Divat

Tavaszi topánkalauz

7518

Csak nem akar jönni a tavasz! Néha kapunk egy kis napsütést és elhisszük a hőmérőnek, hogy plusz hét fok van, holott a jeges széltől majd megfagyunk. Pedig mi mindent megteszünk, hogy közelebb hozzuk. Írtunk már a tavaszi sminktrendekről, kiveséztük, hogy milyen farmert kellene beszerezni, kihirdettük, hogy melyik lesz 2011 színe. Nem adjuk fel: a sort a cipőkkel folytatjuk. Mivel a szezonról előszezonra változó megannyi trendből nehéz összeállítani egy rövidebb trendlistát, ezért négy szubjektív kategóriát emeltünk ki.

Virágok a lábadon

Idén tavasszal virágok borítanak mindent, miért pont a cipők maradnának ki a sorból. A selyemszirmokkal, hatalmas virágokkal díszített szandálok, papucsok és saruk mellett a mi kedvenceink az anyagukban virágmintás darabok. A kis méretű, színes virágok a magas talpú szandálokon éppúgy megjelennek, mint a mindentjáró dorkókon vagy a bebújós balerinákon.

Virágos dorkó: Springfield. Balerinacipő: Tamaris. Virágos telitalpú: Vagabond. Platform szandál: H&M. Félcipő: Pleasemachine.

Indiánok

Nem kell az indiánnyárig várni, hogy puha mokaszinokat vagy rojtos csizmákat viseljünk. Szerencsére már tavasszal is magunkévá tehetünk egy-egy az indiánok lábbelije inspirálta darabot. Az alapmotívumok: a jól látható varrások, rojtok, lyuggatott felületek. Nagy-nagy kedvenc a kizárólag száraz és napfényes napokon bevethető, könnyű tavaszi csizma.

Félcsizma: Mango. Balettcipő: Springfield. Klumpa: H&M. Mokaszin: Deichmann. Saru: Pull & Bear.

 

Keverem-kavarom

Miért van az, hogy a balerinákat vagy sarukat még mindig nem untuk meg, pedig évek óta tart az őrület? Idén például azért nem, mert a szokásos bőr helyett más anyagokat használtak fel. Tetszetősek a szövött technikával készült topánok, izgalmasak a textilcsíkokból font pántok. Ugyanígy a csipkebetétek is szemet gyönyörködtetőek. Az anyagkeverés nem merül ki ennyiben: a bőrrel kombinált zsákvászonnak is nagy keletje van.

Magas sarkú félcipő: Pull & Bear. Masnis babacipő: Promod. Saru: Mango. Csipkebetétes platform: Next. Szövött balerina: Pull & Bear.

 

Szeretjük a fűzőt

Legyen szó telitalpú szandálról, „takarítónő fazonról”, tavaszi bakancsról, maszkulin formákat idéző félcipőről, vagy magas sarkú szandálról: a cipőfűzőnek mindegyiken helye van. Még akkor is, ha első hallásra botrányosnak tűnik az ötlet, szemügyre véve őket, közel sem olyan bizarr a dolog.

Szaténmasnis félcipő: Tamaris. Fűzős szandál: Promod. Félcipő: Deichmann. Bakancs: Deichmann. Magas sarkú, krémszínű félcipő: Vagabond. Barna fűzős platform: Springfield.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások