Mi ez?

Mi ez? Flexiszexualitás

7504

Alig néhány napja, hogy a ValóVilág villában Szandika és Anikó éjszakai huncutkodása nyilvánosságra került. Rögtön el is indult a találgatás: mi ez? Szandika ugyan sosem titkolta, hogy mindkét nemben megtalálja magának a szépséget, ám Anikóról úgy hírlik, a férfiakat szereti, amit hetenkénti szerelembe esésével újra és újra alá is támasztott. Épp ezért a legtöbben, köztük saját édesanyja is, értetlenül álltak a történtek előtt. A bezártság persze nagy úr, ezzel nem lehet vitatkozni, mint ahogy azzal sem, hogy a magány és szeretetéhség kínzó terhe alatt az ember gyakran megy bele olyan szituációkba, amire később talán nem szívesen emlékszik vissza. Más azonban, ha egy leszbikus kalandról van szó.

Egy csók elcsattan, betudjuk az alkoholnak vagy a kíváncsiságnak. Összebújva együtt aludni: fiatal korban alapjában véve még ez sem ad okot értetlenkedésre, ha közeli és mély barátságról beszélünk. Ám abban talán sokan egyetértünk, a paplan alatt elkalandozni, a másikhoz „úgy” hozzáérni, ez egészen más besorolás alá esik. Ebben az esetben már nehezen lehetne eltekinteni a dolog szexuális vonatkozásaitól. Márpedig magány ide, szeretetéhség oda, jó esetben csak úgy, ok nélkül nem fekszünk össze akárkivel, nemre való tekintet nélkül. A minimum, hogy vonzónak, kívánatosnak találjuk a másikat. De ha alapvetően heteroszexuálisnak valljuk magunkat, akkor hogy fordulhat elő, hogy egy azonos neműhöz kezdünk vonzódni? És ezzel a kérdéssel el is érkeztünk a lényeghez.

A dolgok manapság igen gyorsan történnek, csak kapkodjuk a fejünket a sok új fogalom hallatán. Még fel sem fogtuk pontosan, mi is az aszexuális, a pánszexuális és a többi furcsaság, erre itt egy újabb megfejthetetlen rejtély. Ugyanis aminek Szandika és Anikó révén szemtanúi lehettünk, annak már neve is van: úgy hívják, flexiszexualitás.

Mit takar ez pontosan?

Jó kérdés! Rossz nyelvek szerint a flexiszexuális az, aki unatkozik, nem tud magával mit kezdeni, ezért mindenfélét kipróbál. Aki nem ennyire szkeptikus, annak szolgálhatunk egy ennél szofisztikáltabb definícióval is: a flexiszexuális az, aki ugyan az ellenkező neműeket részesíti előnyben, de olykor, alkalomszerűen saját nemével is flörtbe bonyolódik, kikapcsolódás szintjén. Hogy pontosabb képet kapjunk a jelenségről, szakértőnket, Ritteródesz Erzsébet szexuálpszichológust kérdeztük.

És mit mond erre a szakértő? Olvasd tovább a cikket a Donna.hu-n!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások