Szépség

Dús frizurák kevés hajból

7391

Viszonyunk van a hajunkal. Ápoljuk, beszélünk róla, néha imádjuk, néha utáljuk. Sokszor vigyázunk rá, máskor eszünkbe sem jut, hogy bajt okozunk neki, ha feleslegesen formázzuk. Néha értjük, néha nem hisszük el, hogy képes ennyire önálló életet élni. Amikor pedig valami baj történik vele: kétségbeesünk. Mert a haj betegsége, ereje és fénye sokkal többre utal, mint az elhalt szaruszálak állapota. Azt tükrözi, hogy mi zajlik a testünkben. A normálistól eltérő hajhullás például elég sok dologra hívja fel a figyelmet. Amíg legyőzzük a betegséget, addig sem érdemes elkeseredni a kevés haj miatt: van néhány olyan trükk, melyeket alkalmazva látványos frizurát készíthetünk magunknak ritka hajból is.

Ha naponta 40-60 (más források szerint 50-100) hajszálat veszítünk el, az teljesen normális. Ha viszont ennél többnek intünk búcsút egy nap, ráadásul nem nőnek a kihullottak helyett újabb hajszálak, akkor betegség is állhat a háttérben. A hajhullás okai lehetnek hormonális változások (szülés vagy fogamzásgátló tabletta szedésével való leállás), de még a túl szorosan összefogott lófarok is tehet róla, ahogy a túl sok hajcsavarás, a túlságosan erős fejmasszázs, vagy a fölöslegesen sok fésülködés, de még a stressz is. Ezeknél persze sokkal veszélyesebb, ha valamilyen belső gyulladás miatt veszítünk el a szükségesnél több hajszálat.

Ezeknek a krónikus gyulladásoknak általában nincsenek látványos tüneteik. A bacikat, vírusokat, vagy gombákat felfaló fehérvérsejtek nem minden esetben tudnak megbirkózni a kórokozókkal. Ilyenkor gyulladt tokok alakulnak ki a szervezetünkben. Ezekből aztán néha kiszabadulnak a bacik és az általuk termelt közel sem barátságos anyagok. Ezek belekerülnek a vérkeringésbe és eljutnak a testünk más-más részeibe. Így lesz a gyulladás másodlagos következménye például a hajhullás is, de számos más tünete is lehet. Ha a gyulladás megszűnik, akkor a hajhullás is abbamarad.

A jó hír, hogy a gyulladás legyőzhető és kevés hajból is legalább olyan jó frizurát lehet kreálni, mint sokból, mindegy, hogy rövid vagy hosszú a hajunk. Klotz Melinda, a Soulist Team mesterfodrásza rövid és hosszú hajból is elkészített egy-egy frizurát, közben pedig megosztotta velünk a tudnivalókat.

Trükkök hosszú hajhoz

A frizura elkészítésének lépéseiért kattints a galériába!

 

  • A hosszú, de kevés hajat optikailag kell növelni. Ez egyrészt elérhető melírozással. Ha jól készítik el, akkor a különleges fényjáték miatt látszólag többnek tűnik a hajad.
  • Frizurakészítésnél használj volumennövelő termékcsaládokat, mert ezek kifejezetten a vékony szálú, tartás nélküli hajjal művelnek csodákat anélkül, hogy elnehezítenék a hajat.
  • Hajszárításkor figyelj arra, hogy megfelelően dolgozd be a hajba a hajformázót. Utána előre hajtott fejjel szárítsd át félig a hajad, mert így már egy kis plusz tartást kap a frizura. Ha már csak kicsit nyirkos, akkor emeld fel a fejed és tincsről tincsre haladj a szárítással. A jobb tartás érdekében várd meg, hogy a haj a kefén hűljön ki.
  • Vékony szálú haj feltűzésénél érdemes fodrászkellék boltban kapható kontyalátétet használni, így egy laza feltűzésnek is volument tudsz kölcsönözni.
  • Próbáld ki a tupírport száraz (!) hajon! Ezt olyankor érdemes bevetni, ha erősebb tartást szeretnél elérni, de a tupírozás miatt túl merev és mesterkélt lett az összhatás. Használhatod akkor is, ha a frissen mosott haj túl lágy és formázhatatlan.

Tippek rövid hajhoz

Lépésről lépésre a galériában!

 

  • Ha rövid a hajad, akkor is sok lehetőség van arra, hogy többnek nézzen ki. Érdemes rövid hajnál a fej tetején meghagyni a haj tömegét, mert ezzel ellensúlyozni tudod, hogy ott nem olyan dús a hajad.
  • Olyan fazont válassz jó szakember segítségével, amely nem emeli ki az esetleges hibákat. Inkább mondj le arról a fazonról, amibe beleszerettél.

A L'Oreal termékeket beszerezheted a legtöbb illatszer üzletben és drogériában. A TIGI , a Rockaholic és a Catwalk termékeit keresd a Tigi webshopjában! Köszönjük a Soulist Team segítségét!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások