Szépség

Egy az egyben: January Jones

7419

Az elmúlt hetekben sorra érkeztek a szerkesztőségbe a különböző sminkmárkák 2011-es tavaszi újdonságait tartalmazó sajtóanyagok. Mi meg alig várjuk, hogy végre jó elmerülhessünk a friss trendek között. Persze a sztárok egy lépéssel előttünk járnak: January Jones, a Mad Men – Reklámőrültek sorozat színésznője például már valamennyi általunk kiszemelt trendet magáévá tette egy kis változtatással. Ezeket mutatjuk most meg.

Izgalmas üdeség

Fotó: Maybelline, JustJared.com

Üde barackos arcpír, élénk korallszín az ajkakon: nappalra és estére is bejövős ez a friss smink, January Jonesnak is tökéletesen áll. A Maybelline is hasonlóan üde sminket ajánl a tavaszra. A lényeg, hogy ultrakönnyű alapozót válassz, amit leheletnyi púderral fixálj le. Az arcra barackos pirosító kerüljön. A szemhéjakat először fehér, szatén selyempúderrel satírozd át. A szempilla tövénél fekete szemceruzával húzd ki a szemed, amit azután vonj be fekete szemhéjporral is, mert így nem mozdul el a ceruza. Válassz extra dúsító szempillaspirált, majd végezetül izgalmas korallszínt tegyél fel az ajkaidra. A szájfényt el is hagyhatod, a hatás enélkül is izgalmas lesz.

Visszafogott romantika

Fotó: L'Oréal Paris, JustJared.com

Az ajakhangsúlyos sminken kívül idén nagy szerepet kaptak a rafinált szemsminkek is – ahogy a L’Oréal Paris-nál is tapasztaltuk. A márka sminkmestereit idén négy virág ihlette, amelyek közül a finom orchideára esett a választásunk – ahogy January Jonesé is. A természetes hatású, habkönnyű alapozó itt is alapértelmezett, az orcákra épp csak egy kis napbarnítottságot imitáló pír kerül. A szempillák tövére mályvaszín, majd egyre halványuló lilás árnyalatok kerülnek, a tekintetet fekete szempillaspirállal emeld ki. Az ajkaidra kerüljön természetes színű, orchideaárnyalatú rúzs.

Mágikus tekintet

Fotó: MAC (Etro bemutató), JustJared.com

Idén tavasszal és nyáron trendkövetők vagyunk, ha a sminktelennek tűnő bőrt élénk ajkakkal ellensúlyozzuk, ha a hideg és meleg színeket keverjük, ha a fény és az árnyék közötti kontrasztokkal játszunk. A MAC sminkesei is az ellenpontokra helyezték a hangsúlyt, mert szerintük ettől lesz modern a smink. A pasztellszínek például teljesen megvadulnak és egészen a szemöldökig kúsznak. Eshet a választásod a világoskékre, lilára, citromsárgára, pisztáciára, mályvacukorra vagy tojáshéjra, keverd egy leheletnyi szürkével. A tökéletes összhatásért az orcákra finom pír, a szájra pedig kevésbé hangsúlyos szín kerüljön.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások