatt,nem keveredtünk el,nem veszett el az idők alatt,ezáltal jóval erősebb génállomány ,mint azoké akikkel "keveredtünk".

Ugyan már...akikkel mi keveredtünk, azok keveredtek velünk is, tehát ők is szert tettek a mi genetikai örökségünkre. Oda-vissza működik ez a dolog, nem csak ,,asszonyrablás" útján gyarapodott a magyar genetikai állomány...

,,/De megjegyzem,tudatosan került ki néhány népcsoportot a magyar./"

Megjegyzem, a magyart is tudatosan kerülte ki jó pár népcsoport...mikor ilyeneket írsz, meg is tudom érteni, miért...

,,E mellé kitalálnak ilyen-olyan újkeletű szart amit próbálnak szokássá tenni."

Tudod, az a poén, hogy Szent István is ezt csinálta:) Bevezette a kereszténységet, vasárnapi ima, keresztény ünnepeket rakott a régi pogány ünnepeink helyébe, meg stb...a régi jó kis sámánokat meg felnégyeltette...hát...ejnye-bejnye...

,,S ha egy kultúra át lépi a határt,és ráérőszakolja magát egy másikra,és mindent elkövet ,hogy az vesszen,azt nem tűröm."

Jogos. Végül is, a középkorban a magyar terjeszkedés ellen is eléggé lázongtak a szerbek...
De nekünk se tetszett a ,,Kalapos Király" német nyelvet ránk erőszakoló ,,rendeletcsomagja"...

,,És annak akinek számít a hazája,az valamilyen módon,tudásához mérten ellen fog állni."

Ez eddig oké. De árulja el nekem valaki, hogy az alpári cigányozás és zsidózás mennyiben járul hozzá ehhez a küzdelemhez??? Mert sztem semennyire. Ugyan is hiába cigányozik meg zsidózik a ,,hős ellenálló", ha nem tud mondani 5 árpád házi királyt, vagy nem tudja, ki tette le a fegyvert Világosnál, akkor feldughatja magának az ,,ellenállását"...

,,Én nem fogom bántani ezeket az embereket,nem velük van a probléma."

Tudod, jelenleg pont velük van a probléma. Mert vakon, birkák módjára folytatnak ellenállást ,,honvédelem", ,,nemzeti összefogás" meg ,,demokrácia" címszavak alatt a saját népük, magyar állampolgárok ellen, csak azért mert néhány Vona Gábor-Orbán Viktor-Bajnai Gordon-kaliberű faszkalap újjal mutogat a magyar társadalom egy-egy rétegére, és azt mondják: ,,Ők az ellenség, őket kell gyűlölni!" A sok bamba hívőjük meg habzó szájjal esik neki a kijelölt bűnbakoknak.

Ma a legnagyobb veszélyt a magyarra önmaga jelenti. Senki más.

,,Hanem a belső bomlasztással,a rosszindulattal,a rothadással amit az életünkbe ültettek."

Egyel fentebb leírtam, kiknek köszönheted a rothadást, rosszindulatot, bomlasztást...
22:03
179
Mar
21
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Nem kell nekünk holland gazda.Megvan a magunk esze a föld megműveléséhez."

Lehet, hogy meg van, de hogy 10-ből maximum 2-ő használja, az is biztos. Látnád, hogy sok magyar gazda mit művel a földjével...műtrágya szarásig, meg vegyszer. A természeti értékeket a legtöbbjük leszarja, a természetvédelemmel foglalkozó szervezeteknek úgy kell kikönyörögni a legalább minimális együttműködést és a szabályok betartását..
Bár azok után, hogy hány évig volt ránk erőszakolva a fos szovjet TSZ-rendszer, ezen nincs mit csodálkozni.
A MAGOSZ meg ahogy van egy rohadt maffiózó banda. Legalább is erre mifelénk kifejezetten undorító dolgokat csinálnak.

,,A magyar igát vesz a nyakába ha kell,ezt megcáfolni nem lehet."

Hát, hogy elég nagy igavonó barom tud lenni néha, az tény...
De abban az oldalában is van igazság, hogy kitartóak és szorgalmasak is tudunk lenni, ha úgy Istenesen megszorongatják a tökünket.

,,Az a szánalmas,inkább szomorú,hogy el van lehetetlenítve a gazda."

Igen. Ez tényleg szomorú. A cukorgyárak bezárása miatt több ezren mentek tönkre, mert rárohadt a földjükre a cukorrépa...
De ebben az ellehetetlenülésben jelentős szerepe van a magyar gazdák tanulatlanságának, képzetlenségének, csodaváró magatartásának. Ennek köszönhető, hogy a nagy multik úgy használják ki őket, ahogy akarják...

,,Szerinted miért van a parlagfű írtás kötelezővé tétele?"

Mert az ellehetetlenített magyar gazda, kinek a megélhetésére is alig van pénze, magasról szarik rá, miféle gaz nő a földjén. Sajnos.

22:16
180
Mar
21
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Az az igazság amit a régi magyar ismert,és ahogy tudott,egészen idáig örökített,számomra,nagyon sokat jelent."

Mint ahogyan már mondtam, számomra is. Csak én nem tekintem ,,kizárólagos igazságnak". A magyarok igazsága az a fa, amitől te nem látod most az erdőt, a többi nép bölcsességét, és igazságát, és azt, hogy egy erdőben bár sok különböző fa él együtt, mindegyik ugyan olyan fontos, mindegyik ugyan annyit ér, a legősibb tölgytől a legfiatalabb csemetéig, mert EGYÜTT alkotják az erdőt.
Számomra az erdő fontosabb, mint egy fa, még akkor is, ha történetesen azon a fán vagyok mókus.

,,Például nem ismerek még egy olyan népet,amelyik az asszonyait ily módon megbecsülte volna.Sokat elárul ez rólunk."

Akkor meglehetősen hiányosak a tanulmányaid. Ott vannak például a matriarchális társadalmak. Ott hozzánk képest szó szerint istenítették a nőket. De sok sztyeppei nép legalább olyan jól bánt az asszonyaival, mint mi. Példának okáért: a szarmata nők még harcolhattak is, hordhattak fegyvert, stb. De tény, hogy mi is jól bántunk a nőkkel. Viszont nézd meg most: toplistásak vagyunk az Eu-ban a családon belüli erőszak terén...

,,S ha csak arra gondolok,hogy a saját népem kultúrája felé állítsak egy másikat,a gyomrom összerándul."

Az enyém is. De attól is összerándulna, hogyha a saját kultúrámat kellene másoké fölé helyezni. Mindkettő elvetendő és bűnös dolog.
Egymás mellé kell állítani, egymás mellé kell állni, nem egymás hegyére-hátára. Nekem kultúrák megítélése során sem jön be a ,,kicsi a rakás"...buzidolog, nem szeressük...

,,mégis az oszthatalan egy-ség az alapja mindnek."

Az oszthatatlan egység, amiről beszélsz, ami tényleg mindennek az alapja, valójában nem más, mit az Emberiség, az Emberi faj, amit semmi nem oszt meg, darabol szét jobban, mint a görcsös nacionalizmus, saját magunk kultúrájának, érdekeinek feljebb értékelése. Elsősorban Ember vagy, Homo Sapiens Sapiens, csak aztán Magyar.

,,Majd ha lesz egy másik olyan kultúra ahol annak képvielőjében ugyanezt fel tudom fedezni,akkor majd megmásítom azt a bizonyos szövegrészletet."

Látod, erről beszéltem. Soha nem is fogod látni, nem fogod felfedezni soha, mert eleve mindent a ,,magyar virtus szemüvegén" keresztül nézel.

,,Legyen az bár hiba más szemében,nem fogom megcsalni saját népem."

Miféle megcsalás??? A más népek és kultúrák természet adta egyenrangúságának elismeréséhez való felnövés piszkosul nem a saját néped megcsalása.

De az, hogy a saját népedet és kultúráját minden más kultúránál értékesebbnek deklarálod, és nem csak a magad számára, meg hogy kijelented, hogy a ,,magyar kezében az egyetlen valódi Igazság", az kérlek nem más, mint az Emberi mivoltod durva megcsalása, az által, hogy a 15 millió magyar kivételével a további 6 milliárd Embertársadat, fajtársadat, és az ő kultúrájukat közvetetten másodrendűnek minősíted.

22:52
181
Mar
21
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Ismerem a "vadmagyar csőcseléket",van közöttük mohás tufa,de sokuk inkább csiszolatlan gyémánt.
Nem bántani kell őket,hanem megfelelően irányítani.
Erre várnak ők is.Nem látod?"

De látom. Csakhogy azt is látom, hogy akik most terelgetik, irányítják őket, azok egytől-egyig, a Fidesztől az MSZP-n át egészen Jobbikig, mind alávaló férgek, akiket nem a magyar sorsa érdekel, csak a bársonyszék és a vele járó ,,lehetőségek". Ezektől meg aztán várhatják, amit várnak...

A csiszolatlan gyémántokról meg csak annyit, hogy könnyedén válnak ,,véres gyémántokká". Pláne a fentebb említett emberek kezei között.

,,Szálasira gondoltam."

A magyar Hitlerre? Én nem emlékszem rá, hogy neki olyan sok jó ötlete lett volna...

,,Ezt nem a magyar teszi az örökségével,hanem a belső bomlasztó erő.
Az a bomlasztó erő minden,csak nem magyar."

Ezek szerint a hazai jobb és szélsőjobb oldal minden, csak nem magyar. Ez megnyugtató.

,,A kedvesem közel áll ahhoz amit te nagy ívben elkerülsz,rendkívül jóindulatú,s nagyon is ép eszű férfiember,"

Akkor előbb-utóbb ő is kiszeret majd belőlük/belőle, ahogyan és is tettem pár éve, és ugyan úgy kerülni fogja, ahogyan én is teszem most...

,,A te rossz tulajdonságod az általánosítás,"

Bátran merem állítani, hogy a CotCot-on én vagyok ez egyik legkevésbé általánosító regisztrált tag. Pláne hozzád képest.

,,és csak tipp,de hogy talán nem nézel rendesen az emberbe,s nem látod meg valós célját,amit talán nem tud rendesen kifejezni,mert az túltesz rajta."

Akkor ez egy rossz tipped volt. Belenézek, és látom a valódi céljait.
De közben azt is látom, hogyan vesznek el, korcsosulnak közönséges rasszista gyűlöletté, vadmagyar ökörségekké, bűnbakgyártássá, szegény-ellenességgé, tehetetlen gyűlölködéssé a szélsőjobbos, radikális, agybeteg ideológiák miatt ezek az amúgy tisztességes, magasztos célok.

A,úgy pedig: senki ne tűzzön ki maga elé olyan célokat, amik ,,túltesznek rajta".

,,Sajnos a mai magyar elég nyomorultul érzi már magát ahhoz,hogy ezt ki tudja igazából mutatni.
Ezért sem kell bántani."

A nyomorultságunk ugyan-úgy nem mentség arra a szélsőjobbos ökörködésre, bűnbakgyártásra, társadalmi szakadékok mélyítésére, gyűlöletkeltésre, ahogyan a megélhetési bűnözők számára sem lehet mentség a bűneik elkövetésére az, hogy ,,ő ebből él"...

A saját nyomorunkat fikarcnyi jogunk sincs másokon leverni, és pláne nagy ökörség, ha tökkelütött pártok tökkelütött vezetőinek vakon engedelmeskedve magyar állampolgárok magyar állampolgárokon vezetik le a saját életük, és úgy kollektíve a magyarság nyomorultságát...

,,A néptáncot ajánlom majd neki,én is roptam 6-7 évig."

Táncverseny is lesz a rendezvényünkön, ha minden igaz:)

,,Nos ,akkor lesz alkalmunk egymás szemébe nézni,A meghívást elfogadom."

Ennek örülök.

,,Sajószögedi vagyok.Talán ismerjük is egymást."

Kizárt. Életemben nem jártam még ott.

A rendezvényről küldök majd értesítőt is, ha esetleg megdobsz egy e-mail címmel.
A helyzet mostani állása szerint május 7-én kerülne megrendezésre, asszem.
23:26
182
Mar
22
szeles válasza írására:
darion21@freemail.hu
08:44
183
Mar
22
szeles válasza írására:
Tiszaújvárosban is laktam,nagyon sokáig,onnan szabadultam ki a faluba.No meg Miskolci is voltam 7 évig.A efféle rendezvényeket sűrűn látogattam.

A témáról pedig,még annyit,ezt tovább rágnunk nekünk nem kellene,mert nincs egyetértés.
Igazad van egyes dolgokban,egyet is értek vele,
de én nem fogom bántani a népem elcseszett embereit,
Azért meg pláne nem,mert ellenáll más kultúrának,
ami rohasztja a élethez szükséges levegőt,és élhetetlenné teszi azt.


S valóban nincs igaz magyar a parlamentben,
akkor volt amikor a székely 300 ott járt.

08:53
184
Mar
22
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,A témáról pedig,még annyit,ezt tovább rágnunk nekünk nem kellene,mert nincs egyetértés."

Nekem 8...

,,Igazad van egyes dolgokban,egyet is értek vele,"

Ennek azért örülök.

,,de én nem fogom bántani a népem elcseszett embereit,"

Ha a ,,népünk elcseszett emberei" előszeretettel foglalkoznak azzal, hogy puszta haszonlesésből, politikai-anyagi érdekből vagy közönséges emberi, vagy még inkább a jó öreg magyar ,,Ha megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszéd tehene is!"-mentalitásból fakadóan bántják és cseszegetik, becsapják és kihasználják a népünk őnáluk sokkal kevésbé elcseszettebb, jobb sorsra érdemes tagjait, akkor én igen is ott emelek szót a baromságaik ellen, ahol csak lehet, és ha kell, bántom őket, ellenállok az általuk generált ,,gyűlöletkultúrának" ami ugyan-úgy, ha nem jobban rohasztja az élethez szükséges levegőt, teszi élhetetlenné a hazai légkört, mint az, amire te célozgatsz...

,,Azért meg pláne nem,mert ellenáll más kultúrának,"

Nem kultúráknak állnak ők ellent, hanem sokszor csak a józan észnek, meg néhány alapvető emberi értéknek...

Amúgy pedig, konkrétan mely kultúrákra gondolsz, amikkel szemben oly fontos az ellenállás, hogy még a szélsőjobbos idétlenkedés, ország- és nemzetbomlasztás alól is felmentést adsz, a ,,hős ellenállóknak"?

,,S valóban nincs igaz magyar a parlamentben,
akkor volt amikor a székely 300 ott járt."

Van igaz magyar a parlamentben. A portás bácsi, takarítók, és egyéb emberek, akik tényleg dolgozni járnak oda.

De persze, ahogyan egy okos tanárom is mondta: ,,Aki politikus, az mind kúrva!"...

Továbbá egy hírmorzsa arról, hogy talán mégis van még egy kis igazság idehaza:

http://www.fn.hu//baleset_bunugy/20110321/megrottak_kertjet_arammal_vedo/
10:20
185
Mar
22
szeles írta:
Általánosítasz.
Egy kalap alá veszed a szélsőjobbost,a hungaristát,sok okos tanult embert/akiknek szerinted hinni nem lehet,mert nincs ép eszük/
azokkal az emberekkel,akiknek idejük sincs ilyeneken rágódni,egyáltalán belegondolni,mert teszem azt éjt napallá téve dolgozik.
Csekély azoknak a száma,akik gyűlölettől hajtva teszik dolgaikat.
De te ugyanoda teszed ahova a szerencsétlen szomszédasszonyom,aki igyekszik mindent helyesen tenni,mert hiszi,hogy ez az ő országa és vannak jogai,amik őt megilletik.

,,Ha megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszéd tehene is!"-"

Ez nem magyar mentalitás,nagyon messze áll tőlünk,
Hanem azé a kultúráé akinek szinte alappillére a fogat fogért...

"Nem kultúráknak állnak ők ellent, hanem sokszor csak a józan észnek, meg néhány alapvető emberi értéknek..."

Mi van???
Nálad alapvető emberi érték a magyargyűlölet,mert ne mond hogy nincs!!!
Alapvető emberi értékkel rendelkezik az aki meg akar ölni a gyerek szeme láttára,azért mert kalotaszegi hímzés van a kabátomon!!!mert hiszen az rasszista!!!
Mert ami magyar az mind rasszista!!
Ez neked alapvető emberi érték??Ezt diktálja a józan ész??Kérjek tőle bocsánatot és kullogjak el,talán adjam át neki a keresett pénzemet is lkártérítésgyanánt mert bántja a szemét magyarságom?

A gyomrom felfordul.
Ezzel ám ki lehet hozni a sodromból.
11:34
186
Mar
22
ismeretlen válasza írására:
Azért ez a "2-ő", ez fájt.
17:31
187
Mar
22
ismeretlen válasza írására:
Ha az fájt csak, akkor még az a jobbik eset.
22:08
188
Mar
22
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Általánosítasz."

Mást nem bírsz már kitalálni?

,,Egy kalap alá veszed a szélsőjobbost,a hungaristát,sok okos tanult embert/akiknek szerinted hinni nem lehet,mert nincs ép eszük/
azokkal az emberekkel,akiknek idejük sincs ilyeneken rágódni,egyáltalán belegondolni,mert teszem azt éjt napallá téve dolgozik."

Először is, a sok okos embert egyáltalán nem veszem ide, ugyanis az okos ember tartózkodik az összes ilyen jellegű szélsőségtől, se nem hungarista, se nem szélsőjobbos, de más szélsőséges irányzatot sem követ.

,,azokkal az emberekkel,akiknek idejük sincs ilyeneken rágódni,egyáltalán belegondolni,mert teszem azt éjt napallá téve dolgozik."

De unintelligens módon cigányozni, zsidózni, hazaárulózni, bűnbakokat gyártani, fekete polgárőri egyenruhában ostorral hadonászva menetelni érdekes módon mégis oly sokuknak van ideje. Csak éppen PONT gondolkodni nem jut idejük. Miért nem lepődöm meg én ezen?

No persze értem én, tényleg elég sok olyan ember van, akiknek nincs idejük ilyesmire a 3 műszakjuk után.
De én nem is róluk beszélek, ez csak a te kis demagóg húzásod, hogy a ,,szegény szerencsétlen hazafiak nemeziseként" akarsz beállítani...

,,Csekély azoknak a száma,akik gyűlölettől hajtva teszik dolgaikat."

A túrót. Jó párszor volt már, hogy a saját bőrömön voltam kénytelen érezni, hogy mennyi ilyen ember van.

,,Ez nem magyar mentalitás,nagyon messze áll tőlünk,
Hanem azé a kultúráé akinek szinte alappillére a fogat fogért..."

Már megint ez a beteges, kisstílű tagadás...ha már valami negatív, annak semmi köze nem lehet a magyarsághoz, mi?
Hát jobb ha tudod, hogy ez a mentalitás sajnos már egy jó ideje elég mély gyökeret vert a magyar kultúrában.
Apám ellen például pont ennek a mentalitásnak köszönhetően áskálódik egy rakás magyar MAGOSZ-os gazda, Fideszes vagy Fidesznek segget nyaló maffiózó. Most ,,csak" 4-5 koncepciós per van ellenünk folyamatban...

Látják, hogy milyen jól megy a Közalapítványnak, ők meg nem vitték semmire, mert egy nagy büdös nulla szarok, és immár 9 hónapja folyamatos élet-halál harcot vívunk ezekkel a férgekkel, mert cakum-pakk le akarják nyúlni mindazt, amiért faterom több mint 15 éve keményen, a családját és az egészségét feláldozva dolgozik.

Immár sokadjára kellett felsőbb Fideszes utasításra, ,,pártállami" parancsra ,,önként" több százezer forint értékű takarmányt, szénabálát bármilyen ellenszolgáltatás nélkül ,,beszolgáltatnunk" az egyik kedves ,,magyar gazdának" és ,,gazdatársaink", mert annyira eget verően hülyék, hogy összeharácsoltak egy csomó jószágot, de nem értenek a földműveléshez, és nem tudnak takarmányt termelni, és ha nem tőlünk veszik el fenyegetéssel a takarmányt, éhen döglenének a jószágaik.... És ezek nem hollandok, nem németek, nem zsidók, nem cigányok, hanem MAGYAROK!

Ilyet bazzeg még az olasz földmaffia sem csinált velünk, pedig azok sem szaroztak, egyszer-kétszer elvitték fatert kocsikázni, és mutogatták neki a térképen, hogy tudják hol lakik a kedves mama...
22:37
189
Mar
22
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Nálad alapvető emberi érték a magyargyűlölet,mert ne mond hogy nincs!!!"

Te teljesen hülye vagy. Már ne haragudj.

Attól, hogy hajlandó vagyok meglátni a saját nemzetem hibáit, gyengéit, hogy mennyire elkorcsosult mára a régi önmagához képest, ha nemzetiségtől függetlenül kiállok az elnyomottak, a másodrendűnek megbélyegzett állampolgárok, a retardált politikusok által bűnbaknak és közellenségnek kikiáltott szegények és nyomorultak mellett, akkor már magyargyűlölő vagyok? Röhejes vagy.

A következő megdönthetetlen, hazafias, ,,a magyarság mindenek felett álló tudását" példázó frenetikus érved mi lesz? Lehazaárulózol?

Nem vagyok magyargyűlölő, akárhogy is magyarázod. Én a seggfejeket gyűlölöm, de azokat nagyon. Sajnálatos, hogy a magyarság berkeiben az utóbbi 6-8 évben ilyen látványos módon erőre kapott a seggfejség.
Akár hiszed, akár nem, nekem fáj ez a legjobban, látni, hogy a polgártársaim mindenféle beteges, korcs, a nemzet testét rohasztó, feldaraboló eszme agyatlan bábjaivá válnak, és közben azt hiszik, hogy az a ,,megvilágosodás"...

,,Alapvető emberi értékkel rendelkezik az aki meg akar ölni a gyerek szeme láttára,azért mert kalotaszegi hímzés van a kabátomon!!!mert hiszen az rasszista!!!"

Már megint ez a demagógia. Próbáljál összemosni a pedofilokkal is, a gyilkosok után, légyszi, az még úgy sem voltam ezen az oldalon.

,,Mert ami magyar az mind rasszista!!"

Látom, még mindig nem bírod felfogni, de lehet nem is akarod, vagy rosszabb esetben már nem is vagy rá képes. De azért megpróbálom elmagyarázni, hogy hogy működik ez, a jó öreg árpád-sávos zászló segítségével.

No már most, az árpás-sávos zászló önmagában EGYÁLTALÁN NEM RASSZISTA, hanem egy ősi magyar lobogó, ennél fogva nemzeti örökségünk egy kiemelkedően fontos gyöngyszeme.

Azonban ha ezt az árpás-sávos zászlót egy habzó szájjal ,,cigányozó-zsidózó" idióta lengeti a Kossuth téren, vagy ha egy önmagát mindenféle jogalap nélkül önkényesen ,,polgárőrnek" kinevező, fekete ruhás ,,rendcsináló madárijesztő" masírozik vele fel-alá egy cigánytelep kellős közepén, jól láthatóan a félelemkeltés, a terror, a rasszista gyűlölet, és a társadalmi feszültségek tovább fokozásának érdekében, akkor SAJNOS ezen jobb sorsra érdemes lobogónk kérlelhetetlenül is rasszista kellékké válik, és nem a cigányok, hanem pont a sok masírozgató idiótának köszönhetően...

Nem mindegy tudod, hogy milyen szándékkal veszel elő, viselsz egy nemzeti jelképet, örökségünk egy értékes elemét. Már csak ezért is okádhatnékom van az egész buzi jobbiktól, meg magyar szélsőjobbtól, mert önkényesen és felelőtlenül kihasználják a nemzeti jelképeinket, kulturális örökségünket, csak azért, hogy politikai tőkét kovácsolhassak belőle...

Mikor én ballagtam középiskolában, és enyém volt a legjobb tanulmányi eredmény a fiúk között az évfolyamban, és ezért engem ért a megtiszteltetés, hogy én vigyem a Nemzeti lobogónkat az ünnepségen, na akkor igazán magyarnak, büszkének, meghatottnak érzetem magamat.

Ehhez képest ez a magát ,,polgárőrnek" tituláló idióta gárdista csőcselék úgy flangál a kivételes alkalmakkor, kivételes helyeken nagy tisztelettel, odaadással elővehető nemzeti jelképeinkkel, úgy viszik be azokat egy retkes cigánytelep kellős közepére 70 éves fogatlan vénasszonyokat meg csipás pulyákat riogatni vele, mintha csak egy közönséges vasvilla volna...Ha valami, akkor EZ SZÉGYEN.

ÉS ha valamit, akkor EZ AZ AMIT NEM diktál a józan ész, hogy nemzeti jelképekkel szélsőjobbos csőcselékek cigánytelepeken meneteljenek, meg hogy a szélsőjobb kihasználja, bemocskolja és kiforgassa a nemzeti jelképeinket, kulturális örökségünket a saját kis pitiáner politikai játszadozása és céljai elérése érdekében...

És itt jön be egy alapvető emberi érték a sok közül, ami ezekből az emberekből szinte teljesen hiányzik: az ősi örökségünk, nemzeti jelképeink, őseink és azok hagyatékának tisztelete!
23:18
190
Mar
23
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,kérjek tőle bocsánatot és kullogjak el,talán adjam át neki a keresett pénzemet is lkártérítésgyanánt mert bántja a szemét magyarságom?"

Tudod, velem konkrétan megtörtént, hogy egy ,,hímzett kabátokba" öltözött ,,nagyonmagyar" identitását mindenkinek bemutatni akaró szélsőjobbos banda szó szerint lehajított a hazafelé tartó vonatomról, mert állítólag ,,zsidó címer" volt a kabátomon, és magamfajta hazaárulók nemutazhatnak magyar vonaton.
A ,,zsidó címer" persze nem volt más, mint annak a svájci kantonnak a több száz éves címere, ahol az a cég székel, akik a télikabátomat gyártották...
A semmiért kvázi majdnem meglincseltek, és nekem bizony veled ellentétben ott helyben bocsánatot kellett kérnem azoktól a tulkoktól.

Az egészben pedig az az ironikus, hogy pár hétre rá egy csapat cigány kapott el, mert ők meg azt hitték, gárdista vagyok, mert gárdista címernek nézték ugyan ezt a svájci címert (amit a ,hazafiak" zsidó címernek néztek:D):D:D
Viszont ők nem követelték, hogy kérjek bocsánatot, és mást se követeltek tőlem. Nagy nehezen elmagyaráztam nekik, hogy mi is van a kabátomon, többé-kevésbé meg is értették, csak nem tudták, hol van Svájc...viszont a két csoport közül még mindig a cigány csapat volt az, akik legalább azt hagyták, hogy elmagyarázzam nekik, mi és miért is van a kabátomon...

Tehát kijelenthetem: ha a nyomorék magyar szélsőjobb nem mélyítené szándékosan a társadalmi ellentéteket, feszültségeket, nem lennének se idióta szélsőjobbosok, akik lehajigáljanak a vonatról, mert önkényesen hazaárulónak minősítenek, mert annyira hülyék, hogy nem ismernek fel egy svájci címert, továbbá se téged, se engem nem baszogatnának a már ,,minden bokorban gárdistákat látó", a szélsőjobbos agitátorok miatt az egész magyarságot gyűlölő cigányok...ha nem ,,nemzetiskedne" ennyire a magyar, mindkét oldalt jóval kevesebb sérelem érné, és talán hozzá lehetne látni ennek a társadalmi szakadéknak a betemetéséhez.

Csak tudod, az a helyzet, hogy a ,,hős ellenállóknak", a ,,magyarok hős védelmezőinek", a ,,nemzet patriótáinak", de főleg a vezetőiknek ez a legkevésbé se áll érdekükben.

Ugyan is ők egy ,,nyomorpárt". Az emberek nyomora, félelme, elkeseredettsége, büszkeség utáni tehetetlen vágya, önteltsége, ostobasága tartja őket bent a Parlamentben, a köztudatban és egyáltalán életben. Ezeken élősködnek, a saját testvéreik szenvedésén.

Szavatolom neked, hogy a magyar szélsőjobb soha nem fogja tudni megoldani ezt a magyar-cigány ellentétet, mert EGYÁLTALÁN NEM ÉRDEKE. Ő ebből kovácsol politikai tőkét. Hogy téged bánt a cigány, akkor hujujuj, gyorsan, szavazzunk a jobbikra, mert ő majd jól megleckéztet mindenkit, aki ferde szemmel néz rám...lóf@szt...

Neki az az érdeke, hogy téged is, meg másokat is újra-és-újra bántson a cigány, és akkor te majd hozzájuk fussál segítségért. Közben folytatják a masírozgatást, aminek konkrétan semmi érdemi haszna nincs, csak bohóckodás, mert 3 napra rá ugyan úgy, sőt, a masírozgatás miatt sokkal hevesebben lángolnak fel a cigányok és magyarok közötti konfliktusok, mint előtte.

Nézz rájuk, hogy egyáltalán hogyan jutottak be a Parlamentbe. Nem józan ésszel, nem kompetenciával, nem konstruktív, értékelhető programmal, hanem csupán csak alpári cigányozással-zsidózással, hangulatkeltéssel, agitációval, demagógiával, érzelmi politizálással.

Azóta sem tudtak felmutatni semmit, de semmit az ég világon.

EZ AZ, amitől meg nekem van okádhatnékom, és ami engem kihoz a sodromból.

Mondhatod, hogy általánosítok, meg egy kalap alá veszek mindenkit, aki a jobbikkal szimpatizál, de én erre csak annyit mondok neked: jóval az előtt, hogy a jobbik elindult volna az EP-választásokon, rokonszenveztem az ügyükkel, fontolgattam, hogy belépek.
De mikor láttam, hogy miféle alávaló, tudatlan, csak a saját gyűlöletét, frusztráltságát másokon kiélni akaró csőcselékeket is befogad és kihasznál ez a párt, csak azért, hogy minél több bársonyszékhez jusson, na akkor csalódtam bennük, és ki is ábrándultam belőlük.

Tudod, hiába van köztük sok jóravaló, és valóban a haza jobbá tételéért tevékenykedő ember, mindaddig, amíg válogatás nélkül befogadják a soraik közzé a gyűlölködő, rasszista, bűnbakgyártó csőcseléket, amíg ilyen bukott ,,emberi jogi szakértők" a reklámarcai a pártnak, mint pl az a hülye picsa Morvai, addig igen is röhögve fogom lehugyozni az egész pártot. Akinek nem tetszik, álljon odébb.

Tudod, az embert nem csak az minősíti, hogy ő maga hogyan és mit tesz, hanem az is, kikkel hajlandó egy zászló alá állni, érdekközösséget, szövetséget felvállalni.

Éppen ezért bírálom a jobbik soraiban található, általad felemlegetett okos és tanult embereket is, mert ostoba módon elfecsérelik, elpocsékolják magukat egy ilyen mindenféle jött-ment masírozós-gárdista, vadmagyar, hungarista és félfasiszta csőcselékeket érdekből befogadó, érdemi politikai munkát végezni képtelen pártban, politikai oldalban.

A hajamat tépem, mikor ezt a pocséklást kell látnom.
00:12
191
Mar
23
szeles válasza írására:
Újfennt köszönöm a hosszú olvasni valót,de ezt már olvastan néhány napja,és azt hiszem valamilyen szinten az egyetértés is fenn állt.
Ugyanis egyetértek ezzel,a fennen leírtakkal.
Lehet,hogy baromi rosszul gogalmazok,hogy nem érted mit írok??
Lesz@rom a politikát,az egészet lehúznám a budin,a süllyesztőbe kívánom az egész bandát,az egyik szélétől a másikig.

Nem akartam cigányozni,mert az rosszul esik neked,úgy látom.
Kettő éves sem volt a gyermek amikor egy parkolóban éppen a vásárlás után,nekem rontott a vaddisznó,mit képzelek én mit veszek fel,és az öszes rosszindulatú káromkodást idézd most magad elé.Mert mind az arcomba köpte.
És ha nem jön oda néhány,ismeretlen férfiember,engem meglincselnek a karonülő gyerekkel együtt.
egy kalotaszegi hímzés miatt vagyok én rasszista,cigánygyűlölő,náci ribanc.

A hülye pedig te vagy!!
Ha nem vetted volna észre,büszke vagyok az olyan emberekre mint amilyen te is vagy,mert őrzöd a hagyományát az ősi magyarnak,és életben tartod.
Miért mondanán neked,hogy magyargyűlölő??

Megmondatam már ne ferdísd el a szavaimat,mert szó nem volt olyanról ,ami miatt te magadat vetted elő.


"De unintelligens módon cigányozni, zsidózni, hazaárulózni, bűnbakokat gyártani, fekete polgárőri egyenruhában ostorral hadonászva menetelni érdekes módon mégis oly sokuknak van ideje. Csak éppen PONT gondolkodni nem jut idejük. Miért nem lepődöm meg én ezen?

No persze értem én, tényleg elég sok olyan ember van, akiknek nincs idejük ilyesmire a 3 műszakjuk után.
De én nem is róluk beszélek, ez csak a te kis demagóg húzásod, hogy a ,,szegény szerencsétlen hazafiak nemeziseként" akarsz beállítani..."

Hahóóó tahóóó!!!NEM róluk beszélek!!!!
A tahót ne vedd sértésnek.
Na most már mennem kell.

A levelet egyébként nem kaptam meg.
De ha ennek ez az oka,megértem.09:02
192
Mar
23
milady válasza írására:
http://www.nana.hu/szolgaltatasokslidegaleria/?gid=11186
10:16
193
Mar
23
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Lehet,hogy baromi rosszul gogalmazok,hogy nem érted mit írok??"

Hát, mondjuk úgy.

,,Lesz@rom a politikát,az egészet lehúznám a budin,a süllyesztőbe kívánom az egész bandát,az egyik szélétől a másikig."

Nagyon helyes. Csak tudod, ,,az egész bandába", akiket a süllyesztőbe kívánsz, beletartoznak azok az ,,okos és tanult emberek" is, akiket te védeni próbálsz, mert azok az ,,okos és tanult emberek" önként és dalolva álltak be e közé a csőcselék közé.

,,Nem akartam cigányozni,mert az rosszul esik neked,úgy látom."

Félreértés ne essék (megint), engem nem a cigányozás maga zavar, mert tény, hogy sok cigány úgy viselkedik, hogy azzal kiérdemelje nemcsak a magyar, de még a többi cigány jogos ellenszenvét is...

Engem az zavar, ha népem egy csoportja odáig süllyed, hogy politikai érdekből a magyar állampolgárok -azok nemzetiségi hovatartozásától függetlenül- legkiszolgáltatottabb, legcsóróbb, legszegényebb, legtanulatlanabb, önmagát jogilag megvédeni képtelen része ellen folytat demagóg gyűlöletpolitikát, hangulatkeltést, stb...

,,egy kalotaszegi hímzés miatt vagyok én rasszista,cigánygyűlölő,náci ribanc."

Mint már ahogyan meséltem neked, én meg egy közönséges, tenyérnyi svájci címer miatt vagyok utolsó rohadék hazaáruló ÉS ,,rasszista,cigánygyűlölő,náci" IS! :D:D Ugye milyen sokoldalú vagyok mások szerint?:) Még jó, hogy nincs igazuk.

Tökéletesen átérzem a helyzetedet, mert engem mindkét oldal egyformán baszogat, ha alakalma van rá. Ráadásul ellenben a te hímzéseddel, nekem az a svájci címer a kabátomon nem jelent semmit, csak úgy ott van...Na erre varrjál gombot...

És mint már mondtam: azt, hogy téged ott és akkor baszogatni kezdett a bunkó cigány, a mostanában divatos nagy ,,nemzetiskedésnek" köszönheted. Az az ember nem tett mást, minthogy bunkó és elítélendő módon rajtad vezette le a félelmét, frusztráltságát, gyűlöletét, amit a szélsőjobb közéleti megnyilvánulásai ébresztettek fel benne...ez egy ilyen öngerjesztő folyamat.

,,A hülye pedig te vagy!!"

Újfent visszautasítom.

,,Miért mondanán neked,hogy magyargyűlölő??"

Jajj..ne játszd már a hülyét, és pláne ne hazudj! Itt van tessék:

,,Nálad alapvető emberi érték a magyargyűlölet,mert ne mond hogy nincs!!!"

Itt írod, hogy nálam alapvető emberi érték a magyargyűlölet, és ne mondjam, hogy nincs. Ez a mondat még ha erős jóindulattal is közelítek felé, akkor is benne van a feltételezés, a gyanúsítgatás, hogy én magyargyűlölő vagyok, de legalábbis ,,alapvető értéknek" tartom a magyargyűlöletet, ami természetesen egyáltalán nem igaz. Ragozzam még, vagy eleget mosakodtál?

,,Hahóóó tahóóó!!!NEM róluk beszélek!!!!"

Te is ugyan-úgy egy kalap alá veszed őket, róluk is beszélsz, azokat is véded, akik méltatlanok rá, csak te velem ellentétben észre sem veszed ezt...

,,A levelet egyébként nem kaptam meg.
De ha ennek ez az oka,megértem."

Egyáltalán nem vagyok ilyen kicsinyes:) Továbbra is szeretettel várlak a rendezvényünkre. Annak hogy nem kaptál levelet, egyetlen oka van: még nincs miről levelet küldeni, ugyan is a tiszaújvárosi irodánkból még nem küldtek meg semmilyen, a rendezvénnyel kapcsolatos programtervet, dokumentumot....de akkor mindenesetre küldök egy kis ,,előételt".
10:31
194
Mar
23
szeles válasza írására:
"Nagyon helyes. Csak tudod, ,,az egész bandába", akiket a süllyesztőbe kívánsz, beletartoznak azok az ,,okos és tanult emberek" is, akiket te védeni próbálsz, mert azok az ,,okos és tanult emberek" önként és dalolva álltak be e közé a csőcselék közé."

Azok az emberek már nagyon régen fenn ülnek Arany Apácska mellett.

"És mint már mondtam: azt, hogy téged ott és akkor baszogatni kezdett a
bunkó cigány, a mostanában divatos nagy ,,nemzetiskedésnek" köszönheted."


Tévedés.Az elmúl 50 év alatt erre lett "kiokosítva"
a cigányok ezen generációja.

Nekik semmi sem szent.Nem magyar cigány már egyik sem.Mert akik még olyanok,azok is szembe köpnék ezeket a degenerált senkiházikat.
Ezt maga az öreg ,vén cigányember mondja.

S nemzetiskedés lenne?
Te is csak "nemzetiskedsz" a cselekedeteiddel,amikor íjat veszel a kezedbe,vagy amikor a Csabai kolbász elkészítésének, receptjének elsajátításával foglaltoskodsz?
Nem hiszem.Mert szívből teszed.
Én is tiszta szívemből varrok magamra kabátot,s hímzek rá napmotívumot hagyományainkhoz híven.
Én ehhez értek,s hordozom azt magamon.Ez nemzetieskedés?


"Jajj..ne játszd már a hülyét, és pláne ne hazudj! Itt van tessék:

,,Nálad alapvető emberi érték a magyargyűlölet,mert ne mond hogy nincs!!!""

Elnézést.Kimaradt néhány kérdőjel,és sajnos felindultságból tett kérdés volt.
Nem tartalak magyargyűlölőnek.

DE Van magyargyűlölet,és /amiben igazad van/
a szerencsétlen ,védtelen emberek isszák a levét,nem azok akik bemutatják masírozva a magyarság "erejét".
Mert a falusi öregbácsi,nem megy tüntetni,nem cigányozik,csak éli még a neki szánt néhány évet,de hozzá törnek majd be a cigánygyerekek,s ha kell agyonütik.Sajnos megtörtént tavaly.

Baszus,van az a magyar aki ez ellen teste erejével lép fel,de akkor sem tudom bántani emiatt.


És amikor csak tudom,akinek lehet,a erődemonstráció híveivel próbálom megértetni,hogy nem ez a megfelelő út.

S ha ILY módon méltatlan is lenne rá,bizony tőlem akkor is megkapná ugyanazt a lehetőséget,mint a többi.
Mert nem ezek azok az okok ami miatt gyűlölnöm kellene egy magyart.
/Elismerem én,van magyar is aki akasztanivaló.Sőt./
Én nem tudom annak látni őket,mint te.


11:46
195
Mar
23
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Azok az emberek már nagyon régen fenn ülnek Arany Apácska mellett."

Hát ha tényleg mind fenn ül, akkor kezdhetünk ásni.

,,Tévedés.Az elmúl 50 év alatt erre lett "kiokosítva"
a cigányok ezen generációja."

Kecsketúrót...50-évvel ezelőtt aki nem ment dolgozni, nem játszotta a minta vagy legalább is az elfogadható állampolgár szerepét, annak 3x a seggére vertek a kádárkolbásszal, kapott egy KMK-s bélyegzőt az aktájába és a föld alól is kerítettek neki valami munkafélét...az elmúlt ötven év alatt még a magyar se lett kiokosítva, csak hülyítve, nem hogy a cigány...

50 évvel ezelőtt a cigányok mai szarkavaró generációja még csak nem is élt. Azok a 70-es, 80-as évek után látták meg a napvilágot. Ha megnézel egy bűnügyi statisztikát, a börtönben lévő cigányok életkor szerinti eloszlásáról, látni fogod, hogy főként 20 és 35 év közöttiek vannak sitten közülük. Azok 50 éve még ,,tervben" sem voltak.

Az elmúlt 20 évben, a rendszerváltás óta kezdődött meg ez, amiről te azt hiszed, hogy 50 éve... Nálunk kb a 90-es évek közepéig halál nyugi volt, rendben volt minden. Volt varroda, volt ládagyár, raklapgyár, egy tűrhető mezőgazdasági közösség, volt hol dolgoznia a cigánynak is.
Az ezredforduló volt az az időszak, amikor látványosan kezdett ez megmutatkozni. Akkor kezdtek el elszaladni a ,,családtámogatási rendszer lovai", akkor ment tönkre egy rakás vállalkozás, üzem, stb.

Nem tudom, mennyit tudsz a rendszerváltás szociológiai következményeiről (az eddigi állításaid erősen azt sugallják, hogy túrót se), de azt elmondanám, hogy a rendszerváltás legnagyobb vesztesei a képzetlen, kevésbé iskolázott, már a rendszerváltás előtt is kevésbé jól élő emberek voltak.

Ebből kifolyólag a magyar társadalmat alkotó rétegek közül a rendszerváltás legnagyobb vesztesei a cigányok voltak, mivel ők voltak a legképzetlenebbek, a szocializmusban is már csak ,,megtűrt" népréteg.

,,Nekik semmi sem szent.Nem magyar cigány már egyik sem."

Na, ez már valóban pont AZ a bunkó általánosítás, amivel te vádoltál engem...

,,Mert akik még olyanok,azok is szembe köpnék ezeket a degenerált senkiházikat.
Ezt maga az öreg ,vén cigányember mondja."

Vagy másfél tucat ilyen mentalitású cigány családdal találkoztam a nyíregyházi Guszev telepen, közülük nem egyel interjút is csináltam egy kutatáshoz.

A cigányságnak kb 35%-a az, ami már végképp menthetetlen. A maradék 60-65% egyik fele kemény munkával menthető lenne, a másik felének meg csak valódi lehetőséget kéne adni, és talpra állna magától...hőböröghetsz, meg lökheted a ,,de a csúnya cigány ígymegúgy" dumát, de a főiskolai kutatások, feladatok és más személyes tapasztalatok révén bőven eleget tudok arról, mi is folyik itthon ,,cigányügyben".
17:43
196
Mar
23
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,S nemzetiskedés lenne?
Te is csak "nemzetiskedsz" a cselekedeteiddel,amikor íjat veszel a kezedbe,vagy amikor a Csabai kolbász elkészítésének, receptjének elsajátításával foglaltoskodsz?
Nem hiszem.Mert szívből teszed.
Én is tiszta szívemből varrok magamra kabátot,s hímzek rá napmotívumot hagyományainkhoz híven.
Én ehhez értek,s hordozom azt magamon.Ez nemzetieskedés?"

Ez nem az, mert mi nem azért tesszük ezeket, hogy másokat megfélemlítsünk, bántsunk a magyarságunkkal, vagy hogy a ,,gárdistapajtásoknak tetszelegjünk", meg az éppen aktuális ,,nemzetiskedési" divatnak hódoljunk. Mert sajnos ma már divatot csináltak ebből is. Még a Horty-korszakban sem volt ennyire ,,menő" magyarnak lenni, mint manapság.

Csak tudod, itt jön be az, amit én már egy ideje próbálok neked elmagyarázni: hogy a buta szélsőjobbosok ,,nemzetisekedésének", gárdázgatásának is mi, azok az emberek isszuk meg a levét, akik kizárólag a saját boldogságukra akarnak VALÓDI hagyományőrző tevékenységet folytatni. Mi is le vagyunk nézve az ő kis alpári szélsőjobbos faszrázásuk miatt.

Egy íjászversenyre nem tudtam elmenni az elmúlt 5 éve alatt, mert ott is ez a hányingerkeltő alpári magyarkodás, cigányozás, zsidózás, szélsőjobbos kampányolás megy. A saját kertembe ,,elbújva" hódolhatok már csak ennek a tevékenységnek, hála ezeknek az idiótáknak.

,,Elnézést.Kimaradt néhány kérdőjel,és sajnos felindultságból tett kérdés volt.
Nem tartalak magyargyűlölőnek."

Ezt jó tudni. Akkor elnézést kívánok.

,,DE Van magyargyűlölet,"

Sajnos van. De ami igazán nagy borzalom a számomra, az az, hogy tudom, alapja is van...történelmünk során sok nagy hibát elkövettünk, sok embernek ártottunk, köztük magunknak is, és ezek között voltak ártatlanok is szép számmal. Nekünk, magyaroknak is megvan a magunk bűnlajstroma, ami miatt gyűlölnek minket, és ami még évszázadokig újra-és-újra vissza fog ránk ütni.

,,de hozzá törnek majd be a cigánygyerekek,s ha kell agyonütik.Sajnos megtörtént tavaly."

Hát igen. Ez ismerős. Én is őrködtem már légpuskával a kertünkre néző ablakban.
Viszont csak az egyensúly kedvéért dobok egy esetet én is: nem is olyan régen, szélsőjobbos szervezetekhez köthető halálosztagosok lelőtték itt, nálunk, Tiszalökön, a saját háza előtt az egyik olyan löki cigányt abból a néhányból, aki tisztességesen, nap mint nap dolgozott...

Mindkét oldalt egyformán érik sérelmek, még ha mi nem is látjuk egyformán mindkét oldal sérelmeit.

,,Baszus,van az a magyar aki ez ellen teste erejével lép fel,de akkor sem tudom bántani emiatt."

Ehhez mindössze annyit tennék hozzá, hogy az a magyar, akinek JOGA IS VAN ez ellen a teste erejével fellépni, azt úgy hívják, hogy RENDŐR, illetve a RENDŐRSÉG ÁLTAL HIVATALOSAN FELHATALMAZOTT POLGÁRŐRSÉG, valamint a jogos önvédelmet gyakoroló magyar állampolgár!

NEM pedig mindenféle katonásdit játszó, önbíráskodó, inkompetens gárdistázó csőcselékek, NEM a jobbik pártkatonái és pribékserege. Azok takarodjanak a picsába, mert több kárt csinálnak, mint hasznot, már csak azért is, mert a kis felvonulásaikkal feleslegesen lekötik a rendőrség amúgy is szűkös állományát, feleslegesen rabolják a rendőrség idejét.

,,És amikor csak tudom,akinek lehet,a erődemonstráció híveivel próbálom megértetni,hogy nem ez a megfelelő út."

Ezzel én is így vagyok. Akkor szoktak lehazaárulózni, lezsidózni, vagy megkergetni. Ebből is látszik, hogy többségük milyen kis értetlenke...

,,S ha ILY módon méltatlan is lenne rá,bizony tőlem akkor is megkapná ugyanazt a lehetőséget,mint a többi."

A lehetőséget tőlem is megkapja, ugyan-úgy, mint bárki más. Az már más kérdés, hogy képtelen élni vele, mert inkább a szélsőjobbos ökörködést választja... De kap még tőlem lenézést, szánalmat, sajnálatot, dühöt. A rokonszenvemet, a tiszteletemet, a megbecsülésemet viszont jobb embereknek tartogatom.

,,Mert nem ezek azok az okok ami miatt gyűlölnöm kellene egy magyart."

Én sem ezek miatt gyűlölöm, hanem mert eladja a lelkét egy nyomorék ideológiának, egy alávaló pártnak, agyatlan pártrabszolgává alacsonyítja magát.

,,Én nem tudom annak látni őket,mint te."

Akkor kérlek, ezentúl többé nem merd azt mondani nekem, hogy ,,nem látom az igazságot", mert piszkosul kiröhöglek:)

Egyébként megértelek. Én sem szeretem őket annak látni, amik, de attól még, hogy másnak, nekem jobban tetszőnek látom őket, nem fognak azzá is válni.
18:18
197
Mar
24
szeles válasza írására:
"Kecsketúrót...50-évvel ezelőtt aki nem ment dolgozni, nem játszotta a minta vagy legalább is az elfogadható állampolgár szerepét, annak 3x a seggére vertek a kádárkolbásszal, kapott egy KMK-s bélyegzőt az aktájába és a föld alól is kerítettek neki valami munkafélét...az elmúlt ötven év alatt még a magyar se lett kiokosítva, csak hülyítve, nem hogy a cigány...

50 évvel ezelőtt a cigányok mai szarkavaró generációja még csak nem is élt. Azok a 70-es, 80-as évek után látták meg a napvilágot. Ha megnézel egy bűnügyi statisztikát, a börtönben lévő cigányok életkor szerinti eloszlásáról, látni fogod, hogy főként 20 és 35 év közöttiek vannak sitten közülük. Azok 50 éve még ,,tervben" sem voltak."

Ugyanezt mondtam,csak egy sorban.

Szerintem nem tévedek ,ha 50 évet mondok,20 helyett.Mert amelyik most 30éves rács mögött ül,az lehet hogy mát 10 évesen is a "szakmában"
volt.Ezért tenném előbbre az elkorcsosulásuk kezdetét.
Hallgattam már én is mesét a vén cigánytól,és nem éreztem azt amit egy fiatal cigány mellett érzek,mert az bizony akár jómódú,akár büdös,engem feszélyez,és félek is tőle,meg a hátamögött lévő bandától.

Miért bunkó általánosítás ez?
maga a cigány rajkó sem tudja már milyen cselekedetére lehetne büszke,ha a nagyapja a régmúltról mesélne.
Wass Albert Piluc cigánylegénye lehetne példaképük,s nem a rablógyilkos nagybácsi.

Nem fogok hőbörögni,tudom milyen egy cigánylány ha kiszabadítják a családi környezetből,ahol csak a romlást tanulná.Láttam én is hogyan fejlődik 7 év alatt értelmes intelligens nővé.
Csak akkor szakadt meg a szívem,amikor néhány év múlva megtudtam,a nevelőszülők meghaltak,visszavitték az eredete környezetébe,és amit 7 év alatt tanult azt a szemétbe dobta,és szutykosan éli most is szerencsétlen életét.
Ennyi.


"Egyébként megértelek. Én sem szeretem őket annak látni, amik, de attól még, hogy másnak, nekem jobban tetszőnek látom őket, nem fognak azzá is válni."
De fognak,egy bizonyos felismerés után.ezért nem is szabad hagyni,hogy széthúzzon bennünket.
09:03
198
Mar
24
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Ugyanezt mondtam,csak egy sorban.

Szerintem nem tévedek ,ha 50 évet mondok,20 helyett."

Itt elég jó kis ellentmondás van. Döntsd el, mit akarsz mondani.

Egyébként pedig továbbra is tévedsz. Amelyik most 30 éves, és rács mögött ül, az is 1981-ben született, ha 10 évesen állt be bűnözőnek, akkor az azt jelenti, hogy 1990-tájékán kezdte el a bűnöző életmódot, és az sem 50 éve volt, tekintetbe véve, hogy még csak 2011 van, nem pedig 2040...

Egyébként pedig azokat a 30-40 év közötti romákat nem a felmenőik rontották el, hanem a rendszerváltás és az utána következő 12 év elbaszott kisebbségi politikája.

Ebből következik, hogy nem a cigányok vannak születésüktől kezdve elkorcsosulva (ez megint csak egy okádék szélsőjobbos általánosítás), hanem a magyar társadalom van totálisan elkorcsosulva, így hát nem is csoda, hogy korcs politikusokat és korcs ideológiáikat, korcs középosztályt és korcs szegény-rétegeket (köztük korcs cigányokat) termel ki magából a korcs rendszer, ami hatásának egyre kevesebben képesek ellenállni.

,,és nem éreztem azt amit egy fiatal cigány mellett érzek,mert az bizony akár jómódú,akár büdös,engem feszélyez,és félek is tőle,meg a hátamögött lévő bandától.

Miért bunkó általánosítás ez?"

Azért, mert ugyan azt csinálod, mint az a bunkó állat, aki rád meg a lányodra támadott a Tesco-parkolóban.
Ahogyan a cigánynak minden magyar fasiszta-náci-rasszista, csak mert van a kabátján egy ,,matyóhímzés", ugyan-úgy neked is minden cigány gyilkos-bűnöző-tolvaj, csak azért, mert cigány.

Kettőtök között mindössze az a különbség, hogy te adott esetben le tudod venni a hímzett kabátodat, ő viszont nem tudja letépni a bőrét, cigány marad, ha akarja, ha nem...

,,Wass Albert Piluc cigánylegénye lehetne példaképük,s nem a rablógyilkos nagybácsi."

Sajnos az a fiatal cigány, akit a szegregált iskola rendszerben sorozatos kudarcok, megkülönböztetés, kirekesztés ért, és még az előtt iskolaelhagyóvá vált, hogy rendesen megtanult volna írni-olvasni, sajnos nem sűrűn fog Wass Albertet olvasni...

,,Csak akkor szakadt meg a szívem,amikor néhány év múlva megtudtam,a nevelőszülők meghaltak,visszavitték az eredete környezetébe,és amit 7 év alatt tanult azt a szemétbe dobta,és szutykosan éli most is szerencsétlen életét.
Ennyi."

Mond neked az valamit, hogy ,,tabula rasa"?

,,De fognak,egy bizonyos felismerés után."

Akkora, mire nekik eljön ez a felismerés, már késő lesz az országnak.

,,ezért nem is szabad hagyni,hogy széthúzzon bennünket."

Tudod az a baj, hogy amíg ők ,,hazafiasdit" játszanak, addig a tevékenységük minden egyes eltelt nappal tovább bomlasztja a magyar társadalmat, tovább mélyíti az ellentéteket, szakadékokat...
10:49
199
Mar
24
szeles válasza írására:
Nincs időm most újraírni amit akartam,a gép meghal,az írás elszállt.


No de annyit,hogy én mindig bízva bízom,a mi országunknak pedig nincs olyan,hogy késő.

A kisfilm pedig nagyon szép.Köszönöm hogy megosztottad velem.
12:02
200
Mar
24
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Nincs időm most újraírni amit akartam,a gép meghal,az írás elszállt."

Pech.

,,No de annyit,hogy én mindig bízva bízom,a mi országunknak pedig nincs olyan,hogy késő."

Én meg majd legfeljebb kellemesen csalódom...

,,A kisfilm pedig nagyon szép.Köszönöm hogy megosztottad velem."

Szívesen.
19:22
201
Mar
24
szeles írta:
"Én meg majd legfeljebb kellemesen csalódom..."

Úgy legyen.

22:35
202
Mar
25
ismeretlen válaszaszeles írására:
:)
19:38
203
Mar
25
szeles válasza írására:
Azt még elmesélhetnéd ,mitől szaros neked a turul.
21:24
204
Mar
26
ismeretlen válaszaszeles írására:
Melyik?
01:52
205
Mar
26
szeles válasza írására:
Még ilyen kérdést:)
Miért,miféle lehetne még,azon az egy bizonyoson kívűl?
Ámm,tudom már,te arra gondolsz,hogy afféle hányadék emberek mivé tették,régmúltunk egy nagyrabecsült jelképét.
Tévedek talán?

08:54
206
Mar
26
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Ámm,tudom már,te arra gondolsz,hogy afféle hányadék emberek mivé tették,régmúltunk egy nagyrabecsült jelképét."

Na, kezdesz megvilágosodni...xD
11:57
207
Mar
26
szeles válasza írására:
Ugyan már!:D
De bizonyosan világossá válik előttem a benned zajló gondolatmenet.
Az én megvilágosodásom,nem olyan mint a tiéd.
21:24
208
Mar
26
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,De bizonyosan világossá válik előttem a benned zajló gondolatmenet."

Akkor még is csak kezdesz megvilágosodni:)

,,Az én megvilágosodásom,nem olyan mint a tiéd."

Be is baszna, ha csak egy féle lenne...
22:49
209
Mar
27
szeles válasza írására:
Háhá,de vicces vagy!!
Ez ügyben,amit napokig csépeltünk.
És nem bszna az akkorát.
22:42
210
Mar
28
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Háhá,de vicces vagy!!"

Tényleg?

,,Ez ügyben,amit napokig csépeltünk."

Mikre nem képes egy unatkozó munkanélküli, mi?

,,És nem bszna az akkorát."

Úgy értettem, hogy meglehetősen nagy baj lenne, hogyha csak egy fajta út vezethetne el a megvilágosodáshoz.
12:17
211
Mar
28
szeles válasza írására:
Nem,nemtudom mennyire vagy humorodnál,ez nem nagyon jön át a betűkön.

Te tanuló vagy,nem?
Az meg nem munkanélküli.

Tudom ,hogy hogy értetted.
Viszont hatalmas lépés lenne előre,ha az a bizonyos megvilágosodás,ha jönne az összébbkovácsolná az embereket.
14:16
212
Mar
28
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Nem,nemtudom mennyire vagy humorodnál,ez nem nagyon jön át a betűkön."

És ez hogy jön ide? Az érdekelt, hogy SZÁMODRA vicces?

,,Te tanuló vagy,nem?
Az meg nem munkanélküli."

Felnőttképzésben veszek részt, tehát jogilag munkanélkülinek számítok, mert senki sem biztosít, stb..

,,Viszont hatalmas lépés lenne előre,ha az a bizonyos megvilágosodás,ha jönne az összébbkovácsolná az embereket."

E helyet meg csak hátrafelé ,,masírozgatunk":)

,,ha jönne az összébbkovácsolná az embereket."

Ez pedig mi?
17:02
213
Mar
29
szeles válasza írására:
Hjaj!!szimplán irónia.
Ezért nem szeretek ily módon beszélni az emberekkel.

S ha nem vagyok tapintatlan,miféle felnőttképzés??

"E helyet meg csak hátrafelé ,,masírozgatunk":)"
Nem ,nem mi masírozgatunk hátrafelé,hanem mások.
Te meg ha még képezed is magad,akkor bizonyosan előre haladsz s nem hátra.
Ezzel pedig nem vagy egyedül.

"Ez pedig mi?"
-???
Erre meg nem válaszolok.09:22
214
Mar
29
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Hjaj!!szimplán irónia."

Ó! Én meg naivan azt hittem, humoros voltam...xD

,,Ezért nem szeretek ily módon beszélni az emberekkel."

Használj smileikat:D

,,Nem ,nem mi masírozgatunk hátrafelé,hanem mások."

Amíg mi egyet előre, addig ők kettőt hátra. Nem csoda, hogy nem halad az ország.

,,Te meg ha még képezed is magad,akkor bizonyosan előre haladsz s nem hátra."

De én csak egy ember vagyok. Amit teszek, inkább a saját túlélésem érdekében teszem.

,,Ezzel pedig nem vagy egyedül."

Hogy is volt az a dakota közmondás?:) ,,Sokan vagyunk, de nem vagyunk elegen?":D:D

,,Erre meg nem válaszolok."

8
11:10
215
Mar
29
szeles válasza írására:
Jól van hát,mosoly ül az arcomon.
Általános jókedv,ami uralkodni képes rajtam.

Biztos van humorod,de ez a mosolygó arcocskákkal sem tud megnyilvánulni egészen.
- :D - no meg olyan gagyi...

"De én csak egy ember vagyok. Amit teszek, inkább a saját túlélésem érdekében teszem."

Ez viszont valóban hátrafelémenet.
Mindenki a sajátját nézi,még te is.
Persze alapszintem így egészséges,de nincs esély a köz hasznára lenni,a tudásod tovább adásával,teszem azt?
Annak a közösségnek a hasznára akinek szüksége lenne egy lökésre,hogy előrébb tudjon az is mozdulni?
Érted-e?
Mióta a gyermek ovodás lett,azon agyalok,hova tovább/,ugyanis egyik szakmám sem kell senkinek/,és a fennt említett közhasznú dolog bejönne,valamilyen szinten szakmába is vágna,de nem tudok ilyet tanulni.Mégis kell a szakirányú végzettség.
No mindegy,vagyis nem az,de mégis.

Nem vagyunk elegen?minőségileg jah!!

Ez meg már más tészta,
de úgy mondanám túl sokan vagyunk,és hagyni kellene a természetet is,hagy szelektáljon.


12:01
216
Mar
30
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Ez viszont valóban hátrafelémenet.
Mindenki a sajátját nézi,még te is."

Nem hiszem.

A valódi hátramenet messze nem az, amit én csinálok, ugyan is én bizonyos csoportokkal ellentétben nem mások kárára ,,nézem a sajátomat"...

Én csupán túlélek, hogy később is itt lehessek, meg az után is. Dolgozgatok majd, fizetem az adót, növelem a GDP-t, de egy egész országot nem tudok egyedül megváltani. Ahhoz mind a 10 millióan kellenénk...nem csak ,,kétharmadnyian".

,,Persze alapszintem így egészséges,de nincs esély a köz hasznára lenni,a tudásod tovább adásával,teszem azt?"

A ,,köz" az utóbbi időben nem szeret olyasmit tanulni, ami nem az ő illúzióit erősíti. Egyébként pedig: egy KÖZhasznú alapítványnál végzek önkéntes munkát, még 1 hét és átvesznek irodavezetőnek.

,,Annak a közösségnek a hasznára akinek szüksége lenne egy lökésre,hogy előrébb tudjon az is mozdulni?"

Hiába lököm én jó irányba, látod, hogy a fél ország azon van, hogy egymást és saját magukat is lelökjék a Taigetoszról...

,,Érted-e?"

Ez nem kérdés. A kérdés az, Te érted-e?
01:48
217
Mar
30
ismeretlen válaszaszeles írására:
,,Mióta a gyermek ovodás lett,azon agyalok,hova tovább/,ugyanis egyik szakmám sem kell senkinek/,és a fennt említett közhasznú dolog bejönne,valamilyen szinten szakmába is vágna,de nem tudok ilyet tanulni."

Tanítsd meg ölni. Ha így folytatódik tovább a szegény ellenes politika eszetlen tombolása, a középosztály tahó önzésének populista kiszolgálása, a gyűlöletkultúra terjesztése, akkor az emberölés tudománya lesz az a végzettség, amire mindenkinek szüksége lesz.

,,No mindegy,vagyis nem az,de mégis."

Nekünk már mindegy. Vagyis nekünk nem mindegy, de mégis:)

,,de úgy mondanám túl sokan vagyunk,és hagyni kellene a természetet is,hagy szelektáljon."

De sok magyar csontváz lenne akkor az árokparton...
01:57
218
Mar
30
szeles válasza írására:
Te beteg vagy.
09:33
219
Mar
30
ismeretlen válaszaszeles írására:
Mindenki az.

Csak én vállalom is...
10:35
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés