Divat

Micsoda visszatérés!

7383

Egy jól szabott blézer nem hiányozhat a női ruhatárból. Ettől a hasznos ruhadarabtól pedig már azoknak sem kell ódzkodniuk, akik eddig unalmasnak tartották azt.  Peter Som legújabb 2011-es őszi-téli kollekciója ékes bizonyítéka, hogy mennyi lehetőség rejlik a blézerben.

Som bemutatóján tűnt fel újra a régi „ismerős”, a Dior tervezte New Look néven elhíresült blézer. Úgy tűnik, 2011-ben visszatér a klasszikus szabás: a fiús fazonok helyett megint trendi lesz nőies vonalaink kihangsúlyozása. A Som-féle blézert is a karcsú alakot kiemelő, derékban szűkülő megoldás jellemzi, ahogy híres elődjét is. A decens kiskosztüm komolyságát és a határozott formát az élénk színű anyaghasználat töri meg. Ugyanez a derékmegoldás egy vidám, sárga nadrágkosztümön is visszaköszön. Ez a felső, a gombolást tekintve, még inkább utánozza a Dior blézert.

Peter Som azokra is gondolt, akiknek esetleg a sárga és piros színű szettek már túl vadak, mert az elegáns blézer feketében is elkészült. Akár sötét színű, akár vibráló élénk anyagból készült, akár nadrággal párosítjuk, akár szoknyával, ez a felsőrész igazán nőies. Emellett elmondhatjuk, hogy nemcsak az irodában tökéletes viselet, de akár színházban vagy más hasonló eseményen is megfelelő lehet. Érdemes a Peter Som kollekció további darabjainak is figyelmet szentelni, mert bár a kreációkat igen különböző, de hasonlóan érdekes és nőies fazonok és megoldások jellemezik.

Forrás: Vogue.com, fotók: NYMag.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások