Divat

Felejthető csillogás az Oscaron

7458

A világ legexkluzívabb divatbemutatója a világ legnagyobb, hírességektől hemzsegő eseménye is egyben. Az Oscar-gálán legalább akkora szerepe van a vörös szőnyegen, a vakuk kereszttüzében felvonuló ruháknak, mint a kopasz aranyszobor begyűjtésére vágyó színészeknek. Mi már néhány hete jól kitaláltuk, mit kellene viselniük a színésznőknek, hogy feledhetetlenek maradjanak. Amit idén láttunk, az szép volt, jó volt, de elmaradt a "Hűűha!"-élmény. Egyszerűen elképzelésünk sincs, melyik ruhára fogunk emlékezni néhány év múlva.

Drámai dámák

Nehéz taft, hangsúlyos vállrész, méretes uszály és mély dekoltázs a drámai belépők kellékei. Marisa Tomei 1950-es évekbeli Charles James ruhát választott. Helen Mirren a királynői megjelenés mellett döntött, a buggyos vállú ruhában idősebbnek tűnt, mint eddig. Jennifer Hudson valószínűleg Heidi Klum babérjaira tört, aki soha nem retten vissza a hatásvadász eszközöktől. A gyönyörű színű Atelier Versace estélyi csodásan áll az egyre csak fogyó színésznőn, kár a hangsúlyos dekoltázs mellé ilyen sok gyémánt. A kategória győztese Matthew McConaughey gyönyörű párja, a Kaufman Franco ruhában érkező Camila Alves. Azt hiszem, nem kell bizonygatni.

Egész alakos fotókért, frizurákért és sminkekért kattints a galériába! (Fotók: JustJared)

Csipkerózsák és tüllbabák

A finom csipke egyszerre finoman nőies és merészen szexi, és a trend miatt egyre több estélyin is jelen van. Mila Kunis, a Fekete hattyú démona is ezzel a kettősséggel játszik: légies, levendulaszín Elie Saab Haute Couture ruhája ártatlan bájt kölcsönöz neki, a csipkebetétek és a ruha dekadens szabása miatt mégsem egy szende szűz jut róla eszünkbe. Hasonlóan kíméletlen a férfiakkal szemben Scarlett Johansson is ebben a padlizsánszín Dolce & Gabbana ruhában. Számunkra kicsit unalmas. A félszemű 14 éves főszereplője, Hailee Steinfeld nem is választhatott volna jobb ruhát, mint ezt a tüllös Marchesa estélyit. Végre van, aki nem 20 évesnek akar kinézni 14 évesen! Ebben a kategóriában ő viszi a pálmát Mila Kunisszal karöltve. Őket még Halle Berry sem tudja megelőzni, aki szintén tüllös Marchesa estélyit választott.

Fotók: JustJared

Holdhercegnők

Évek óta tartja magát a sápatag trend a vörös szőnyegen, ami – valljuk be – elég egyhangú. Korábban a púderszín volt a sláger, a színésznők szinte egybeolvadtak a ruhakölteményekkel. Idén sincs ez másképp, csak most a hófehér bőr és az ezüstös csillogás kettőse dívik. Ezt követi Michelle Williams, aki egy Chanel  Haute Couture ruhát választott, amibe sikerült tökéletesen beleolvadnia. Nicole Kidman nem nyomta el díva énjét: a kristálykirakásos Dior ruha az alap, emellé egy 19. századi nyakéket és egy korallszínű cipőt választott. Az összhatás így sem köt le bennünket. Mandy Moore egy  sárgásabb, telihold árnyalatű Monique Lhuillier ruhát választott, Hilary Swank pedig egy uszályos Gucci Premiere estélyivel olvadt össze. A kategóriát közönségszavazásra bocsájtjuk.

Egész alakos fotókért, frizurákért és sminkekért kattints a galériába! (Fotók: JustJared)

Divatdívák

Vannak olyan hírességek, akik nem sok teret hagynak a képzeletnek, már ami a tervezőt  vagy a stílust illeti. Ez valakinél sosem volt hátrány, van, akinél viszont egy kis vérfrissítésért kiáltunk. Ilyen Anne Hathaway is, aki rendszeresen visszatér Valentinóhoz – az Oscaron egy 2002-es Valentino Couture ruhát viselt –, ezzel belesüpped a biztonságos "gyönyörű, de semmi extra" kategóriába. Cate Blanchett sem az a fajta, akiről ne tudnánk, mennyire bevállalós szabás és tervező terén. Szerencsére a színésznő stílusikonhoz méltóan visel bármit, amit csak szeretne. Tévedni is ritkán szokott. A Givenchy Couture ruha lehet, hogy elbírna extrább frizurát, több sminket, vagy merészebb kiegészítőket, de nekünk tetszik ez a végtelenül leegyszerűsített megoldás. Natalie Portman idén jóval több figyelmet kapott, nemcsak A fekete hattyú, hanem a terhessége miatt is. A színésznő az Oscarra tartogatta a nagy dobást: gyönyörű Rodarte darabban jelent meg. De teljesen mindegy, mit viselt volna, ezzel a boldog mosollyal a legszőrösebb szívű kritikust is kenyérre lehet kenni. Gwyneth Paltrow egy minimalista szabású Calvin Klein ruha mellett döntött, hatalmas pirospont a brossért és a fülbevalóért.

Fotók: JustJared

Merész nyerészek

Szerencsére voltak olyanok, akik el mertek térni az eddigi bevált recepttől, vagy éppen tovább cifrázták azt. Amy Adams például egyre kifinomultabban merész, nem ijed meg egy csillogó ruhától, sőt további különleges ékszerekkel turbózza fel a szettet. Az összhatás mégsem olcsó vagy közönséges. Penélope Cruz végre elfelejtette a hatalmas uszályt és a tüllöket, és egy káprázatos L’Wren Scott ruhában érkezett. A választásban valószínűleg nagy szerepet játszott, hogy megmutathassa a szülés után is gyönyörű alakját. Az este igazi nyertese mégis Sandra Bullock, aki tavaly megnyerte az Oscart, aztán pár héttel később szakított a férjével, aki nem egy nővel csalta meg. Egy évvel később kísérő nélkül jelenik meg a vörös szőnyegen: nem rejti az arcát frufru mögé, nem rejtőzik sápadt ruhába sem, csupán a szeme szomorúbb, mint tavaly.

Fotók: JustJared.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások