Szépség

Szoros és szertelen kontyok

7503

A 2011-es tavasz-nyár egyik nagy divatja a balerinakonty lesz, ami – valljuk be – egyáltalán nem meglepő. A Fekete Hattyú óriási sikere nemcsak a divattervezőket ihlette meg, de a frizuratrendeket illetően is óriási felfordulást okozott. Miközben már egy jó ideje az 50-es és 60-as évek hatása köszön vissza ránk a kifutókról, ahol a legutóbbi divatbemutatókon különösen a hatalmasra tupírozott sérók taroltak, most egy egészen más, sokkal szofisztikáltabb stílus kezdett el hódítani Natalie Portman filmje nyomán.

 

Proenza Schouler, Nina Ricci, Gucci

Szorosan hátrafogott hajat viseltek a modellek a Gucci és Nina Ricci kifutóin is. A klasszikus balerinastílust azonban tágabb értelemben gondolták újra a divatshow-k mesterfodrászai. Idén tavasszal az sem baj, ha kicsit szétcsúszik a haj, egy-egy kósza tincs szabadon az arcba hull, esetleg nem középre van feszesen tűzve, hanem kissé oldalra lóg szertelenül. Ilyen, a Fekete Hattyú színésznőjének frizurájára kevésbé emlékeztető kontyokat láthattunk a Proenza Schouler-modelleken is. A Nina Ricci-bemutatón már inkább ragaszkodtak a hagyományosan, szorosan feltűzött frizurához, ahol még hálót is használtak a tökéletes végeredmény érdekében. A fodrászok a Gucci-modellek tarkójára tűzték az elegánsan fonott, kalácsszerűen megtekert lófarkakat.

A legnagyobb dizájnerek bemutatói bizonyítják, hogy a konty nem az unalmas és egyhangú hajviseletek közé tartozik. Nappalra választhatunk egy lazábban feltűzött, ferde frizurát akár, de egy esti partin is tökéletesen mutathatunk ezzel a hajviselettel. Elegánsabb megjelenést megkövetelő alkalmakra pedig a szoros, feszes, hagyományos konty ajánlott. A lehetőségek száma pedig végtelen, hogy hova és mivel tűzzük a tincseket, amit tovább cicomázhatunk virággal, csattal, hálóval, vagy ami csak az eszünkbe jut.

Még több variáció kontyra a galériában!

Forrás: Thefashionspot.com, képek: Becomegorgeous.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások