Mi ez?

A maszturbálás hőskora - 18+

7390

Az ember hajlamos naivan azt hinni, hogy eleink decens és unalmas szexuális életet éltek a prüdéria jegyében, ha azonban betéved a prágai Sex Machines Museumba, hamar rájön, hogy ők sem estek kétségbe, ha egy kis pajzánkodásról volt szó. Sőt, a több mint kétszáz darabból álló gyűjtemény arra világít rá, hogy ha szexuális kultúráról van szó, nincs új a nap alatt, legfeljebb a technológia fejlődik.

A 2002-ben alapított műintézmény kifejezetten a szexuális segédeszközök bemutatására szakosodott, és ebben a vonatkozásban egyedülálló a világon. A legrégebbi darabok a 16. század elejéről származnak, és ahogy haladunk előre az időben, egyre bővül a kínálat. Vannak itt a legkülönfélébb elven működő vibrátorok dédanyáink korából, és mindenféle ravasz örömszerző eszközök. Némelyik annyira bonyolult konstrukció, hogy elsőre inkább szövőszéknek tűnik, és hosszasan kell tanulmányozni, mire rájön az ember, hogy pontosan hogyan is használták – hogy mire, az ugyebár nem kérdés. Kiemelendő ebben a műfajban az a szerkezet, ami némi intimitást is igyekszik csempészni a magányos játszadozásba, ugyanis hátsimogató funkcióval is rendelkezik.

forrás: Flick

Persze a korabeli párok sem rendelkeztek szegényes szexuális fantáziával, legalábbis erről tanúskodnak viseltes használati tárgyaik. Ott vannak mindjárt az első nekifutásra békebeli konyhaasztalnak tűnő alkalmatosságok, melyekről második nekifutásra bebizonyosodik, hogy igencsak távol állnak a gasztronómiától, és egészen más perspektívába helyezik a házimunka kategóriáját. De feltétlenül meg kell említeni azt a kétszáz éves, műpéniszbe torkolló libikókát is, melynek segítségével két hölgy szórakoztathatta el egymást kölcsönösen.

forrás: commons.wikipédia.org

Ezek után nem meglepő, hogy a hard műfaj is képviselteti magát. Modern szexshopokat leiskolázó gyűjtemény tekinthető meg korbácsokból, szájpeckekből, bőrjelmezekből és a vad erotika legkülönfélébb kellékeiből, csak győzze kapkodni a fejét a jámbor látogató. És akinek ez nem elég, megcsodálhat egy 19. századi peep show-t, ami nem volt más, mint egy nagyobbacska doboz lyukakkal az oldalán. Ebben vetkőzött és vonaglott a korabeli szexmunkás, miközben a fizetővendégek kitartóan kukkolták. Igaz, az alkalmatosság méreteit elnézve, túl sok tere nem volt a művészi kitárulkozásra, de annál sejtelmesebb volt a látvány.

forrás: Flickr

Az igazi ínyenceknek azonban nem kell beérniük a korabeli játékszerek nézegetésével, ugyanis megtekinthetnek két erotikus filmet is az 1920-as évekből. Mert bizony a felnőttfilmek gyökerei nem a hangfölémondásos NDK műremekeknél keresendők, hanem a szobalány és munkaadói szexuális kalandját megörökítő némafilmnél.

Megjelenik azért a prüdéria néhány relikviája is, ami ebben a kontextusban kifejezetten szexuális eltévelyedésként hat. Ott van mindjárt az a két, 19. századból ránk maradt hálóing, ami már a bejáratnál lesokkolja a liberálisabb szemléletű látogatót. A bő, fehér lepel szinte teljesen elrejti a domborulatokat, a célszerveknek utat engedő lyuk, illetve hasadék azonban lehetővé teszi a gyermeknemzést, szigorúan illedelmes keretek között. Ennél is elborzasztóbb az az 1915-ből származó elektromos szerkezet, ami a kamasz fiúk maszturbációját volt hivatott megakadályozni. Ha eltekintünk a funkciójától, még akár szellemesnek is nevezhető a működése: az erkölcsös szülők lefekvés előtt egy gyűrűt helyeztek eltévelyedésre hajlamos gyermekük péniszére, ami több méter zsinór segítségével csatlakozott a szülői hálószobában elhelyezett riasztóegységhez. Ha a kütyü merevedést észlelt, hangos csörgéssel felverte a szülőket, akik így meggátolhatták a bűnös cselekedetet.

Prágába vetődve a kötelező látnivalók és a sör után mindenképpen érdemes tenni egy kis kitérőt ebbe a bevállalós múzeumba, ugyanis a kultúrtörténet ezen szegmense nagyon is tanulságos, és talán sokkal többet elmond az emberről, mint a hivatalos és szalonképes verzió.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások