Divat

Cotcot Restyling fotózás

7389

„Nézz szúrósan vagy szexin! Jaj, nagyon szép, maradj így! Engedd le kicsit a vállad! Fordítsd el a fejed jobbra! Ne annyira!” – így és körülbelül ilyen tempóban röpködnek az utasítások az első fotózáson, amit a Cotcot-olvasók között sorsoltunk ki alig két hete, hogy aztán egy profi csapat – egy stylist, egy sminkes és egy fotós – mutassa meg, hogyan lehet egy teljesen hétköznapi emberből divatmodell.

A Cotcot Restyling első nyertese, Németh Ingrid, a másodéves egyetemista percre pontosan érkezett a fotózásra, többek között az alkotmányjog- és az angolóráról lógott. „Amúgy nem nagyon szeretem, ha fotóznak, de úgy gondoltam, miért ne? Amikor szóltatok, hogy én nyertem, akkor már teljesen el is felejtettem, hogy jelentkeztem. Amúgy a lakótársam mondta, hogy van egy ilyen lehetőség.” Ingrid megnyugtatott bennünket, hogy azóta is együtt laknak. A bemutatkozás után azonnal beledobtuk a mély vízbe: Szemes Nóra, a csapat stylistja megmutatta neki és egyenként felpróbáltatta vele az összeállított szetteket, hogy lássák, melyik áll neki a legjobban.

Fotó: Farkas Éva. Nézd meg a teljes galériát itt!

Nóra az Ingrid által küldött fotó alapján úgy látta, hogy a Cotcot Restyling első nyertesének nagyon jó alakja van, a lábait viszont arányaiban optikailag nyújtani kell, mert ezek a testéhez képest rövidek. Ezért magas derekú nadrágokat, övvel karcsúsítható ruhákat, magas sarkú cipőket hozott neki az üzletekből. „A magas derekú nadrághoz mindig magas sarkút adnék: ez a fazon ugyan hosszítja az alsó testrészt, de a szabás miatt gyakran szükség van a magas sarokra. Ennél a szettnél azért választottam a lapos talpú cipőt, mert sokkal természetesebb, hétköznapibb az összhatás. Személyi styling esetén a magas sarkú viselése mindig megbeszélés kérdése. Ha valaki nem szereti, akkor nem erőltetjük” – mondta Nóra. Ingrid saját – még formálódó – stílusát egyszerűként jellemezte, kedvenc ruháit a Stradivariusban veszi, szeret színesen öltözködni és nem követi a trendeket. Mivel Ingrid a fotón is színes ruhákban volt, ezért Nóra többségében élénk színű darabokat hozott. Végül mégis egy finomabb, lágyabb összeállítás és egy erőteljes, dívás szett mellett döntött.

Az első, pasztelles összeállítást természetes, visszafogott natúr smink és lágy frizura tette teljessé. Ingrid a csapat sminkese, Szabó Johanna kezei között változott át először lényegesen. A második szett sokkal drámaibb volt. Ingrid a feltűzött haj mellé erősebb sminket is kapott, ami azért volt kissé idegen számára, mert nem szokta magát sminkelni, általában alapozót és szempillaspirált használ csak. „Amit az életben soknak érzel, az a fotón működik” – mondta a fotós, Farkas Évi, miközben folyamatosan instruálta Ingridet. Ez egyébként nemcsak a beállításra, hanem a sminkre, a hajra és a stylingra is érvényes.

Fotó: Neményi Márton. Nézegess werkfotókat itt!

„Ahhoz, hogy mozdulatlanul, egyenesen állj, és szembenézz a kamerával, minimum 180 centis és 50 kilós modellnek kell lenned” – tette hozzá Nóra, így különböző pózokat találtak ki Ingridnek, akinek egyszerre kellett a laza szájtartásra és az élőben természetellenes, fotón viszont nagyon jól mutató pózok megtartására figyelnie. Négy óra ruhapróba, sminkelés és fotózás után Ingrid hullafáradtan indulhatott haza, a csapat pedig azt a bókot kapta tőle, hogy minden sokkal profibban működött, mint ahogy azt a nyertesünk korábban gondolta.

Köszönjük a segítséget Szemes Nóra személyi stylistnak, Farkas Éva fotósnak és Szabó Johanna sminkesnek!

1. szett

Elöl fodros pamutfelső: PUCC/Eclectick – 10480 forint

Nadrág: Aquanauta/Eclectick – 21900 forint

Cipő: Pleasemachine/Siberia Shoe Shop – 15000 forint

Gyűrű: Látomás – 3200 forint

 

 

 

 

 

 

 


2. szett

Ruha: Aquanauta/Eclectick – 24900 forint

Cipő: Vagabond - 19990 forint

Nyaklánc: Látomás – 3850 forint

Fülbevaló: Látomás – 1400 forint

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások