Mi ez?

Akkor és ma: Natalie és Colin

7469

Ne higgye senki, hogy éheztetnek vagy kínoznak bennünket a szerkesztőségben, és addig nem emelhetjük fel a kezünket a klaviatúráról, amíg még egy Oscar-díjra utaló cikket meg nem írunk. Képzeljétek, teljesen magunktól tesszük mindezt. Mert bár az Oscar-díj szakmai értéke vitatható, azért mégis kevés az olyan esemény, amikor ennyi sztárt lehet összefüggésbe hozni valamivel – leginkább egymással vagy akár önmagával. Ráadásul a kopasz szobrocska körüli hepaj pont jó apropóul szolgál, hogy elkezdjünk egy sorozatot olyan hírességekről, akiket rendszeresen látunk nap mint nap, éppen ezért már teljesen el is felejtettük, hogy néztek ki és mit csináltak öt, tíz vagy tizenöt évvel ezelőtt. Fogtuk is a két újdonsült Oscar-díjast, Natalie Portmant és Colin Firth-t, és kerestünk róluk egy-egy régi és egy nagyon új képet.

Natalie Portman 12 és 29 évesen

Natalie Portman 12 évesen szerepelt először nagyjátékfilmben. Az 1994-ben bemutatott Léon, a profiban ő alakította Mathildát, akinek lemészárolják a családját. A kislányt egy bérgyilkos (Léon – Jean Reno) veszi magához, akinek Mathilda fenekestül felforgatja az életét. A Léon, a profi rövid időn belül kultfilm lett, Natalie-t pedig felfedezték. Az első látásra csak egy kedves szépségnek tűnő színésznő a kamera előtt kaméleonként változik át hercegnővé (Csillagok háborúja) vagy sztriptíztáncossá (Közelebb), jóllehet több olyan film volt a kilencvenes években, amire a meztelenkedés vagy a szerelmi jelenetek miatt nemet mondott (Romeo+Julia, Lolita). Ugyan csak 1999-ben, a Csillagok háborúja hercegnőjeként lett világhírű, már két évvel korábban Golden Globe-ra jelölték a Mindenütt jó című filmért. Pályáját hihetetlenül tudatosan alakította eddig is, a Fekete hattyú című film pedig megkoronázta ezt a komoly munkát.

 

Colin Firth 25 és 50 évesen

És itt van nekünk Colin Firth, a romantikus lányok és anyukák Marc Darcyja, akik izzadó kézzel gyűrögették a zsebkendőt, amikor a Büszkeség és balítélet című film egyik jelenetében egy szál hófehér ingben és alsóban mászott ki a tóból. Nem véletlen, hogy ez a szerep hozta meg számára a sikert 1995-ben. A testére tapadó ruha valószínűleg mindenkivel feledtette azt a lehetetlen barkót, amit a film kedvéért növesztett. A világhírt a Bridget Jones naplója hozta meg a számára, amelyben szintén Marc Darcyt alakította. A kép, amit találtunk róla, az egy 1986-os Vogue-ban jelent meg. Nagyon cuki fiú volt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások