Szépség

Punkok és gótok a kifutón

7406

Betsey Johnson mindig is őrült kreációiról és még őrültebb bemutatóiról volt híres. Legutóbbi show-ja is azt az élményt nyújtotta, amit a közönség elvárt. Habár, mint az New Yorkban ilyenkor szokásos, már a 2011/12-es őszi-téli kollekciót mutatták be, a modellek sminkje mégsem a hideg évszakokat tükrözte.

Betsey vad és extrém kreációi hasonlóan nem mindennapi make-upot és frizurát kívántak meg – így inkább ez befolyásolta az elkészült „műremekeket”. A divatbemutató maga két részből állt: Black Tag és Pink Patch. A nevek némiképp azt sugallják, hogy az első részben a sötét színek és ezáltal a visszafogottság dominált, de ez közel sem volt így. A Black Tag valóban egy kicsit darkosabbra sikeredett, mint a második felvonás a gótokat idéző sötét szettekkel.

A sminkben is ez a vonal köszön vissza, így természetesen az ajkakat vörös rúzzsal festették ki, a szemeket pedig fekete ceruzával és szürkéskék szemhéjporral erőteljesen kihangsúlyozták. Igazi különlegességnek mégis leginkább a modellek frizurája számított. A Black Tag darabokhoz minden lány Uma Thurman Ponyvaregény-beli hajviselete ihlette, fekete parókát viselt, amelyre különleges, a kreációkon is megjelenő csipkemintázatot festettek a fodrászok.

Az egyenparóka a második, Pink Patch részből sem hiányozhatott. A show felszabadultabb és olcsó Betsey Johnson darabokat felvonultató része sokkal inkább valami bohémat kívánt a fekete és határozott hajviselet helyett. Így kapott minden modell éppen ugyanolyan zilált, szőke tincseket a fejére, mint amilyeneket mag a tervező is visel.  Az egész stílusa a ruháktól kezdve a sminken át a kiegészítőkig nagyon punkos, bohém és őrült – sőt a színes kreációk kifejezetten vidámak –, a Black Tag smink pedig egy örök klasszikus, így inspirálódni akár a tavaszi hónapokban is szabad.

Forrás és képek: Thefashionspot.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások