Divat

Beyoncé, az afrikai királynő

7434

Beyoncé Knowles a márciusi L'Officiel magazin borítóján pózol. És nem is akárhogy: afrikai királynőként, ezzel pedig saját gyökereihez is visszanyúl. A fotósorozat létrejöttének fő oka azonban nem saját identitásának keresése volt.

A francia L'Officiel magazin megjelenésének 90. évfordulóját ünnepli. Ez az óriási esemény adta az apropót az énekesnőnek a szereplésre. A L'Officiel nem érné be kevesebbel, mint napjaink egyik legkelendőbb énekes- és színésznőjével. Amellett, hogy a magazin nívóját emeli, az afrikai imázzsal nemcsak a magazint tiszteli meg, de emléket is szeretne állítani egy nagyszerű zenésznek. A nigériai Fela Kuti sokoldalú afrikai zenész és aktivista volt. Állítólag az amerikai sztár legújabb lemeze Kuti zenéjéből is inspirálódik, amit Beyoncé ezzel a sorozattal hálál meg. És az aranytorkú énekesnőnek nemcsak a ruhái tükrözik hűen az afrikai népek viseleteit. A tökéletes végeredmény érdekében Beyoncé még az arcát is engedte sötétebbre színezni.

A ruhák, amelyeket visel, persze nem közvetlenül Afrikából származnak. Beyoncé természetesen a legelismertebb dizájnerek kreációit viseli, de a stylingnak, kiegészítőknek, fejdíszeknek és make-upnak köszönhetően a végeredmény nagyon afrikai lett. Ugyanakkor modern és trendi is. A borítón egy káprázatos, aranyszínű Gucciban domborít a 2011-es tavaszi-nyári kollekcióból. Beyoncé édesanyjának divattervezői munkásságáról sem először hallunk – habár ő elsősorban a Destiny's Childnak tervezett fellépőruhái révén ismert –, de a fotósorozaton keresztül megint kapunk egy kis ízelítőt.

A képeken Beyoncé az haute couture ruhákban igazi királynőként ragyog. A fotózásról készült werkfilmet nézve a magazin választása biztos út lehet a sikerhez.

Forrás: Nymag.com, kép: Forums.thefashionspot.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások