Szépség

Sokszínű szépségtippek Milánóból

7480

A Milánói Divathét – miközben bemutatták a 2011-2012-es őszi-téli kollekciókat –sminkek és hajviseletek terén is különleges élményt nyújtott az érdeklődők számára. Természetesen az alapkoncepció továbbra is az 50-es, 60-as évek felidézése. Összességében igazán könnyedek, az őszi-téli szezon ellenére színesek és mozgalmasak a milánói kifutó trendjei.

Ami a sminket illeti, van itt minden. A klasszikus és drámai mélybordó rúzs igazán elegáns külsőt kölcsönöz viselőjének, ahogy a 60-as évekre jellemző divathullám nagyon vastag, fekete tusvonalának újragondolt verziója is igen erőteljes és kifejező. Kevésbé extrém, nappal is bátran bevethető sminket is viselt néhány modell. A Marninál például üde és friss levendula került az ajkakra és szemhéjra egyaránt. A Dolce & Gabbana bemutató modelljein a szemhéjtus nappali, lágyított, szürkés változatát figyelhettük meg. A vad és erős tus ellenzőinek, a kevésbé bevállalós, de ugyanakkor trendkövető nőknek kifejezetten ezt ajánljuk. Jil Sander modelljei a tus fiatalos és vidámabb verziót mutatták be: fekete helyett kék kihúzást alkalmaztak.

A frizurák terén is hasonló érdekességek és bohémságok jellemezték a bemutatókat. A színes haj visszatérő elem a tavaszi-nyári divatshow-k után a következő szezon kifutóin is, ahogy azt a Fendi ruháiban felvonuló modelleken is láthattuk. A 60-as évek jellegzetes, hatalmasra tupírozott frizurái is megjelentek a divathéten, de mellette a vizes hatású hajviselet és a különböző copfba tűzhető díszek, tollak is közkedveltek, mint ahogy az a Gucci modelljein is látható.

A Milánói Divathét sminkesei és fodrászai megoldásainak köszönhetően lágy és könnyed smink- és hajtippeket kaptunk, régi fazonokat új és modern köntösben. Mindenki találhat magának valami neki tetszőt, mert ötletekben és kivitelezésben nagyon gazdag volt az olasz divatfőváros bemutatósorozata.

Forrás: Thefashionspot.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások