Közösség

Cotcot Restyling #2

7492

Gondolkoztunk, hogyan lehetne felvezetni a második fotózást anélkül, hogy ellőnénk a közhelyes formulákat. Egyrészt persze megígértük. Másrészt pedig szuper volt a csapat, a nyertes is teljesen levett bennünket a lábunkról, és gyönyörűek lettek a képek, úgyhogy magától adódik a folytatás.

Aki nem tudja, miről is szól a Cotcot Restyling, annak nagy vonalakban annyit, hogy egy szerencsés lájkolót, akit a Random.org szolgáltatásával sorsolunk ki, tetőtől talpig átalakít egy profi csapat, mi pedig mindezt dokumentáljuk. A cél, hogy megmutassuk, egy kis odafigyeléssel és szakértők segítségével bárkiből lehet fotómodell. A bújtatott cél, hogy a fotózás során ellesett technikákat, tippeket és tanácsokat alkalmazva a hétköznapokon is  elhidd magadról ugyanezt.

Továbbra is maximálisan figyelembe vesszük a nyertes igényeit, de a cikkben igyekszünk több praktikus stílustanácsot is adni. Az előző játék felhívását itt olvashatjátok, a szigorú játékszabályokat pedig itt!

Figyelem, több dolog is változott!

1. A Cotcot Restyling #2 sorsolása 2011. március 16-án, szerdán lesz. Egészen szerda délig lehet lájkolni a Facebook-üzenőfalunkon az erre vonatkozó bejegyzést, utána sorsolunk és még aznap délután nyertest hirdetünk.
2. A változatosság kedvéért most egy másik csapatot kértünk fel az átalakításra. Ismerkedjetek meg velük és az eddigi munkáikkal.

Bemutatkozik a Soulist Team

"Be the change you want to see in the world."  – Mahatma Gandhi

"Az öltözködés, a smink, a haj, mind a nonverbális kommunikáció része, amellyel sokszor többet mondunk el magunkról, mint azt hisszük. Az összhang vagy a diszharmónia azonnal látszik egy emberen. Ha azt szeretnénk, hogy a környezetünk a lehető legpozitívabban reagáljon ránk, meg kell találnunk a saját nyelvünket a külső megjelenésünk terén is. Erre utal a mottónk: "Légy a változás, amit a világban szeretnél látni."

 

Magosányi Krisztina, Székely Éva Andrea, D. Horváth Blanka, Klotz Melinda és Stefler Márton. Nézd meg a csapat eddigi munkáit a galériában!

A csapat megszületése, a restyling, illetve a restyling fotózás gondolata is a szakembereink életszemléletének köszönhető. A Soulist név az angol soul, style és stylist szavakból ered. Arra utal, hogy a lelket öltöztetjük fel, maximálisan figyelve arra, hogy minden ember külön egyéniség és  saját (élet)stílusa van. A csapat minden tagja sokat utazott és utazik a világban. Bécs, Berlin, Köln, Krakkó, Lisszabon, London, Zürich, vagy épp Dubai egy-egy olyan állomás volt az életünkben, ami az emberekhez és a divathoz fűződő kapcsolatunkat gyökeresen átformálta.

A restyling (átváltoztatás) mint szolgáltatás még mindig újdonságnak számít Magyarországon, holott más országokban bevett szokás a szakemberek megkeresése egy-egy fontos rendezvény (pl. esküvő, party, közszereplés) alkalmával, de akár a tavaszi-nyári, ill. az őszi-téli ruhatár összeállításakor is.

A restyling fotózás ötlete akkor született meg bennünk, amikor a munkánk során azt tapasztaltuk, hogy az emberek önbizalma, az életükben bekövetkezett különböző változások hatására (pl. gyermekvállalás, munkahelyváltás, párkapcsolati krízisek) sokszor teljesen elveszett. Amikor egy új frizurát, sminket, ruhát kaptak, és belenéztek a tükörbe, újra tudtak örülni maguknak. Az ember azonban máshogyan látja önmagát, mint a környezete. S igazán csak a fotókon tükröződik vissza az, hogy mi is rejlik bennük valójában.

A célunk tehát az, hogy a bőrtípus-, smink- haj- és stílustanácsadáson keresztül feltárjuk a bennetek rejlő lehetőségeket. A fotózás során készülő képek érdeme pedig az a felismerés, hogy az vagy, amivé formálod magad! Tehát légy Önmagad!"

SOULIST

Fotográfus - Stefler Márton
Hajszobrász - Klotz Melinda
Kozmetikusmester - Magosányi Krisztina
Sminkmester - Székely Éva Andrea
Stylist - D. Horváth Blanka

Csekkold a csapatot a Soulist honlapján és a Facebook-oldalukon is!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások